Zeleni pingvin na treh šolah

Na treh kranjskih osnovnih šolah bodo letos izvajali družbeni in tehnološki projekt Zeleni pingvin, ki naslavlja predvsem mlajšo populacijo.

Kranj – Iz Mestne občine Kranj (MOK) so sporočili, da so se s podjetjem Iskraemeco pridružili pri projektu Zeleni pingvin, družbeni in obenem tehnološki inovaciji, ki rešuje okoljske in družbene izzive s pomočjo izobraževanja in vključevanja prebivalcev. Predvsem gre za izobraževanje otrok v osnovnih šolah, kako zmanjšati ogljične emisije in uporabljati manj virov energije. To bodo v letošnjem šolskem letu začeli izvajati tudi na treh kranjskih šolah, in sicer osnovnih šolah Staneta Žagarja, Franceta Prešerna in Predoslje.

V projektu bodo spremljali podatke porabe virov energije na pametnih digitalnih tehnologijah in jih otrokom predstavili skozi igro na preprost in razumljiv način. V okviru projekta bo postavljena aplikacija, v kateri bodo otroci preko različno težavnih nalog spoznavali, kaj povzroča ogljični odtis in kaj lahko sami naredijo za izboljšanje obstoječega stanja. »Platforma bo učila in spodbujala učence k aktivnemu in učinkovitemu reševanju podnebnih ciljev in razogljičenja, hkrati pa bo omogočala tudi sodelovanje in povezovanje med oddelki ter šolami,« poudarjajo na MOK.

Cilj projekta je dokazati, da lahko vsak posameznik vpliva na okolje, če le ima dovolj znanja in informacij. Zeleni pingvin tako naslavlja predvsem mlajšo populacijo, da osvoji trajnosten način življenja in svoje znanje prenaša znotraj svoje skupnosti. »Na ta način se bo poraba energije in virov zmanjšala, posledično tudi stroški in emisije, to pa bo pripomoglo k ohranjanju okolja,« so prepričani na MOK.

Vodilni partner projekta je Iskraemeco, poleg MOK pa v njem sodelujejo še Mestna občina Ljubljana, društvo Doves in FEE Norway z iniciativo Eko Šola. Projekt financirata Norveški finančni mehanizem in Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

pretežno jasno
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

7/20

nedelja

5/21

ponedeljek

4/19

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Trboje, 2. oktober 2022

Jesenski dan ob Trbojskem jezeru

OBVESTILA / Cerklje, 3. oktober 2022

Namizni tenis

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Rdeča luč jih ne ustavi / 22:11, 1. oktober

AAUUUČ hudo za gorenjski žep.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 22:02, 1. oktober

Kako pa jaz tega Človeka spoštujem, občudujem... <3

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 21:05, 1. oktober

Radovljica nima niti enega krožišča! Ali obstoja še kakšno mesto v Sloveniji, da ga nima? Ups, ima, čokoladni divan na Savnikovem trgu!

So zvonovi res preglasni / 15:26, 1. oktober

Rdjavome ku*cu i dlake smetajuhttps://www.youtube.com/watch?v=sR70jCYBrpw&ab_channel=MicaTrofrtaljka-TopicI to mi je neko muškoi gradjanin s...

So zvonovi res preglasni / 11:22, 1. oktober

Pečečnik ni dobil gradbenega dovoljenja, ker bi gradbeni stroji povzročali prevelik hrup prebivalcem ob Plečnikovem stadionu. Sem prepričan,...

Novosti na kranjskih šolah / 10:15, 1. oktober

Tu smo se včasih izobraževali strojniki in električarji. Zdaj je edina šola za ti dve smeri na Zlatem polju. Nimam nič proti učenju glasben...

So zvonovi res preglasni / 10:09, 1. oktober

Nekaj v primerjavo z zakoni, katere enkateri lahko brez problema kršijo:V pristojnosti policije pa je izvajanje ukrepov za prekrške po 8. čl...