Priznanje Blaža Kumerdeja je šlo letos tudi Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju. Ravnateljica mag. Darja Krašovec je tretja z desne. / Foto: OŠ Šmartno v Tuhinju

Priznanje za inovacije v šolstvu

Osnovna šola Šmartno v Tuhinju je skupaj s še tremi slovenskimi šolami prejemnica priznanja Blaža Kumerdeja.

Šmartno v Tuhinju – Priznanje Zavod RS za šolstvo podeljuje posameznikom, skupinam ali institucijam za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Kot so v zavodu zapisali v obrazložitvi nagrade, so v Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju naklonjeni uvajanju sprememb in izboljšav na področju poučevanja in učenja. Vključeni so v večino ključnih projektov, poskusov in razvojnih nalog. »Uspeli so ohraniti ravnovesje med visokimi, vendar ne previsokimi zahtevami – sodelavce prestavljajo iz cone udobja, z veliko pozitivne energije, a dovolj prizemljeno, da lahko sodelujejo vsi,« so zapisali in dodali, da so zaradi uspešnih pristopov, ki jih uvajajo na šoli, postali mentorska šola, ki svoje znanje in izkušnje prenaša na druge šole z območja območne enote Ljubljana. »Šola kot celota in tudi posamezni učitelji šole so prepoznani v šolski javnosti, saj svoje primere odlične inovativne prakse predstavljajo tudi na študijskih srečanjih, izobraževanjih v okviru posameznih razvojnih nalog, na konferencah učiteljev idr. O svojih primerih inovativne pedagoške prakse pišejo tudi strokovne članke, ki jih objavljajo tudi v publikacijah Zavoda RS za šolstvo,« med drugim še piše v obrazložitvi zavoda.

Kot pravijo na OŠ Šmartno v Tuhinju, priznanje za zaposlene na šoli predstavlja potrditev in dokaz kakovostnega dela na področju vzgoje in izobraževanja. Temelje je postavila Jožica Hribar, ravnateljica v prvih letih delovanja osnovne šole, delo pa zdaj nadaljuje kolektiv učiteljev z ravnateljico mag. Darjo Krašovec. »Prejeto priznanje je rezultat trdega dela, predanosti, predvsem pa spoštljivega sodelovanja vseh naših učiteljev, učencev in staršev. Potrjuje nam, da smo na pravi poti, in pomeni spodbudo in motivacijo za nadaljnje delo v dobrobit naših učencev,« pravijo na OŠ Šmartno v Tuhinju.

Kumerdejevo priznanje so letos sicer prejele še OŠ Danila Likarja Ajdovščina, OŠ Koper, OŠ Lovrenc na Pohorju ter učiteljica glasbe ter zborovodkinja na Osnovni šoli Turnišče Anamarija Krvišek Zavec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 31°

pretežno jasno
vlažnost: 39 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

15/34

torek

17/32

sreda

17/31

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 20. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Na olimpijskih igrah tudi številni Gorenjci / 15:41, 13. julij

Tale Franjo bi pa lahko uporabil drugo besedo, npr. skregan, razdvojen. Sicer pa v športu uk'p držimo.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.