Bila je navadna sobota ...

Vsaj prvi jutranji vtis je bil, da bo. Celo pogled v nebo je obetal: po dolgem času se je izza oblakov prikazalo sonce. »Greš danes na poroko?« me je vprašal eden od sosedov, ko sem se ravno odpravljala od doma. Tisto soboto je namreč Park Bor gosti prvo poroko ob jezeru Črnava v Preddvoru. »Mogoče,« sem bolj zamrmrala sebi, kot odgovorila njemu.

Radovednost mi ni dala miru.

Med vožnjo sem na glas razmišljala, kje naj parkiram, ko sem že vklopila levi smernik ter zapeljala v naselje Hrib. Samodejno sem se namenila proti velikemu asfaltnemu parkirišču na drugi strani jezera, nasproti Parka Bor.

V ozki ulici, ki je sicer tudi glavna prometnica do vasi Potoče, sem naletela na zanimiv prizor: prebivalci hiš ob cesti so urejali njihovo okolico, v obe smeri pa je bila cesta popolnoma »zabita« z avtomobili. Kolona se je le še daljšala.

Obtičala sem v prometnem kaosu. Za lažjo predstavo: cesta je široka za en avtomobil, dva se lahko srečata edino tako, da se eden umakne na dvorišče ene od hiš, kar pa tokrat ni bilo mogoče, saj so bili povsod parkirani avtomobili, samokolnice, kosilnice, orodja ni manjkalo. Nekdo je nekaj selil ali odvažal, o čemer je pričal velik kombi, parkiran delno na cesti, saj ni šlo drugače.

Nekako mi je uspelo, da sem zapeljala na dovozno pot za reko Kokro, izstopila in vprašala najbližjega, kaj se vendar godi. »Nič, gospa,« mi je odgovoril. »Pač je lepa sobota, pa smo se odločili, da bomo danes oddelali tisto, česar v zadnjih nekaj tednih nismo mogli, saj je kar naprej deževalo.« Potem pa bodo imeli piknik, je pristavila najbližja soseda, ki je mimo pripeljala polno samokolnico vejevja. Spraševala sem naprej. »Je vedno takšen prometni kaos na tej uličici – praktično na vaših dvoriščih – ali je danes zgolj naključno, ker je lepa sobota in še poroka bo ob jezeru?« sem bila radovedna. Pogovoru sta se pridružili dve sosedi in razložili, da je praktično vsak dan tako. Skozi Hrib namreč vodi glavna povezava do doma starejših občanov v Potočah, tod pelje cesta do jezera, pa še izhodišče za obisk priljubljenih hribov nad Preddvorom je tu, sta hiteli naštevati. Kosilnico je ugasnil še eden od sosedov. »Ob sončnem vremenu je sploh noro. Ni treba, da je konec tedna,« ju je dopolnil.

Seveda brez omembe že dolga leta obljubljene obvoznice za Hrib ni šlo ... Da jo naselje krvavo potrebuje, so poudarili. In tisto soboto se je marsikdo lahko na lastne oči prepričal, da jo res: izza volana svojega avta, v prometni gneči, ki je preizkušala znanje vzvratne vožnje voznikov in njihovo ter tudi potrpežljivost prebivalcev naselja.

Oddaj svoj komentar

Kranj 26°

pretežno jasno
vlažnost: 62 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

15/30

nedelja

16/29

ponedeljek

16/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Blagoslov vozil na Šmarjetni gori

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

RAZSTAVE / Kranj, 22. julij 2024

Razstava udeleženk likovnega tečaja

IZLETI / Kranj, 23. julij 2024

Kolesarski izlet v dolino Hrastnice

PRIREDITVE / Britof, 25. julij 2024

Na ogled predstave Čevljar Baron

IZLETI / Kranj, 1. avgust 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 23:18, 20. julij

Jest se sploh čudim, kako nekomu pride na misel, bolnišnico v Radovljico. No, ideja je že nekaj let stara, tako, da kot se tu pravi, da novi...

Sprememba lastništva v Adrii Tehnika / 21:17, 19. julij

Ali smo Slovenci res tako slabi gospodarji, da moramo kar razprodajati naše firme? Upam, da se ne spomnijo in komu prodajo kar celo Slovenijo.

Sprostili bodo promet s traktorji / 21:14, 19. julij

Nimam nič proti, bi bilo pa lepo od kmetov, da bi, kadar nanosijo zemljo ali druge zadeve na cesto, da to tudi pospravijo za seboj.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 07:55, 19. julij

Ne more biti regijska bolnišnica v neki vasi. Samo Kranj je primerna lokacija. V Radovljici naj pustijo neokrnjeno naravo. Sicer bo župan sl...

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 22:29, 18. julij

Merker1 malo si preberi:
https://www.gorenjskiglas.si/article/20240321/PIS/240329945/1241/gorenjska-bolnisnica

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 14:19, 18. julij

Tako Radovljica kot Jesenice so za spodnji konec Gorenjske, ki je doslej nihče ni nič vprašal, pa bi moral, predaleč. Nihče se ne ukvarja s ...

Analiza / 14:03, 18. julij

Ob razpravah o lokaciji nove gorenjske bolnišnice naj opozorim na argument, ki ga v analizi ministrstva za zdravje ni zaslediti, pa bi moral...