Takole bo videti okolica nove Osnovne šole Frana Albrehta po ureditvi zunanjih površin. / Foto: Občina Kamnik

Sredstva za dvorano in športne površine

V Kamniku si že leta želijo nove športne dvorane, po dokončanju Osnovne šole Frana Albrehta pa bodo začeli tudi ureditev zunanjih športnih površin. Zdaj se za obe investiciji nadejajo tudi državnih sredstev.

Kamnik – Kamniški občinski svetniki so minuli četrtek na izredni seji sprejeli potrebne dokumente, ki so občinski upravi omogočili, da se je do petka prijavila na razpis ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Kandidirali bodo za sredstva za gradnjo športne dvorane in urejanje zunanjih športnih površin pri Osnovni šoli Frana Albrehta.

Za dvorano, ki bo po projektantski oceni stala 9,4 milijona evrov, bi lahko pridobili največ milijon evrov državnih sredstev, za ureditev zunanjih površin ob novi šoli pa bi za dobra dva milijona evrov vredno investicijo lahko pridobili petsto tisoč evrov sofinanciranja.

Stara in neustrezna dvorana tudi zaradi prenizkega stropa povzroča težave predvsem pri odbojki, paradnem kamniškem športu, zato je v Kamniku že več let odprto vprašanje novega, modernejšega objekta. Zdaj priložnost za dodatna sredstva iščejo na razpisu ministrstva. Nov objekt bi lahko sprejel 1500 gledalcev, minimalna svetla višina bi znašala devet metrov, dvorana pa bi bila tako primerna za tekme najvišjega ranga.

»Glede na uspešnost naših športnikov si Kamnik zagotovo zasluži moderno dvorano, ki bo izpolnjevala pogoje tudi za igranje odbojke na najvišji ravni. Zdaj se nam je ponudila priložnost in jo želimo izkoristiti, zato smo pohiteli s pripravo dokumentacije,« nam je povedal župan Matej Slapar. Svetniki so po nekaj polemike, ali dvorana vendarle ni predraga in ali Kamnik takšen objekt potrebuje ali pa gre le za reševanje težave odbojkarskega kluba, potrdili predlog identifikacije investicijskega projekta, investicijski program ter predinvesticijsko zasnovo za novo športno dvorano, za katero bo treba spremeniti veljavno gradbeno dovoljenje, saj v objektu ni več predvidenih prostorov za knjižnico.

Župan in Bogdan Pogačar, višji svetovalec za izgradnjo infrastrukturnih objektov na občinski upravi, sta sicer dejala, da se v primeru, da sredstev ne bo, še vedno lahko odločijo in dvorane ne zgradijo, prav tako pa si bodo prizadevali, da bo cena nižja, ne višja od ocenjene.

Manj polemike je bilo za ureditev zunanjih površin, za katere so potrdili investicijski program. Graditi bodo tako začeli jeseni, če bodo uspešni na razpisu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 31°

pretežno jasno
vlažnost: 39 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

15/34

torek

17/32

sreda

17/31

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 20. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Na olimpijskih igrah tudi številni Gorenjci / 15:41, 13. julij

Tale Franjo bi pa lahko uporabil drugo besedo, npr. skregan, razdvojen. Sicer pa v športu uk'p držimo.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.