Ines Dolžan, Kranj: »V Radovljico sem prišla predvsem zato, da bi pokusila čim več vrst čokolade. Verjamem, da se danes najde za vsakega nekaj. Že nekaj let nisem bila, tako da je tole super za moje brbončice. Sem pa precej klasična, malo me je strah pokušati čokolado s čilijem in podobno.« / Foto: Tina Dokl
Ines Dolžan, Kranj: »V Radovljico sem prišla predvsem zato, da bi pokusila čim več vrst čokolade. Verjamem, da se danes najde za vsakega nekaj. Že nekaj let nisem bila, tako da je tole super za moje brbončice. Sem pa precej klasična, malo me je strah pokušati čokolado s čilijem in podobno.« / Foto: Tina Dokl
Ema Merljak, Preddvor: »Na festivalu zelo uživam. Takoj ko sem slišala, da bo tukaj v graščini MasterChefov Luka, sem prišla sem. Všeč mi je bila delavnica, nikoli še nisem jedla takšnih testenin, kot smo jih pripravili, res so bile dobre. Sama pa imam zagotovo najraje belo čokolado, ampak danes se je res težko odločiti.« / Foto: Tina Dokl
Peter Kavčič, Lesce: »Sem nas je vodilo predvsem to, da gre za vsakoletni lokalni dogodek, ki ga radi obiščemo. Za zdaj se mi zdi organizacija zelo v redu, ne vem pa, kako bo, ko bo prišlo več ljudi in bo gneča večja. Moram priznati, da sicer nisem neki strašen ljubitelj čokolade, ampak se vedno najde kakšna dobra.« / Foto: Tina Dokl
Tomaž Dolžan, Radovljica: »Sem Radovljičan, tako da z ženo prideva vsako leto. Lepo je in mislim, da je vsako leto nekaj drugačnega. Vedno nekaj novega. Morava pa pokusiti še zmagovalni praline, tisti s hruško je bil zelo dober. Moja najljubša čokolada je klasična Gorenjkina s celimi lešniki, zelo rad pa imam tudi okus marcipana.« / Foto: Tina Dokl
O sladki razvadi
24.04.2024, 17:48
Minuli konec tedna je bil v Radovljici rezerviran za čokolado. Potekal je namreč že enajsti Festival čokolade. Kaj so dogajanju (in čokoladi) povedali obiskovalci?