Skupina pogumnih jeseniških seniork: za seboj imajo različne življenjske (pre)izkušnje, nekatere tudi s hudo boleznijo. / Foto: Nik Bertoncelj

Seniorke, zdaj pa zares

V četrtek bo na odru jeseniškega gledališča premiera predstave Bolj stare, bolj skeglane, ki jo pripravlja skupina seniork. Spremenile se bodo v ognjevite navijačice.

S prvo komedijo Najlepše, najboljše in najbolj slečene so seniorke navduševale na različnih odrih, na festivalu v Pekrah pa celo osvojile posebno nagrado za kolektivno igro.

Jesenice – Po dveh skorajšnjih premierah, ki sta ju odnesla dva valova epidemije, se bo v četrtek zvečer oder jeseniškega gledališča vendarle spremenil v kegljišče. Skupina seniork bo končno lahko predstavila avtorski projekt Bolj stare, bolj skeglane, ki so ga začele pripravljati pred dvema letoma, v njem pa se bodo spremenile v ognjevite navijačice.

»Zakaj skeglane? Ker se po nekem čudnem naključju različne ženske znajdejo na balinišču. Gledajo balinanje. Pa mogoče tudi kakšnega fejst moškega. Sedenje na balinarski tribuni pa ni preveč zabavno. Zato začnejo navijati. Ampak, kako pa se navija na balinarski tekmi? Ugotavljajo, kakšne tehnike obstajajo. In ker nobena tehnika ni res prava in ker so to ženske, ki si v življenju želijo nekaj več in si tudi upajo, ustanovijo navijaško ekipo. Ekipo za navijanje na balinišču. Vsaka (s svojimi problemi) se trudi trenirati, vaditi, razmišljati o koreografiji in kostumu. In jim uspe. Normalno. S tako energijo bi jim vse uspelo. Tudi izvesti navijaško točko na balinarski tekmi. In tudi predstavo, za katero je bilo vabilo sestavljeno že pred dvema letoma, jim je uspelo pripeljati do premiere,« pravi direktorica Gledališča Toneta Čufarja Jesenice Branka Smole.

Besedilo za predstavo je napisala Nika Brgant, ki je poskrbela tudi za režijo, navijačice na odru pa bodo Andreja Uršič, Danila Koselj, Jolanda Urek, Milica Berlot, Sonja Kovač, Nanika Šlibar, Stanislava Ogrin, Vanja Simeonov in Marjetka Vrhunc. Gre za skupino pogumnih seniork, ki so se gledališču pridružile pred sedmimi leti (nekatere tudi kasneje) in so postale nepogrešljiv del jeseniške igralske družine. Po besedah Nike Brgant so »pogledale in spregledale, da je to tisto, kar jih lahko v določenem življenjskem obdobju izpolni in izpopolni«.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

jasno
vlažnost: 94 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

14/30

torek

15/32

sreda

15/32

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Bitnje, Stražišče, 16. avgust 2022

Kopalni izleti v Izolo

IZLETI / Kranj, 16. avgust 2022

S kolesi do Belopeških jezer

OBVESTILA / Preddvor, 17. avgust 2022

Medgeneracijsko sodelovanje

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2022

Planinsko-pohodniški izlet na Gore in Kopitnik

IZLETI / Kranj, Železniki, 20. avgust 2022

Na Brennkogel v Visokih Turah

IZLETI / Šenčur, 20. avgust 2022

Juliana trail Kobarid–Bovec

IZLETI / Kranj, 25. avgust 2022

Na Snežnik

IZLETI / Kranj, 27. avgust 2022

Na Špik Hude police

 

 
 

 

 
 
 

Ponovno o koncesiji za Zatrnik / 12:49, 15. avgust

Vsak investicija v smučišče Zatrnik je metanje denarja skozi okno. To je Zalarjev osebni projekt.

Skrivnost danske sreče / 12:47, 14. avgust

https://nova24tv.si/svet/danska-namerava-razgnati-migrantske-gete/

Vsi moramo biti feministi / 10:52, 14. avgust

Ko se je Okoloma enkrat s kolesom opripeljal k njej, je Chimamande presenečeno vzkliknila:
O, kolo ma ?!

Javno opazovanje nočnega neba / 15:06, 13. avgust

Folk raje opazuje nebo kot pa kramp ali lopato, da o motiki ne govorim.
Zato pa smo tam kjer smo!

Kaj pa prihodnji ljudje / 10:09, 13. avgust

Ta filozof Dejan M. Savić - ta spada med 'človeke', ki kradejo bogu čas, nam pa denar.

Kosci, 6. del / 21:59, 12. avgust

VSI, ki ste preživeli travme in se postavili na noge - samo stran od njih, brez slabe vesti. Nihče te ne more bolj prizadet kot domači. Naj...

Obnova pokopališkega objekta na Blejski Dobravi / 21:39, 12. avgust

Sicer meni dol visi - samo ne morem verjet - ukinili bodo gostinski lokal . verjetno ni bil kakšen žur lokal... uredili pa bodo - razstavn...