Letošnji lastnik prehodnega pokala Simon Bertoncelj (levo) skupaj z Đurom Ćulibrkom / Foto: Grega Flajnik

Glasovi kolesarji v maju

Če želite tudi vi kolesariti z nami, pokličite Vinka Mohoriča na telefonsko številko 041 447 200.

Vreme v letošnjem maju ni bilo naklonjeno kolesarjem. Vsaj tistim, ki se dobivamo ob torkih, ne. Prav vsak torek nam je povzročalo nevšečnosti in smo morali rundo odpovedati, traso spremeniti ali jo organizirati kljub dežju. Ker je bila napoved slaba tudi za zadnji majski torek, smo se odločili, da rundo prestavimo na sredo. Glasovim kolesarjem namreč torkova srečanja kar malo manjkajo, saj smo radi v dobri družbi. V tem prispevku bi rad predstavil dva člana, ki tvorita zdravo jedro našega kluba in pozitivno vplivata tudi na druge člane.

Član, ki ga tu še nismo omenili, je prav gotovo Simon Bertoncelj. Fant, ki je v prostem času zelo rad na kolesu in nekako živi za kolesarjenje. Je nesporno eden najboljših v naši družbi in lahko bi kolesaril v tekmovalno veliko bolj ambicioznih rekreativnih klubih. Hkrati pa kaže veliko kolegialnost in je pripravljen vedno pomagati. Če je na čelu skupine in kdaj močneje pritisne na pedale, to ni zato, ker bi kazal svojo premoč, ampak zato, ker preprosto pozabi, da so za njim tudi šibkejši. In tega mu nihče ne zameri. Včasih se odloči in kolesari tudi s precej slabšimi le zaradi družbe in nikdar z namenom, da bi kazal svoje sposobnosti. Zato smo Simonu že ob novem letu podelili prehodni pokal, ki ga dobi član naše druščine, ki je v pretekli sezoni dosegel nekaj, po čemer je izstopal od drugih.

Kot darilo jemlje kolesarjenje tudi Bojan Čare, saj mu gibanje v naravi na svežem zraku in skupaj s prijatelji poleg žene in otrok največ pomeni. Sicer je s svojo pojavo in dobro voljo kot nekakšen zaščitni znak našega kluba. Vedno najde pozitivno besedo za člane kluba, včasih pa koga tudi navihano zbode. Za kolesarske cilje si najraje izbira kraje, kjer imajo lokal z okusno sladico. Ob njegovem okroglem rojstnem dnevu smo mu drugi člani podarili poseben jubilejni dres in uradno penino Astoria Giro d'Italia, ki je bila uradna penina na letošnji Dirki po Italiji. Vsakič, ko je naš Tadej Pogačar zmagal na etapi ali se utrdil na mestu vodilnega, je odprl tako steklenico penine in poškropil gledalce. Bojan nas na srečo s penino poškropil, je pa z veseljem oblekel rožnato majico. Ker si po napornem kolesarjenju vsak zasluži počitek, smo Bojanu podarili tudi blazino, rožnate barve, da se bo lahko pošteno spočil.

Oddajte svoj komentar

Kranj 32°

pretežno jasno
vlažnost: 41 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

15/34

torek

17/32

sreda

17/31

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 20. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Na olimpijskih igrah tudi številni Gorenjci / 15:41, 13. julij

Tale Franjo bi pa lahko uporabil drugo besedo, npr. skregan, razdvojen. Sicer pa v športu uk'p držimo.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.