SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'makadamska-cesta-okoli-brda' to data type int.

Makadamska cesta okoli Brda

Mestna občina Kranj (MOK) odgovarja na pismo bralca Janka Žepiča o ureditvi makadamske ceste ob zunanji ograji Protokolarnega območja Brdo. MOK vsako leto ureja makadamsko cesto z nasutjem peska in jo bo tudi letos. Lepo vreme je bilo letos sicer neobičajno zgodaj, saj se ta pot navadno ureja malo kasneje v letu.

Drugačno urejanje poti pa bi zahtevalo širši pogled, strinjanje različnih uporabnikov in pravna soglasja več nosilcev urejanja prostora. Del ceste leži v MOK, vsakršen večji poseg (širitev, asfaltiranje) bi zaradi celovite ureditve morali uskladiti najprej s sosednjo občino Preddvor. Gre tudi za zaščiteno območje spomenika državnega pomena, tako da bi se morali pred morebitnimi posegi posvetovati z Javnim protokolarnim zavodom Brdo ter dobiti soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Morebitno asfaltiranje poti ni smiselno z vidika vseh uporabnikov poti. Gre za poljsko pot, ki jo uporabljajo kmetje, hkrati pa tudi sprehajalci in rekreativni tekači, ki imajo za svoje aktivnosti raje mehkejšo podlago. Promet, tudi neželen, pa bi se zagotovo povečal.

Bralec se je obregnil tudi ob finance doprsnih kipov v kranjskem parku La Ciotat. Pojasnjujemo, da so bili vsi kipi Mestni občini Kranj donirani. Podstavek za zadnji postavljeni kip poljskega pesnika Adama Mickiewicza je tako podarilo podjetje, sam kip pa veleposlaništvo. Park predstavlja pomembno kulturno pridobitev, ki izraža našo predanost mednarodnemu povezovanju, ime pa nosi po našem prvem pobratenem mestu. V parku sledimo urbanistični zasnovi, ki so jo zasnovali krajinski arhitekti.

Kabinet župana MOK

Oddaj svoj komentar

Kranj 18°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/29

ponedeljek

17/31

torek

18/32

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Kranj, 9. julij 2024

Koncert večnih uspešnic Sepulture

IZLETI / Cerklje, 9. julij 2024

Kolesarski izlet DU Cerklje

 

 
 

 

 
 
 

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.

Prvič po obvoznici / 10:21, 4. julij

Izjava ministrstva za infrastrukturo: "Kot izhaja iz medijskih objav, so v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi pred...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 04:18, 1. julij

JEK2 bo s proizvodno ceno 180€/MWh (upajmo) konkurenčna samo v zimskem času. Cena iz amortiziranega NEK-a je 40€/MWh. Se bojim, da bo JEK2 nasedel projekt kot TEŠ6.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:27, 28. junij

JEK2 ja. Samo pri hidroelektrarnah naj ostane, in še veliko manjših naj se zgradi. Enako TEŠi. Časi so taki, da moramo imeti različne vire. ...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...