Pravi domači piškoti so vedno dobra ideja, pa naj bodo ti za malico, pogostitev ali kot darilo. Ni treba, da z njihovo pripravo kompliciramo in se ure zadržujemo v kuhinji. Z rafaelo in lešnikovimi piškoti bomo poželi pohvale na preprost in hiter način.
Za pripravo rafaelo piškotov potrebujemo: 200 g moke, 80 g mletih mandljev, 50 g kokosove moke, 1 jajce, 180 g masla, 1 vaniljev sladkor, 80 g mletega sladkorja, 50 g nasekljanih mandljev, 100 g nasekljane bele čokolade, ščep soli.
Skupaj zmešamo suhe sestavine: moko, kokosovo moko, mlete mandlje, vaniljev sladkor, mleti sladkor in ščep soli. Dodamo na lističe narezano maslo in jajce ter vse skupaj zgnetemo v testo. V testo nato vmešamo še nasekljane mandlje in belo čokolado. Iz testa oblikujemo dva debelejša svaljka premera približno 3 cm. Svaljek narežemo na pol centimetra debela kolesa, ki jih polagamo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno 20 minut.
Za pripravo lešnikovih piškotov potrebujemo: 200 g moke, 100 g mletih lešnikov, 1 jajce, 150 g masla, 80 g mletega sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 100 g nasekljanih lešnikov, 100 g nasekljane čokolade (lahko je mlečna, temna, bela ali mešanica), ščep soli.
Skupaj zmešamo suhe sestavine: moko, mlete lešnike, vaniljev sladkor, mleti sladkor in ščep soli. Dodamo na lističe narezano maslo in jajce ter vse skupaj zgnetemo v testo. V testo nato vmešamo še sesekljane lešnike in nasekljano čokolado. Iz testa oblikujemo dva debelejša svaljka premera približno 3 cm. Svaljek narežemo na pol centimetra debela kolesa, ki jih polagamo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno 20 minut.