Potrdili investicijski program za zdravstveni dom

Kamniški svetniki so potrdili investicijski program za nakup opreme in širitev zdravstvenega doma, ki se je od leta 2010 okrepil s sto zaposlenimi.

Kot je dejal direktor Sašo Rebolj, ki je na mestu direktorja od leta 2010, so se v tem času kadrovsko okrepili za sto ljudi, tako da imajo danes že več kot 220 zaposlenih.

Kamnik – Po tem, ko so kamniški svetniki konec lanskega leta sprejeli dokument identifikacije investicijskega projekta, ki v naslednjih letih predvideva nadgradnjo zdravstvenega doma ter nakup opreme in vozil, so na sredini seji potrdili še investicijski program. S tem so zadostili zakonskim potrebam in omogočili pripravo vloge za sofinanciranje investicije iz državnega proračuna.

Glavni cilji projekta so investicije v objekt zdravstvenega doma in opreme ambulant ter nakup vozil. Kot smo že pisali, bodo z investicijo namreč pridobili prostore za potrebe patronažne službe in psihologa, uredili bodo tudi nove prostore za dve ambulanti družinske medicine.

Kot je svetnikom pojasnil direktor kamniškega zdravstvenega doma Sašo Rebolj, z investicijo ne bodo le posodobili opreme in s tem poskrbeli za boljšo oskrbo pacientov, temveč bodo zagotovili tudi dovolj prostora za delovanje ambulant.

Kot je dejal Rebolj, ki je na mestu direktorja od leta 2010, so se v tem času kadrovsko okrepili za sto ljudi, tako da imajo danes že več kot 220 zaposlenih. Tako so med drugim v zadnjih letih odprli 4,7 nove ambulante družinske medicine, namesto dveh pediatrov jih danes deluje pet, z enega na tri se je povečalo število ginekologov, imajo pa tudi enega radiologa več, v kratkem pa pričakujejo še prihod tretjega. S sedem na 23 zaposlenih se je okrepila služba nujne medicinske pomoči, odprli pa so tudi center za krepitev zdravja. »Zdravstveni dom se je v tem času močno povečal in dejansko smo se začeli srečevati s prostorsko stisko,« je še povedal Rebolj.

Investicija v gradnjo in opremo bo znašala slaba dva milijona evrov, od tega se nadejajo 67 odstotkov sredstev države, preostanek pa bodo v kamniškem zdravstvenem domu zagotovili iz lastnih sredstev.

Oddajte svoj komentar

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj,

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Kranj,

Kolesarjenje DU Kranj

IZLETI / Cerklje,

Pohodni izlet DU Cerklje

RAZSTAVE / Jesenice,

Razstava foto kluba iz Nemčije

PRIREDITVE / Kranj,

Na Goteniški Snežnik

 

 
 

 

 
 
 

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 04:18, 1. julij

JEK2 bo s proizvodno ceno 180€/MWh (upajmo) konkurenčna samo v zimskem času. Cena iz amortiziranega NEK-a je 40€/MWh. Se bojim, da bo JEK2 nasedel projekt kot TEŠ6.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:27, 28. junij

JEK2 ja. Samo pri hidroelektrarnah naj ostane, in še veliko manjših naj se zgradi. Enako TEŠi. Časi so taki, da moramo imeti različne vire. ...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...

Preureditev območja na Planini / 17:58, 26. junij

Pri toplarni na Planini poleg cestne povezave s Supernovo, naj bi zgradili še cca 70 parkirnih mest? Mogoče podzemna.

Kranjska Severna vrata bo gradilo podjetje Dolnov / 17:53, 26. junij

Kar posledično pomeni, če se tako mudi z omenjeno gradnjo, da v Kranju ne bo regijske bolnice?
Mogoče bo pa prej zgrajena avtobusna postaja? Mogoče celo v Kranju!

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:31, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:24, 26. junij

Jek2? Na vsak način, vendar brez Hrvatov in brez GEN-I. Naj proizvedeno elektriko prodaja kar sam Jek2 brez posrednikov samo domačim odjemal...