Maskoti akcije Čisti zobki / Foto: Gorazd Kavčič

Kup sijočih nasmehov

V dvorani pri osnovni šoli v Gorenji vasi je minuli petek potekala zaključna prireditev akcije Čisti zobki za otroke s Škofjeloškega, ki so si vse leto najbolj zavzeto umivali zobe.

V dvorani se je zbralo več kot 450 otrok in njihovih spremljevalcev, tako da se je prostor kar bleščal od sijočih nasmehov. Vsi ti otroci so namreč vse leto vestno skrbeli za ustno higieno in zdravje svojih zob pod geslom Junaki smo pravi, saj naši zobje so čisti in zdravi. Najprizadevnejše razrede učencev posameznih šol so tudi nagradili.

»Današnji dan je opomnik, da je skrb za zdravje proces. Z majhnimi koraki in vztrajnostjo lahko daleč pridemo,« je zbrane nagovoril Aleksander Stepanović, direktor Zdravstvenega doma Škofja Loka, ki v okviru vzgoje za ustno zdravje nudi potrebno znanje in podporo pri akciji Čisti zobki. Strokovnjaki iz zdravstvenega doma so tako učence spodbujali, da so vsak dan pridno umivali zobe in tudi spodbujali drug drugega. »Tako so vaši zobje bolj sijoči. Ob tem pa ne smete pozabiti, da skrb za zdrave zobe ni zgolj redno umivanje zob, ampak tudi obiskovanje zobozdravnika in zdrava prehrana,« je dejal Stepanović. Kot je spomnil predsednik stomatološke sekcije pri Slovenskem zdravniškem društvu Matej Leskošek, akcija Čisti zobki v Sloveniji poteka že 39. leto. V akciji po njegovih besedah sodeluje več kot sedemsto osnovnih šol, vsako leto pa nagradijo več kot 21 tisoč otrok. V vsaki šoli namreč izberejo zmagovalni razred, nagrado pa sta učencem in njihovim razrednikom na prireditvi v Gorenji vasi izročili maskoti tekmovanja Vili Zobek in Zobna pasta. Učenci Marko, Lara in Aljaž pa so si prislužili še posebne nagrade, ker so pravilno odgovorili na vprašanja na temo zob in njihovega zdravja.

Glede na to, da se bližajo poletne počitnice, pa jih je Leskošek za konec še opomnil, naj ne pozabijo, da zobna ščetka nima počitnic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

megla
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

6/22

petek

10/24

sobota

12/26

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

GLASBA / Medvode, 14. junij 2024

Koncert s prijatelji iz Splita

PRIREDITVE / Kokrica, 14. junij 2024

Iščem tipa za svojo ženo

RAZSTAVE / Šenčur, 14. junij 2024

Izgubljena in najdena dediščina

OBVESTILA / Kranj, 15. junij 2024

Na rob Mežakle jeseni

PRIREDITVE / Tržič, 15. junij 2024

Merčunov dan

PRIREDITVE / Gozd nad Kamnikom, 15. junij 2024

Pohod bosonogih na Vovar

GLASBA / Bohinjska Bela, Radovljica, 15. junij 2024

Koncert MPZ Triglav Lesce Bled

GLEDALIŠČE / Predoslje, 15. junij 2024

Martin Krpan

 

 
 

 

 
 
 

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?