V Osnovni šoli Žiri so se v letošnjem šolskem letu razveselili nove kuhinje in jedilnice. / Foto: Tanja Mlinar

V šoli nova kuhinja

Z novim šolskim letom so v Osnovni šoli Žiri začeli uporabljati novo šolsko kuhinjo, za ureditev katere je občina pridobila tudi sredstva ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Žiri – V sklopu gradnje nove večnamenske dvorane in povezovalnega dela osnovne šole, ki so jo zaključili že lani, so predvideli tudi ureditev prostorov za novo kuhinjo in jedilnico. Dela so začeli letos maja, uporabno dovoljenje pa so pridobili sredi avgusta, ko so v njej že začeli pripravljati obroke za potrebe vrtca. »V polni zmogljivosti je začela obratovati s prvim septembrom, ko so se v šolo vrnili tudi osnovnošolski otroci,« je razložila višja svetovalka za investicije Jana Peternel. V ureditev kuhinje in pripadajočih prostorov so vložili 425 tisoč evrov, od tega bo skoraj sto tisoč evrov prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

»Razlog za umestitev nove kuhinje v prizidek je bila prostorska in sanitarna neustreznost ter tehnološka zastarelost opreme obstoječe kuhinje v starem delu šole,« je pojasnila Jana Peternel in dodala, da so jih na te pomanjkljivosti v zadnjih letih večkrat opozarjale tudi inšpekcijske službe. »Obodno konstrukcijo prostora, ki je namenjen kuhinji in spremljajočemu programu, so izvedli že v okviru gradnje celotnega objekta, to je nove večnamenske dvorane in povezovalnega dela šole.« Dokončne ureditve kuhinje so se lotili dobro leto po zaključku gradnje športne dvorane. »V prostorih je bilo treba izvesti še hidroizolacijo in toplotno izolacijo, postaviti predelne stene in spuščeni strop, sledila so še keramičarska in slikopleskarska dela, postavitev električnih in strojnih instalacij ter montaža stavbnega pohištva in tehnološke opreme.« Nekaj tehnološke opreme so kupili na novo, še uporabno pa so prenesli iz stare šolske kuhinje.

Oddajte svoj komentar

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...