Občinski nagrajenci (Matevž Nunar, Stane Nič, Franci Cvek, Janez Polajnar, Roman Rogelj, Mitja in Zdravko Žižmond, Jana Smolej) in župan Občine Preddvor Rok Roblek / Foto: Gorazd Kavčič

Praznični junij v znamenju športa

Slavnostno akademijo ob občinskem prazniku v Preddvoru so tokrat pripravili na zadnji dan v maju, dan pred praznikom. Podelili so dve veliki plaketi, tri male plakete in dve priznanji občine.

Preddvor – Akademija je sicer letos minila v znamenju športa in preddvorskih športnikov, njihovih uspehov, razmišljanj, pa tudi rekreativnih navdušencev, ki so občinstvo v dvorani nagovorili skozi kratke filmske posnetke, predvajane na platnu odra preddvorskega kulturnega doma, ki je gostil letošnjo slovesnost. Zaradi manjših tehničnih težav so letošnjega prejemnika Bloudkove nagrade za življenjsko delo v športu Franca Ekarja organizatorji dogodka povabili pred mikrofon, da je v živo povedal nekaj besed o sebi, svojem športnem udejstvovanju in predanosti športu. Na odru pa sta se predstavila še Matej Arh in Jeli Cuderman, nekoč v vlogi učenca in razredničarke v preddvorski osnovni šoli, a oba prepoznavna tudi po svoji ljubezni do športa in uspehih, ki sta jih dosegla. Matej Arh pa je kljub nesreči, ki mu je spremenila življenje, ostal športnik, pravzaprav je postal parašportnik.

Prisotne je pozdravil župan Rok Roblek, ki je poudaril, da je življenje iskanje ravnotežja med različnimi cilji, ki si jih zadamo v življenju; med hrepenenjem in tistim, kamor nas življenje pelje, ko stremimo k doseganju ciljev, rezultatov, ki nas potem motivirajo, da nadaljujemo. Tokratni praznik je posvečen športu tudi zato, ker v letošnjem letu v občini zaključujejo dve investiciji, ki izstopata, je še pojasnil župan. Športni park Preddvor bo po več desetletjih prizadevanja domačega športnega društva ugledal luč sveta, jeseni pa še športna dvorana pri šoli oziroma projekt nadgradnje šole s športno dvorano. Vesel in ponosen pa je, da ima občina močno športno tradicijo in uspešne športnike. Zahvalil se je vsem, ki v občini prispevajo na kakršen koli način, stremijo k nadgradnji, izboljšavam, saj se mu zdi, da je to pomembno za skupno motivacijo v prihodnje.

Tokrat so na slavnostni akademiji podelili dve veliki plaketi, tri male in dve priznanji občine. Slednji sta prejela Matevž Nunar za naslov državnega prvaka v triatlonu ter Strelsko društvo Preddvor za 90-letnico uspešnega delovanja. V imenu društva sta priznanje prevzela njegov dolgoletni predsednik Zdravko Žižmond ter Mitja Žižmond. Male plakete so šle v roke Janezu Polajnarju za dolgoletno aktivno delovanje v občini Preddvor, Jani Smolej za večletno aktivno in uspešno vodenje Turističnega društva Bašelj ter Športnemu društvu Preddvor za več kot 60-letno uspešno delovanje – plaketo je prevzel predsednik društva Roman Rogelj. Veliki plaketi Občine Preddvor za leto 2024 pa sta prejela Franci Cvek za dolgoletno aktivno delovanje na področju planinstva v občini ter Stane Nič za dolgoletno aktivno delovanje v Preddvoru. Slednji se je na isti dan občinstvu predstavil tudi kot ljubiteljski fotograf, in sicer z razstavo na stenah stopnišča kulturnega doma, ki jo je naslovil Ujeti trenutki časa.

Spremljevalni program akademije so oblikovali člani KUD Matije Valjavca Preddvor, učenci OŠ Matije Valjavca Preddvor in učenci Glasbene šole Piano forte, podeljevanje pa je povezovala Jera Zorman.

Oddajte svoj komentar

Kranj 30°

pretežno jasno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

18/32

petek

18/32

sobota

15/33

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kokrica, 12. julij 2024

Pohod DU Kokrica

GLASBA / Kranj, 12. julij 2024

V Kranju legendarni The Exploited

GLASBA / Škofja Loka, 13. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

GLASBA / Škofja Loka, 15. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:35, 12. julij

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.