Trak so prerezali blejski župan Anton Mežan, predsednik Krajevne skupnosti Ribno Samo Zupan in direktor Gorenjske gradbene družbe Vido Jagodic. / Foto: Primož Pičulin

Prenovljena Izletniška cesta

Občina Bled je junija zaključila projekt temeljite rekonstrukcije Izletniške ceste v Ribnem.

V tem mesecu se bo po napovedih župana končala obnova ceste na Mlinem, kjer so že zgradili nov pločnik ob jezeru. »Dela bi morala biti končana že v maju, a so gradbeniki nepričakovano naleteli na skalo, kar je upočasnilo izvedbo. Poleg tega se je porušil 124 let star zid ob cesti,« je pojasnil župan.

Ribno – Projekt, vreden skoraj milijon evrov, je zajemal celotno ureditev meteorne kanalizacije in razsvetljave, delno menjavo vodovodnih cevi, ureditev in tlakovanje površin za pešce in urejanje brežin z uvozi v skupni dolžini 720 metrov. Dela, ki jih je izvajala Gorenjska gradbena družba, so stekla oktobra lani. »Željo po obnovi Izletniške ceste je Krajevna skupnost Ribno podala že v letu 2003, zato je bila investicija ena od naših prioritet,« je dejal blejski župan Anton Mežan.

Dodal je, da bo v sklopu projekta v poletnem času urejena še grbina proti Podružnični šoli Ribno z novo talno signalizacijo. V prihodnosti pa Občino Bled čaka še ureditev sodobnega križišča Bled – Ribno z navezavo na Izletniško cesto. »Prizadevali si bomo tudi za čim hitrejšo zamenjavo strehe na zadružnem domu. Ob tem bomo izvedli statično analizo, da preverimo, ali je mogoče zgraditi stanovanja, ki bi jih občina oddajala v najem,« je povedal župan.

Predsednik Krajevne skupnosti Ribno Samo Zupan je ob odprtju nove ceste pozval k previdni in zmerni vožnji. Skupaj z blejskim podžupanom Iztokom Pesrlom pa sta zasadila lipo v bližini Zadružnega doma Ribno.

Načrtovanje investicije

Blejska občina je pred kratkim pristopila k sanaciji plazu v Bodeščah, ki je posledica lanskoletne vodne ujme. Poleg tega bodo v vasi Selo pred gasilskim domom uredili slabo izvedeno rekonstrukcijo ceste izpred nekaj let. Gradi se v Zasipu, kjer bodo zagotovili komunalno infrastrukturo z asfaltno površino.

Nadaljevale se bodo aktivnosti za rekonstrukcijo Cankarjeve ceste in ceste Za potokom. Na Bohinjski Beli načrtujejo izgradnjo pločnika z javno razsvetljavo med Zgornjo vasjo in Podklancem. S kandidaturo na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je občina prejela sredstva za projekt Popolni zaveslaj, s katerimi bodo jeseni sanirali pomole in brežine Male Zake.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

zmerno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

17/28

ponedeljek

16/29

torek

17/26

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

RAZSTAVE / Kranj, 22. julij 2024

Razstava udeleženk likovnega tečaja

IZLETI / Kranj, 23. julij 2024

Kolesarski izlet v dolino Hrastnice

PRIREDITVE / Britof, 25. julij 2024

Na ogled predstave Čevljar Baron

IZLETI / Kranj, 1. avgust 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 23:18, 20. julij

Jest se sploh čudim, kako nekomu pride na misel, bolnišnico v Radovljico. No, ideja je že nekaj let stara, tako, da kot se tu pravi, da novi...

Sprememba lastništva v Adrii Tehnika / 21:17, 19. julij

Ali smo Slovenci res tako slabi gospodarji, da moramo kar razprodajati naše firme? Upam, da se ne spomnijo in komu prodajo kar celo Slovenijo.

Sprostili bodo promet s traktorji / 21:14, 19. julij

Nimam nič proti, bi bilo pa lepo od kmetov, da bi, kadar nanosijo zemljo ali druge zadeve na cesto, da to tudi pospravijo za seboj.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 07:55, 19. julij

Ne more biti regijska bolnišnica v neki vasi. Samo Kranj je primerna lokacija. V Radovljici naj pustijo neokrnjeno naravo. Sicer bo župan sl...

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 22:29, 18. julij

Merker1 malo si preberi:
https://www.gorenjskiglas.si/article/20240321/PIS/240329945/1241/gorenjska-bolnisnica

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 14:19, 18. julij

Tako Radovljica kot Jesenice so za spodnji konec Gorenjske, ki je doslej nihče ni nič vprašal, pa bi moral, predaleč. Nihče se ne ukvarja s ...

Analiza / 14:03, 18. julij

Ob razpravah o lokaciji nove gorenjske bolnišnice naj opozorim na argument, ki ga v analizi ministrstva za zdravje ni zaslediti, pa bi moral...