Rošada v organih družbe Velika planina

Kamniški občinski svet je potrdil nove člane skupščine in nadzornega sveta družbe Velika planina.

»Nihče iz nadzornega odbora na planini nima nepremičnine. Edini interes, ki ga imajo, je ohranjanje in razvoj Velike planine,« je dejal župan Matej Slapar.

Kamnik – Občinski svet se je na dopisni seji seznanil z odstopom članov skupščine družbe Velika planina Mateja Humarja, Matjaža Juga in Duška Papeža in potrdil predlog, da za predstavnike Občine Kamnik v skupščini družbe imenujejo podjetnika Tomaža Laha, Uroša Raka in direktorja kamniškega zavoda za turizem in šport Luko Svetca. Uroš Rak in Tomaž Lah sta bila doslej poleg Urbana Berganta člana nadzornega odbora.

Na sredini redni seji so nato svetniki dali soglasje tudi k imenovanju novega nadzornega sveta. Tega po novem sestavljajo nekdanja člana skupščine Matej Humar in Matjaž Jug ter Marko Anžur, nekdanji direktor družbe Velika planina.

Pomisleke glede imenovanja so imeli nekateri svetniki. Aleš Lipičnik iz svetniških vrst Gibanja Svoboda je vprašal, ali je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja upoštevala splošno načelo navzkrižja interesov. »Če gre za lastnike nepremičnin in parcel na Veliki planini, bi lahko delovali v obrambo svojih interesov, občino pa zastopali v drugem planu,« je dejal. S tem se je strinjal Sandi Uršič iz vrst Liste Sandija Uršiča. »Sestava skupščine in nadzornega sveta se je le nekoliko premešala, iz ekipe pa je izpadel Duško Papež, ki sem ga imel za varovalko, ki bi se lahko oglasila v določenih primerih,« je povedal Uršič.

»Nihče iz nadzornega odbora na planini nima nepremičnine. Edini interes, ki ga imajo, je ohranjanje in razvoj Velike planine,« je dejal Slapar, ki je odgovoril tudi na očitke svetnikov, da je na planini turizem prevladal nad ohranjanjem narave. Pri tem so svetniki spomnili predvsem na dva aprilska sončna konca tedna, ko je zaradi velikega obiska prišlo do prometnega kaosa na cesti proti Kranjskemu Raku.

»Velika planina je veliko bolj urejena kot prej. Cesta je asfaltirana, parkiranje je zdaj urejeno, imamo redarje, prej pa se je parkiralo vse počez,« je dejal Slapar, ki je sicer priznal, da je v zadnjih primerih pristojne precejšen obisk nekoliko presenetil.

Kot je povedala Ivanka Učakar, predsednica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, so o kandidatih opravili obširno razpravo že na seji komisije. Na koncu je prevladalo, da delovanje družbe Velika planina kandidati dobro poznajo. Kot je dejala, je naloga nadzornega sveta, da nadzoruje poslovanje družbe, za kar so izbrani kandidati primerni. »Kot varovalko pa smo predlagali, da se ponovno ustanovi Komisija za Veliko planino, ki je že delovala in ki bi bdela nad urejenostjo planine,« je povedala Učakarjeva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno oblačno
vlažnost: 85 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

14/27

četrtek

14/29

petek

16/31

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Kranj, 27. junij 2024

Ohranjanje zdravja za člane MDI Kranj

PRIREDITVE / Begunje, 27. junij 2024

Srečanje radovljiških upokojencev

GLASBA / Šenčur, 28. junij 2024

Poletna noč

PRIREDITVE / Cerklje, 28. junij 2024

Ob obletnici rojstva Ignacija Borštnika

IZLETI / Šenčur, 29. junij 2024

Pohod na Rašico

RAZSTAVE / Jesenice, 2. julij 2024

Razstava foto kluba iz Nemčije

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarjenje DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...

Preureditev območja na Planini / 17:58, 26. junij

Pri toplarni na Planini poleg cestne povezave s Supernovo, naj bi zgradili še cca 70 parkirnih mest? Mogoče podzemna.

Kranjska Severna vrata bo gradilo podjetje Dolnov / 17:53, 26. junij

Kar posledično pomeni, če se tako mudi z omenjeno gradnjo, da v Kranju ne bo regijske bolnice?
Mogoče bo pa prej zgrajena avtobusna postaja? Mogoče celo v Kranju!

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:44, 26. junij

Vsekakor za. JEK2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:42, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:33, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:31, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.