Trak so prerezali blejski župan Anton Mežan, predsednik Krajevne skupnosti Ribno Samo Zupan in direktor Gorenjske gradbene družbe Vido Jagodic. / Foto: Primož Pičulin

Prenovljena Izletniška cesta

Občina Bled je junija zaključila projekt temeljite rekonstrukcije Izletniške ceste v Ribnem.

V tem mesecu se bo po napovedih župana končala obnova ceste na Mlinem, kjer so že zgradili nov pločnik ob jezeru. »Dela bi morala biti končana že v maju, a so gradbeniki nepričakovano naleteli na skalo, kar je upočasnilo izvedbo. Poleg tega se je porušil 124 let star zid ob cesti,« je pojasnil župan.

Ribno – Projekt, vreden skoraj milijon evrov, je zajemal celotno ureditev meteorne kanalizacije in razsvetljave, delno menjavo vodovodnih cevi, ureditev in tlakovanje površin za pešce in urejanje brežin z uvozi v skupni dolžini 720 metrov. Dela, ki jih je izvajala Gorenjska gradbena družba, so stekla oktobra lani. »Željo po obnovi Izletniške ceste je Krajevna skupnost Ribno podala že v letu 2003, zato je bila investicija ena od naših prioritet,« je dejal blejski župan Anton Mežan.

Dodal je, da bo v sklopu projekta v poletnem času urejena še grbina proti Podružnični šoli Ribno z novo talno signalizacijo. V prihodnosti pa Občino Bled čaka še ureditev sodobnega križišča Bled – Ribno z navezavo na Izletniško cesto. »Prizadevali si bomo tudi za čim hitrejšo zamenjavo strehe na zadružnem domu. Ob tem bomo izvedli statično analizo, da preverimo, ali je mogoče zgraditi stanovanja, ki bi jih občina oddajala v najem,« je povedal župan.

Predsednik Krajevne skupnosti Ribno Samo Zupan je ob odprtju nove ceste pozval k previdni in zmerni vožnji. Skupaj z blejskim podžupanom Iztokom Pesrlom pa sta zasadila lipo v bližini Zadružnega doma Ribno.

Načrtovanje investicije

Blejska občina je pred kratkim pristopila k sanaciji plazu v Bodeščah, ki je posledica lanskoletne vodne ujme. Poleg tega bodo v vasi Selo pred gasilskim domom uredili slabo izvedeno rekonstrukcijo ceste izpred nekaj let. Gradi se v Zasipu, kjer bodo zagotovili komunalno infrastrukturo z asfaltno površino.

Nadaljevale se bodo aktivnosti za rekonstrukcijo Cankarjeve ceste in ceste Za potokom. Na Bohinjski Beli načrtujejo izgradnjo pločnika z javno razsvetljavo med Zgornjo vasjo in Podklancem. S kandidaturo na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je občina prejela sredstva za projekt Popolni zaveslaj, s katerimi bodo jeseni sanirali pomole in brežine Male Zake.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/32

ponedeljek

15/34

torek

17/31

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Škofja Loka, 15. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Na olimpijskih igrah tudi številni Gorenjci / 15:41, 13. julij

Tale Franjo bi pa lahko uporabil drugo besedo, npr. skregan, razdvojen. Sicer pa v športu uk'p držimo.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.