V lanskih poplavah poškodovan most v Suhadolah bodo nadomestili z novim, pod katerim ne bo več sredinske opore. / Foto: Gorazd Kavčič

Urejanje prometne infrastrukture

Prenova ceste med Komendo in severnim delom Klanca je v sklepni fazi, v naslednjih mesecih bo gradbišče v Suhadolah, kjer bodo gradili nov most.

Klanec, Suhadole – Občina Komenda se je lani jeseni lotila izboljšanja varnosti na cesti do vasi Klanec. Celovita prenova 600-metrskega odseka je poleg del na vozišču vključevala izgradnjo pločnika in dveh priključkov ter ureditev javne razsvetljave. S pločnikom vzpostavljajo povezavo do Križa, je ob zaključevanju del poudaril župan Jurij Kern. »To je zagotovo zelo dobrodošla pridobitev, saj s tem zagotavljamo varno pot ob cesti z enega na drug konec občine.« Ob začetku gradnje so sicer pričakovali, da bo končana pred iztekom leta, a jim ni bilo naklonjeno vreme. Kot je še pojasnil župan, so naleteli tudi na glineno zemljo na mestih predvidenih ponikovalnic, poleg tega so na dostopni cesti gradili oporni zid in izvedli kanalizacijske priključke ter se v zadnji fazi srečali s tehničnimi težavami pri odmeri cestišča. Vseeno gre za primer prenove, kakršna se obeta pri nadaljnjih urejanjih cest, je napovedal župan.

V aprilu je podpisal pogodbe za šest krajših cestnih odsekov in za nov most v Suhadolah, s katerim bodo nadomestili poškodovanega v lanskih poplavah. »Gre za dokaj nezahteven poseg, a smo potrebovali več kot šest mesecev, da smo pridobili vsa soglasja,« je župan opozoril na zahtevnost in dolgotrajnost postopkov za novogradnjo. Po podatkih komendske občine gre za enega prvih mostov, ki se bo obnovil s sredstvi iz prve kvote državnih predplačil za sanacijo javne infrastrukture. Ocenjena vrednost investicije, ko jo začenjajo v teh dneh, je šeststo tisoč evrov. Novi most bo zgradilo podjetje Prohaus, predvidoma do sredine oktobra, za razliko od dosedanjega pa ne bo imel sredinske opore, saj želijo zagotoviti boljšo pretočnost Pšate in s tem varnost občanov pred naraslo vodo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 31°

pretežno jasno
vlažnost: 39 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

15/34

torek

17/32

sreda

17/31

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 20. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

OBVESTILA / Škofja Loka, 21. julij 2024

Srebrna maša Robija Friškovca

OBVESTILA / Šmarjetna gora, 21. julij 2024

Praznovanje godu sv. Marjete

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Na olimpijskih igrah tudi številni Gorenjci / 15:41, 13. julij

Tale Franjo bi pa lahko uporabil drugo besedo, npr. skregan, razdvojen. Sicer pa v športu uk'p držimo.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.