Na druženju z županom Tinetom Radinjo so športniki z nasmehom pokazali svoje medalje. / Foto: Tina Dokl

Veselijo se vsakega nastopa

Minulo sredo je škofjeloški župan Tine Radinja na prijetno druženje povabil športnice in športnike iz društva Sožitje Škofja Loka, ki so nastopali na specialni olimpijadi.

Škofja Loka – »Naši športnice in športniki na igrah specialne olimpijade vedno dosegajo lepe uspehe, tudi številčno pa smo na teh igrah navadno dobro zastopani. Zasluga za to gre vsem tistim strokovnim delavkam in delavcem, ki se res trudijo z vključevanjem športnih navdušencev v različne discipline. Verjamem, da šport izobražuje in združuje, predvsem pa nas tudi povezuje,« je ob čestitkah udeleženkam in udeležencem specialne olimpijade iz škofjeloškega društva Sožitje poudaril župan Tine Radinja.

Marsikaj o svojih doživetjih na nedavni specialni olimpijadi Slovenije, ki je namenjena osebam z motnjami v duševnem razvoju, v začetku junija pa je potekala v Zagorju ob Savi in Celju, pa so povedali tudi tekmovalci.

»Na tekmovanje sem se dobro pripravil, saj sem bil na kolesu vsak dan. Ko sem zmagal, so mi tekle solze, tako sem bil vesel,« je povedal Tilen Babič iz Vodic, ki je osvojil prvo mesto v kolesarstvu.

Uroš Bernik je bil v kolesarstvu četrti. »Rad se vozim s kolesom, rad pa imam tudi druge športe, zlasti košarko. Navijam za Cedevito Olimpijo. Poleg tega uživam v petju in plesu, všeč mi je delo v varstvenem centru v Škofji Loki, saj rad ustvarjam,« je povedal Uroš, doma pri Sveti Barbari nad Škofjo Loko.

»Precej treniram, poleti prav vsak dan. Čeprav sem imel v Celju nekaj smole, saj sem moral odstopiti, sem se potrudil po svojih močeh,« je povedal Žiga Šmid iz Dražgoš in dodal, da se veseli vsakega nastopa, zlato medaljo pa je imel z nedavnega kolesarskega tekmovanja v Škofji Loki.

»Tekel sem na dvesto metrov. Veliko sem treniral, saj vsak dan tečem. Ko sem prišel v cilj, sem bil vesel,« je povedal Žan Tušek iz Zminca, ki je osvojil tretje mesto, a je bronasto medaljo pozabil doma.

»Že večkrat sem domov prinesla kakšno medaljo, tokrat sem na teku osvojila drugo mesto,« je povedala Ajda Markun iz Bitenj, ki je nastopala v atletiki.

Vseh devetih udeležencev na sredinem druženju z županom sicer ni bilo, nastopila pa sta tudi Albert Cakiči, ki je v plavanju osvojil drugo mesto, Žana Justin pa je bila tretja. Peter Mrak je v atletiki osvojil četrto mesto, Miha Mrak pa drugo.

»Zelo smo ponosni na naše športnike, saj jih skušamo čim bolje vključiti v šport. Želimo, da so dejavni, da se ukvarjajo z več disciplinami in športi. Zanje šport pomeni telesno aktivnost, prav tako se družijo, skupaj kam gredo in to jim je v veliko veselje,« je povedala vodja odbora za šport v društvu Sožitje Škofja Loka Brigita Markun.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.