Hišici s posteljama so izdelali sami v sodelovanju z lokalnim mizarjem. / Foto: Tina Dokl

S pogledom na Tuhinjsko dolino

Družina Vrankar je v vasi Golice pod Menino planino povečala kamp in uresničila idejo o glampingu.

Golice – Zamisel, da bi ponudili možnost nastanitve v zgornjem delu doline, ki povezuje Gorenjsko s Celjsko kotlino, in gostom omogočili bodisi sprostitev v naravi bodisi aktivni oddih, se je pojavila v času epidemije, dozorela – in dobila svojo podobo – pa je v sodelovanju s prijatelji in domačini. »Naša ideja je bila, da se lokalna skupnost Tuhinjske doline poveže in da tudi mi pripomoremo k prepoznavnosti naših krajev,« je pojasnil Matej Vrankar ob odprtju GoLife Centra, s katerim je družinsko podjetje Vrankar, širše znano zlasti po izletniških prevozih, nadgradilo ukvarjanje s turizmom.

V Golicah, ki z okoli 650 metri nadmorske višine odpirajo širok pogled na razgibano pokrajino, so najprej uredili manjši kamp s parcelami za avtodome in prikolice. »Doslej so se pri nas ustavljali večinoma Francozi, Nemci, imeli smo tudi nekaj gostov iz Italije in Španije, ki so naredili postanek na svoji poti na Hrvaško. Posebno nas veseli, da se jih je veliko spet ustavilo pri nas, ko so se vračali domov.«

S širitvijo kampa so število parcel povečali s štiri na osem ter osrednjemu delu dodali manjše šotorišče. Glavna novost so lesene hišice za glamping. »Tri so luksuzne, predstavljajo hotelsko sobo v naravi, večja, apartmajska, ima tudi dnevni prostor, kuhinjo in veliko teraso, v drugih dveh je poleg spalnice in kopalnice kuhinjski kotiček s kuhalno ploščo in manjšim hladilnikom. Vse z veliko stekleno površino ponujajo razgled iz postelje,« poudari sogovornik. V zgornjem delu GoLife Centra, ob parcelah za počitniške domove na štirih kolesih, so postavili še dve hišici, v katerih sta le postelji, drugo je gostom na voljo v sklopu kampa.

Kot je povedal lastnik in vodja GoLife Centra, približno 18 kilometrov oddaljenega od Kamnika, se je v projekt ureditve kampa in glampinga počasi vključilo vedno več prijateljev, okoliških vasi in sovaščanov, ki so imeli zelo pomembno vlogo pri uspešnem zaključku. Misli zdaj že usmerjajo naprej. V neposredni bližini stoji nekdanji skedenj s hlevom, ki ga nameravajo obnoviti in oživiti z novimi vsebinami. »To je najstarejša stavba v naši vasi; radi bi, da ohrani svojo podobo. V spodnjem delu načrtujemo ureditev degustacijske sobe in dodatne sanitarije za kamp, v zgornjem prostoru bi bile lahko zabave, poroke, različni dogodki …« razmišlja Vrankar.

Pohodništvo, kolesarjenje, plezanje ...

Gostom in obiskovalcem želijo Tuhinjsko dolino in njeno okolico približati kot destinacijo, ki ponuja veliko možnosti za doživetja, zlati za aktivnosti na prostem. »Za nami je Menina planina, Golice so dobro izhodišče za vzpon, od tu je približno dve uri in pol hoje, do doma na planini še kakšnih dvajset minut več. Druga možnost je vzpon s kolesom, prav tako se kolesarji lahko odpravijo na izlet po dolini. Pri nas si lahko tudi izposodijo električno kolo, poleg tega organiziramo kolesarske in pohodniške ture; za zahtevnejše ture in plezanje v Kamniško-Savinjskih Alpah sodelujemo s Planinskim društvom Kamnik in kamniškimi gorskimi vodniki.« Ena od priložnosti za nadaljnje povezovanje so tudi lokalni proizvodi, meni sogovornik. Za zdaj v sodelovanju z domačini gostom nudijo košarico lokalnih izdelkov za zajtrk.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno oblačno
vlažnost: 85 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

14/27

četrtek

14/29

petek

16/31

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Kranj, 27. junij 2024

Ohranjanje zdravja za člane MDI Kranj

PRIREDITVE / Begunje, 27. junij 2024

Srečanje radovljiških upokojencev

GLASBA / Šenčur, 28. junij 2024

Poletna noč

PRIREDITVE / Cerklje, 28. junij 2024

Ob obletnici rojstva Ignacija Borštnika

IZLETI / Šenčur, 29. junij 2024

Pohod na Rašico

RAZSTAVE / Jesenice, 2. julij 2024

Razstava foto kluba iz Nemčije

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarjenje DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...

Preureditev območja na Planini / 17:58, 26. junij

Pri toplarni na Planini poleg cestne povezave s Supernovo, naj bi zgradili še cca 70 parkirnih mest? Mogoče podzemna.

Kranjska Severna vrata bo gradilo podjetje Dolnov / 17:53, 26. junij

Kar posledično pomeni, če se tako mudi z omenjeno gradnjo, da v Kranju ne bo regijske bolnice?
Mogoče bo pa prej zgrajena avtobusna postaja? Mogoče celo v Kranju!

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:44, 26. junij

Vsekakor za. JEK2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:42, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:33, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:31, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.