Da so bili želodci polni je poskrbel nekdanji tekmovalec Masterchefa Slovenija Jure Pavlič. / Foto: Občina Kamnik
Da so bili želodci polni je poskrbel nekdanji tekmovalec Masterchefa Slovenija Jure Pavlič. / Foto: Občina Kamnik
Ribe, ritmi in kulinarika
V soboto se je v Ribogojnici Mihovc dogajalo nekaj, kar bi lahko opisali kot popoln recept za dober dan: ribe, glasba in obilica dobre volje.
V okviru projekta Riba za vse so obiskovalci okusili sveže postrvi, poslušali ritme Citrin banda in se prepričali, da je lokalno vzrejena riba lahko prava kulinarična zvezda. Za pravi kulinarični šov je poskrbel tekmovalec 10. sezone Masterchefa Slovenija Jure Pavlič, ki je pripravil postrvi, kot jih še niste poskusili: sočne, kreativne in prav tako zabavne kot sam dogodek. Nekateri obiskovalci so celo priznali, da so ribe doslej prevečkrat spregledali. Medtem ko so jedi pred nosom kar hitro izginjale, je Citrin band poskrbel, da je druženje minilo tudi v znamenju glasbe. Ritmi so mnoge obiskovalce kar spontano spravili v gibanje, medtem ko so na krožnikih še vedno kraljevale dišeče ribje specialitete.
Projekt Riba za vse, ki ga podpira Evropski sklad za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo, si prizadeva, da bi ribe postale stalnica v šolskih menzah, vrtcih in domačih kuhinjah. Po sobotnem dogodku pa je jasno, da lokalna riba ni le zdrava – je tudi zabavna, okusna in pravi magnet za smeh, glasbo ter dobro voljo. Obiskovalci so odšli z nasmehi na obrazu, polnimi krožniki in morda celo z idejo, da bodo doma postrv pripravljali pogosteje. Dogodek je dokazal, da lahko lokalna hrana povezuje skupnost, prebudi kreativnost v kuhinji in prinese smeh, glasbo ter dobro voljo – vse to hkrati. In če bo kdo še kdaj rekel: »Ribe? Ne, hvala!« – po takšni izkušnji je to skoraj nemogoče.