Tako kot na Gozdu so tudi na Vrhpoljah simpatičen program ob odprtju pripravili otroci tamkajšnje podružnične šole. / Foto: Aleš Senožetnik

Novi igrišči nudita prostor za druženje in igro

V sklopu prireditev ob nedavnem občinskem prazniku so v Kamniku v minulih dneh pripravili tudi odprtji športnih in otroških igrišč na Vrhpoljah in Gozdu.

»Igrišče bo v uporabi celo leto, saj je tradicija igranja hokeja in drsanja na Vrhpoljah prisotna že vrsto let in bo tako ostalo tudi v prihodnje.«

Gozd, Vrhpolje – Na Gozdu so ob tamkajšnjem gasilskem domu že do konca leta 2021 uredili večnamensko igrišče in uredili površine za parkiranje, namestili so tudi pitnik in zasadili drevesa. Celotna investicija je znašala 130 tisoč evrov, od tega je 23 tisoč evrov sredstev občina pridobila od takratnega ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Ob koncu leta 2022 in v začetku 2023 pa je potekalo še urejanje otroškega igrišča, kjer so namestili večnamensko igralo, tobogan, plezalo, dve gugalnici na vzmet ter previsno in klasično gugalnico. Investicija je znašala 40 tisoč evrov.

Predsednik Krajevne skupnosti Črna Simon Golob se je na uradnem odprtju, ki je potekalo konec prejšnjega tedna, zahvalil vsem, ki so pomagali uresničiti projekt. »Igrišča so za razvoj krajev na podeželju zelo pomembna infrastruktura, ki predstavlja prostor za druženje različnih generacij.« Kot je dodal, so lani prostovoljci v njihovi krajevni skupnosti uredili tudi otroško in športno igrišče na Krivčevem pri tamkajšnji podružnični šoli, pred leti pa so začeli tudi postopno urejati igrišče v Črni, za katero si želijo, da bi bilo ob podpori občine čim prej urejeno.

Obnovljeno igrišče tudi na Vrhpoljah

Župan Matej Slapar pa je nato v ponedeljek skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Nevlje Vanjo Flis Gričar trak ob odprtju prerezal še na večnamenskem športnem igrišču na Vrhpoljah. Dokončana je prva faza projekta, v kateri so uredili športno igrišče, postavili manjši lesen objekt za hrambo ter zasadili drevesa, ki ločujejo športno igrišče od otroškega. Uredili so tudi električno napeljavo, vključno z jaški in temelji za ureditev razsvetljave igrišča, ki je predvidena v naslednji fazi prenove. Za investicijo je občina namenila dobrih dvesto tisoč evrov, dodatnih šestdeset tisoč evrov sredstev pa so pridobili od Fundacije za šport.

»Obnovljeno igrišče je več kot potrebna pridobitev za celotno krajevno skupnosti, z veseljem pa ga bodo uporabljali tudi vrtčevski in šolski otroci ter si tako popestrili dopoldneve. Igrišče bo v uporabi celo leto, saj je tradicija igranja hokeja in drsanja na Vrhpoljah prisotna že vrsto let in bo tako ostalo tudi v prihodnje,« je na odprtju povedala predsednica KS Nevlje in dodala, da igrišče uporabljajo tudi neveljski gasilci, ki bodo letos proslavili stoletnico delovanja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

pretežno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

14/27

četrtek

14/29

petek

16/30

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Kranj, 27. junij 2024

Ohranjanje zdravja za člane MDI Kranj

PRIREDITVE / Begunje, 27. junij 2024

Srečanje radovljiških upokojencev

GLASBA / Šenčur, 28. junij 2024

Poletna noč

PRIREDITVE / Cerklje, 28. junij 2024

Ob obletnici rojstva Ignacija Borštnika

IZLETI / Šenčur, 29. junij 2024

Pohod na Rašico

RAZSTAVE / Jesenice, 2. julij 2024

Razstava foto kluba iz Nemčije

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Kranj, 2. julij 2024

Kolesarjenje DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...

Preureditev območja na Planini / 17:58, 26. junij

Pri toplarni na Planini poleg cestne povezave s Supernovo, naj bi zgradili še cca 70 parkirnih mest? Mogoče podzemna.

Kranjska Severna vrata bo gradilo podjetje Dolnov / 17:53, 26. junij

Kar posledično pomeni, če se tako mudi z omenjeno gradnjo, da v Kranju ne bo regijske bolnice?
Mogoče bo pa prej zgrajena avtobusna postaja? Mogoče celo v Kranju!

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:44, 26. junij

Vsekakor za. JEK2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:42, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:33, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:31, 26. junij

Jek2? Vsekakor za. Vendar brez Hrvatov in brez GEN. Jek2 naj sama prodaja proizvedeno elektriko po proizvodni ceni plus amortizacija samo domačim odjemalcem.