Trak so prerezali blejski župan Anton Mežan, predsednik Krajevne skupnosti Ribno Samo Zupan in direktor Gorenjske gradbene družbe Vido Jagodic. / Foto: Primož Pičulin

Prenovljena Izletniška cesta

Občina Bled je junija zaključila projekt temeljite rekonstrukcije Izletniške ceste v Ribnem.

V tem mesecu se bo po napovedih župana končala obnova ceste na Mlinem, kjer so že zgradili nov pločnik ob jezeru. »Dela bi morala biti končana že v maju, a so gradbeniki nepričakovano naleteli na skalo, kar je upočasnilo izvedbo. Poleg tega se je porušil 124 let star zid ob cesti,« je pojasnil župan.

Ribno – Projekt, vreden skoraj milijon evrov, je zajemal celotno ureditev meteorne kanalizacije in razsvetljave, delno menjavo vodovodnih cevi, ureditev in tlakovanje površin za pešce in urejanje brežin z uvozi v skupni dolžini 720 metrov. Dela, ki jih je izvajala Gorenjska gradbena družba, so stekla oktobra lani. »Željo po obnovi Izletniške ceste je Krajevna skupnost Ribno podala že v letu 2003, zato je bila investicija ena od naših prioritet,« je dejal blejski župan Anton Mežan.

Dodal je, da bo v sklopu projekta v poletnem času urejena še grbina proti Podružnični šoli Ribno z novo talno signalizacijo. V prihodnosti pa Občino Bled čaka še ureditev sodobnega križišča Bled – Ribno z navezavo na Izletniško cesto. »Prizadevali si bomo tudi za čim hitrejšo zamenjavo strehe na zadružnem domu. Ob tem bomo izvedli statično analizo, da preverimo, ali je mogoče zgraditi stanovanja, ki bi jih občina oddajala v najem,« je povedal župan.

Predsednik Krajevne skupnosti Ribno Samo Zupan je ob odprtju nove ceste pozval k previdni in zmerni vožnji. Skupaj z blejskim podžupanom Iztokom Pesrlom pa sta zasadila lipo v bližini Zadružnega doma Ribno.

Načrtovanje investicije

Blejska občina je pred kratkim pristopila k sanaciji plazu v Bodeščah, ki je posledica lanskoletne vodne ujme. Poleg tega bodo v vasi Selo pred gasilskim domom uredili slabo izvedeno rekonstrukcijo ceste izpred nekaj let. Gradi se v Zasipu, kjer bodo zagotovili komunalno infrastrukturo z asfaltno površino.

Nadaljevale se bodo aktivnosti za rekonstrukcijo Cankarjeve ceste in ceste Za potokom. Na Bohinjski Beli načrtujejo izgradnjo pločnika z javno razsvetljavo med Zgornjo vasjo in Podklancem. S kandidaturo na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je občina prejela sredstva za projekt Popolni zaveslaj, s katerimi bodo jeseni sanirali pomole in brežine Male Zake.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

pretežno jasno
vlažnost: 37 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/28

petek

13/29

sobota

14/29

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

RAZSTAVE / Radovljica, 5. julij 2024

Fotografska razstava Venice Mistery

PRIREDITVE / Kranj, 6. julij 2024

Na Goteniški Snežnik

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. julij 2024

Koncert kitaristke in kantavtorice

PRIREDITVE / Cerklje, 6. julij 2024

Piknik DU Cerklje

GLASBA / Srednja vas, 7. julij 2024

Koncert ljudskih pevcev

GLASBA / Kranj, 9. julij 2024

Koncert večnih uspešnic Sepulture

IZLETI / Cerklje, 9. julij 2024

Kolesarski izlet DU Cerklje

 

 
 

 

 
 
 

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.

Prvič po obvoznici / 10:21, 4. julij

Izjava ministrstva za infrastrukturo: "Kot izhaja iz medijskih objav, so v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi pred...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 04:18, 1. julij

JEK2 bo s proizvodno ceno 180€/MWh (upajmo) konkurenčna samo v zimskem času. Cena iz amortiziranega NEK-a je 40€/MWh. Se bojim, da bo JEK2 nasedel projekt kot TEŠ6.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:27, 28. junij

JEK2 ja. Samo pri hidroelektrarnah naj ostane, in še veliko manjših naj se zgradi. Enako TEŠi. Časi so taki, da moramo imeti različne vire. ...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...

Preureditev območja na Planini / 17:58, 26. junij

Pri toplarni na Planini poleg cestne povezave s Supernovo, naj bi zgradili še cca 70 parkirnih mest? Mogoče podzemna.

Kranjska Severna vrata bo gradilo podjetje Dolnov / 17:53, 26. junij

Kar posledično pomeni, če se tako mudi z omenjeno gradnjo, da v Kranju ne bo regijske bolnice?
Mogoče bo pa prej zgrajena avtobusna postaja? Mogoče celo v Kranju!