Ekipi hokejistov in domačih nogometašev z organizatorji, člani Plavalnega kluba Radovljica ... / Foto: Primož Pičulin

Hokejisti igrali nogomet za dober namen

Letošnja dobrodelna nogometna tekma s člani hokejske reprezentance v Podbrezjah je bila že dvanajsta po vrsti, za dobrodelno dražbo je reprezentančni dres s podpisi hokejistov podaril Anže Kuralt.

Podbrezje – Na nogometnem igrišču Pod farovžem v Podbrezjah so se nogometaši FC Podbrezje pod vodstvom predsednika nogometne sekcije TVD Partizan Podbrezje minuli petek na tradicionalni dobrodelni nogometni tekmi pomerili s člani slovenske hokejske reprezentance pod vodstvom Roka Tičarja.

»Danes je en velik dan, od vseh nas težko pričakovan. S temi besedami že dvanajstič začenjam uvodni nagovor. Resnično težko pričakovan zaradi želje po našem izreku prisrčne dobrodošlice in izreku čestitk hokejistom za borbeno in srčno igro na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Bolzanu in uvrstitve v najvišjo skupino svetovnega hokeja,« je zbrane nagovoril predsednik TVD Partizan Podbrezje Jernej Jeglič, ponosen na ohranjanje tradicije te dobrodelne tekme, ki je potekala po hokejsko, trikrat po dvajset minut. Prvo žogo za začetek igre sta na žvižg sodnika Janeza Moharja podala nakelski župan Ivan Meglič in predstavnik Gorenjske gradbene družbe Matevž Žiberna. Z rezultatom šest proti tri so slavili hokejisti. »Mislim, da je na koncu odločila naša malce boljša telesna pripravljenost. Zelo moram pohvaliti organizatorje in nasprotno ekipo za zdaj že dvanajsto dobrodelno tekmo. Veseli smo, da lahko pridemo vsako leto, se podružimo, srečamo z navijači, ki nas spodbujajo tudi na prvenstvih,« je povedal Rok Tičar. Žiga Jelar je zmago pripisal malce boljši kondiciji in taktiki hokejistov, a poudaril, da je pomembno, da se imajo »fajn« in da vsi prispevajo za dober namen. Tudi nogometaš Urh Mihelič iz domačega FC Podbrezje je prepričan, da je bolj kot rezultat pomembno druženje, ohranjanje tradicije.

Letos so sredstva zbirali za ekipo paraplavalcev Plavalnega kluba Radovljica pod vodstvom trenerke Ane Vidic. Z dobrodelno dražbo reprezentančnega dresa Anžeta Kuralta in izvajanjem »penalov« slepega maratonca Sandija Novaka so zbrali skupaj 650 evrov. Jernej Jeglič se je zahvalil donatorjem, sodelavcem, prostovoljcem in drugim dobrim ljudem za pomoč pri organizaciji prireditve, ki jo je s harmoniko popestrila odlična Špela Šemerl, kulinarično pa mojstrice peke Podbreške potice ...

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

delno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

18/33

petek

18/32

sobota

16/34

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kokrica, 12. julij 2024

Pohod DU Kokrica

GLASBA / Kranj, 12. julij 2024

V Kranju legendarni The Exploited

GLASBA / Škofja Loka, 13. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

GLASBA / Škofja Loka, 15. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.

Prvič po obvoznici / 10:21, 4. julij

Izjava ministrstva za infrastrukturo: "Kot izhaja iz medijskih objav, so v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi pred...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 04:18, 1. julij

JEK2 bo s proizvodno ceno 180€/MWh (upajmo) konkurenčna samo v zimskem času. Cena iz amortiziranega NEK-a je 40€/MWh. Se bojim, da bo JEK2 nasedel projekt kot TEŠ6.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:27, 28. junij

JEK2 ja. Samo pri hidroelektrarnah naj ostane, in še veliko manjših naj se zgradi. Enako TEŠi. Časi so taki, da moramo imeti različne vire. ...