Blanka Grašič in Kaja Beton, direktorica Turizma Radovljica, sta na novinarski konferenci predstavili potek festivala ter tudi zmagovalni praline in čokoladni mozaik. Foto: Tina Dokl

V Radovljico prihaja čokolada

Ob koncu tedna bo Radovljico ponovno napolnilo čokoladno vzdušje. V najbolj znano čokoladno mesto se namreč vrača tradicionalni Festival čokolade, tokrat že enajstič.

Radovljica – Festival, na katerem boste svoje brbončice lahko razvajali pri dvajsetih različnih ponudnikih, letos ponovno poteka na dveh lokacijah: v Grajskem parku in na Linhartovem trgu z graščino. Na obeh lokacijah bo na voljo raznolika ponudba čokoladnih dobrot in možnost degustacije, poleg tega pa tudi bogat program za otroke in odrasle. V soboto, 20. aprila, bo festival potekal med 9. in 20. uro, v nedeljo, 21. aprila, pa od 9. do 19. ure. »Zdi se nam, da je kombinacija parka in starega dela mesta skupaj z graščino tisto, kar najbolj predstavlja Radovljico, po eni strani z naravo ter po drugi s kulturno dediščino,« je pojasnila direktorica Javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica Kaja Beton.

Pester program

Obiskovalci se bodo lahko razvajali s čokoladnimi poslasticami ter sodelovali na delavnicah, predavanjih in pri zabavnih aktivnostih, prilagojenih vsem generacijam. Park bo središče zabave, kjer bodo v nastopili Rok'n' Band, Nipke, Masharik, Leopold 1., Veseli svatje, Artistik in KUD Kiks, za posebno doživetje bodo poskrbeli akrobati skupine Dunkin Devils, ne bosta manjkala niti Teater Cizamo in Čupakabra.

Tudi v Radovljiški graščini bo pestro. Pridružili se boste lahko kulinaričnim delavnicam, kjer bodo svoja znanja predajali Zala Pungeršič in Luka Novak, zmagovalca oddaje MasterChef Slovenija, ter Naser Gashi, naj slaščičar Slovenije. Ponovno se pripravlja Čokobarok, zgodovinsko doživetje čokolade, letos tudi v otroški verziji S čarodejem v grajsko klet, pripravljajo ustvarjalne delavnice, v Radovljiški graščini pa bo potekal tudi izbor najboljšega pralineja po oceni obiskovalcev. Po starem mestnem jedru bo potekala modna revija v čokoladnih odtenkih, kot novost pa je organizator Turizem Radovljica poskrbel tudi za dobrodelnost festivala. Pod vodstvom mozaičarke Urške Ambrožič Potočnik in v sodelovanju z Radolško čokolado so lokalni umetniki in rokodelci oblikovali čokoladne mozaike, ki jih bodo na koncu poklonili skupinam ljudi, ki se festivala ne morejo udeležiti.

V ospredju bo tudi trajnost

Vstopnina ostaja in tako kot lani znaša pet evrov za polnoletne osebe, mlajši se dogodka lahko udeležijo brezplačno. Pola z degustacijskimi kuponi letos vsebuje pet kuponov za štiri evre in pol, organizatorji pa spodbujajo k uporabi javnega prevoza in trajnosti. Kozarci za večkratno uporabo ostajajo, posebno pozornost pa letos namenjajo tudi ozaveščanju o ločevanju odpadkov, zato bodo ekološki otoki opremljeni z dodatnimi informacijami, po končanem festivalu pa bodo skladno s pridobivanjem znaka Prireditev na poti k zero waste odpadke tudi stehtali.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

delno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

18/31

sobota

15/33

nedelja

15/33

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Škofja Loka, 13. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

GLASBA / Škofja Loka, 15. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:35, 12. julij

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.