Letošnji prejemniki priznanj Občine Domžale z županjo Renato Kosec / Foto: Tina Dokl

Z občinskimi priznanji nagradili najboljše

V Domžalah praznujejo občinski praznik 19. aprila, na dan, ko je bila leta 1952 občina razglašena za mestno občino. Vrhunec praznovanja, ki ga letos zaznamuje slogan V čast nam je, predstavlja osrednja slovesnost, na kateri so podelili enajst občinskih priznanj.

Domžale – Občinsko proslavo v torek zvečer v Športni dvorani Domžale je s slavnostnim govorom pospremila županja Občine Domžale Renata Kosec. Ozrla se je v preteklo leto in poudarila lastnosti, zaradi katerih so Domžale tretja najbolj razvita občina v državi. Tudi njihovo lokalno skupnost so lani zaznamovale ujme, ki bodo terjale ukrepe v skupni ocenjeni vrednosti nekaj manj kot deset milijonov evrov. »Kot edini v državi smo v poplavah prizadetim izplačali občinsko finančno pomoč, nismo pa pozabili niti na sosednje občine,« je dejala županja.

Poudarila je pomembnost vključevanja vseh generacij, ki jih domžalska občina podpira z ustrezno infrastrukturo in projekti. Med njimi so štipendije za mlade športnike in umetnike, občinski strategiji za mlade in za starejše, pridružitev mreži starosti prijaznih mest in občin, brezplačni prevozi za starejše, ureditev parkirišč, namenjenih izključno starejšim, in dnevni center starejših, ki ga bodo v Domžalah odprli v drugi polovici letošnjega leta.

Občina Domžale po besedah županje spodbuja sodelovanje in povezovanje ter sledi razvojno naravnanim spremembam. Prepričana je, da bodo projekti, ki so začrtani v sprejetih proračunih za letošnje in prihodnje leto, pomembno vplivali na nadaljnji razvoj občine. Letos so prvič uvedli participativni proračun, in kot je naznanila županja, je strokovna komisija v teh dneh že pripravila seznam projektov, ki vključujejo ureditev pločnikov, varnejših poti, brvi, igrišč, rekreacijskih površin in učnih poti ter nakup športne opreme. Med občinskimi projekti je omenila še prenovo z balonom pokritega kotalkališča v novo večnamensko dvorano, obnovo domžalskega kopališča in skate parka.

Koščeva je ponosna, da se občina ponaša z raznolikim kulturnim dogajanjem, zdravim bivalnim okoljem in eno najboljših zdravstvenih oskrb v Sloveniji, kar dokazuje letošnja uvrstitev med finalistke za naziv zdravju prijazna občina. Napovedala je še, da se bodo danes prvič zapeljali z novimi domžalskimi kolesi za izposojo DBajk.

V sklepnem delu govora je pozornost namenila letošnjim nagrajencem. »Zadovoljna sem, da je bil pomen njihovega dela za naše kraje in ljudi prepoznan in da so bili predlagani za najvišja občinska priznanja. Največje bogastvo naše občine se namreč skriva prav v dobrih, marljivih, sposobnih in preprostih ljudeh.«

Enajst nagrajencev

Zlato plaketo je prejel Jože Pavli za dolgoletno predano delovanje v Kulturnem društvu Godba Domžale. Srebrno plaketo sta si prislužila Igor Jerman za življenjsko delo na področju motociklizma in velik prispevek k prepoznavnosti občine Domžale ter Marijan Vodnik za dolgoletno kiparsko in rezbarsko delo ter za dolgoletno pedagoško delovanje.

Z bronasto plaketo so nagradili Balinarsko športni klub Budničar Količevo ob 50-letnici uspešnega dela ter za prispevek k razvoju balinanja v občini in državi, Petra Rojca za filmsko, fotografsko in umetniško udejstvovanje ter za prispevek k razvoju Foto kino in video kluba Mavrica Radomlje in Težko atletski klub Domžale ob visokem jubileju za uspešno delovanje, številne vrhunske športne uspehe ter za prispevek k popularizaciji športa in promociji občine Domžale v širšem prostoru. Nagrado Občine Domžale pa so prejeli Mojca Kočar, Simona in Miro Pivar, Brane Šimenc, društvo Terra Anima in Vilma Vrtačnik Merčun.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

pretežno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

14/27

četrtek

14/29

petek

16/30

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Kranj, 27. junij 2024

Ohranjanje zdravja za člane MDI Kranj

PRIREDITVE / Begunje, 27. junij 2024

Srečanje radovljiških upokojencev

GLASBA / Šenčur, 28. junij 2024

Poletna noč

PRIREDITVE / Cerklje, 28. junij 2024

Ob obletnici rojstva Ignacija Borštnika

IZLETI / Šenčur, 29. junij 2024

Pohod na Rašico

RAZSTAVE / Jesenice, 2. julij 2024

Razstava foto kluba iz Nemčije

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarjenje DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...

Preureditev območja na Planini / 17:58, 26. junij

Pri toplarni na Planini poleg cestne povezave s Supernovo, naj bi zgradili še cca 70 parkirnih mest? Mogoče podzemna.

Kranjska Severna vrata bo gradilo podjetje Dolnov / 17:53, 26. junij

Kar posledično pomeni, če se tako mudi z omenjeno gradnjo, da v Kranju ne bo regijske bolnice?
Mogoče bo pa prej zgrajena avtobusna postaja? Mogoče celo v Kranju!

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:44, 26. junij

Vsekakor za. JEK2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:42, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:33, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:31, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.