Tanja odgovarja

»Upokojitev 1968«

Spoštovana Tanja, moj partner je privarčeval dovolj denarja in je zapustil podjetje, kjer je delal doslej. Odslej ne bo več delal, temveč si bo prispevke za upokojitev plačeval sam. Jaz moram delati še nekaj let in me zanima, ali mi bo tudi uspelo tako oditi v pokoj.

Videti je, da vaš partner zna z denarjem in da je res dovolj privarčeval, da lahko tako odide v pokoj. Pri vas je situacija drugačna. Še kar nekaj let boste morali delati, kajti vaša sredstva ne zadostujejo za tako lagodno upokojitev. Ne bo vam lahko, saj ste vsako leto starejši in zdravstvene težave vsake toliko časa že potrkajo na vaša vrata. Vendar brez skrbi, tudi vam bo uspelo priti do te tako želene upokojitve, ko boste imeli čas samo zase in za svoje potrebe. Vendar pazite, če nimate načrtov, kako naj bi vaša upokojitev potekala, mogoče ne bo tako »luštno«, kot si to predstavljate zdaj, ko morate vsak delavnik vstati, da se odpravite v pisarno. Premislite in razmislite, kako in kaj, pa bo tudi vam zelo lepo. Srečno.

»Babica na kvadrat«

Pozdravljeni, Tanja. Imam hčerki, obe sta že v poznih tridesetih leti. Ena od njiju ima že štiri otroke, pri drugi pa otrok od nikoder. Druga pravi, da se jima s partnerjem nič ne mudi, mene pa zanima, ali bosta imela otroke.

Draga babica na kvadrat. Štiri vnuke že imate, vam pa nekaj le ne da miru in rinete še v drugo hčerko, kdaj bo imela otroke. Vaša druga hčerka je bolj »akademski« tip človeka in mislim, da ne vidi potrebe v tem, da bi osmislila svoje bitje samo s tem, da bo mama. Ko se bo odločila za otroka, se bo tej vlogi posvetila z vsem srcem, do takrat pa je videti, da ima strašno rade svoje nečake in da se rada ukvarja z njimi. To ji za zdaj zadostuje, vse drugo pa tudi vi prepustite času in svoji hčerki in njenemu partnerju. Pravilno se bosta odločila. Naj vam še namignem, da karte kažejo na enega otroka, ki bo najverjetneje punčka in bo rasla v krogu sestričen in bratrancev, njihovo število pa ne bo samo štiri, temveč bo na svet prijokal še peti. Veliko užitkov z vnuki.

»Vrtnica hčerka 2004 in sin 2007«

Spoštovana Tanja, zanima me, ali bo hčerka dokončala fakulteto in ali se bo sin vpisal na fakulteto in jo dokončal. Hčerki gre študij dokaj dobro od rok, fant pa ni preveč navdušen nad šolo in učenjem nasploh.

Vaša hčerka bo uspešno dokončala fakulteto, na katero trenutno hodi, in bo že v času študija navezala stike in si našla službo, ki jo bo začela oziroma nadaljevala kmalu po zaključku fakultete. Kar se tiče sina, bo uspešno dokončal srednjo šolo, se vpisal na fakulteto, se prepisal na drugo fakulteto in pri tem bo bolj ali manj ostalo. Toda to ne pomeni, da iz fanta nič ne bo, saj mu bo vseeno uspelo dobro služiti. Lepo vas po­­­z­dravljam.

Oddaj svoj komentar

Kranj 27°

pretežno jasno
vlažnost: 57 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

15/30

nedelja

16/29

ponedeljek

16/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Blagoslov vozil na Šmarjetni gori

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

RAZSTAVE / Kranj, 22. julij 2024

Razstava udeleženk likovnega tečaja

IZLETI / Kranj, 23. julij 2024

Kolesarski izlet v dolino Hrastnice

PRIREDITVE / Britof, 25. julij 2024

Na ogled predstave Čevljar Baron

IZLETI / Kranj, 1. avgust 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 23:18, 20. julij

Jest se sploh čudim, kako nekomu pride na misel, bolnišnico v Radovljico. No, ideja je že nekaj let stara, tako, da kot se tu pravi, da novi...

Sprememba lastništva v Adrii Tehnika / 21:17, 19. julij

Ali smo Slovenci res tako slabi gospodarji, da moramo kar razprodajati naše firme? Upam, da se ne spomnijo in komu prodajo kar celo Slovenijo.

Sprostili bodo promet s traktorji / 21:14, 19. julij

Nimam nič proti, bi bilo pa lepo od kmetov, da bi, kadar nanosijo zemljo ali druge zadeve na cesto, da to tudi pospravijo za seboj.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 07:55, 19. julij

Ne more biti regijska bolnišnica v neki vasi. Samo Kranj je primerna lokacija. V Radovljici naj pustijo neokrnjeno naravo. Sicer bo župan sl...

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 22:29, 18. julij

Merker1 malo si preberi:
https://www.gorenjskiglas.si/article/20240321/PIS/240329945/1241/gorenjska-bolnisnica

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 14:19, 18. julij

Tako Radovljica kot Jesenice so za spodnji konec Gorenjske, ki je doslej nihče ni nič vprašal, pa bi moral, predaleč. Nihče se ne ukvarja s ...

Analiza / 14:03, 18. julij

Ob razpravah o lokaciji nove gorenjske bolnišnice naj opozorim na argument, ki ga v analizi ministrstva za zdravje ni zaslediti, pa bi moral...