Eden od solastnikov Lonce je profesionalni kolesar Luka Mezgec. / Foto: Gorazd Kavčič

Hotel Lonca je odprt

Škofja Loka vse od zaprtja hotela Transturist leta 2005 ni imela večjega hotela. Zato je Lonca za mesto velika pridobitev.

Zanimanje za bivanje pri njih kažejo tako poslovni kot tudi že kolesarski gostje.

Škofja Loka – Trizvezdični hotel Lonca, katerega ime ime izvira iz prvega poimenovanja Škofje Loke iz leta 973, ima 42 standardnih sob, pa tudi družinske sobe in suite. Nudijo nočitev z zajtrkom. V hotelu sta tudi velnes s finsko in bio finsko savno ter fitnes. Prav tako ima Lonca konferenčno sobo, ki omogoča izvedbo poslovnih dogodkov. Prve goste so sprejeli minuli petek, v nekaj dneh delovanja že beležijo dvomestno število obiskovalcev, zadovoljni so tudi z rezervacijami.

Ni naključje, da stene hotela krasijo fotografije iz sveta kolesarstva, saj je eden od lastnikov kolesar Luka Mezgec. »Hotel tej regiji zagotovo prinaša veliko dodano vrednost, saj je potreba po nastanitvenih kapacitetah, ki jih je na tem območju razmeroma malo, zelo velika,« je na torkovi predstavitvi Lonce poudaril Mezgec. Hotel ima po mnenju investitorjev celovito ponudbo za kateregakoli gosta, osredotočajo pa se na poslovne goste. »Saj vemo, kako gospodarsko močna je ta regija,« razmišlja Mezgec.

Solastniki hotela so poleg Luke Mezgeca še Polona Ropret Klevišar, Jure Kocjan in Milan Markovič. Veseli jih tudi odziv lokalne skupnosti, ki je vse od začetka obnove hotela, ki se je začela v drugi polovici lanskega leta, zelo dober, v času gradnje po besedah Luke Mezgeca niso imeli niti ene slabe izkušnje z lokalno skupnostjo. Sicer v hotelu ni več bazena, restavracije in plesišča. Te prostore so predelali v poslovne prostore za zdravstvene in nekatere druge dejavnosti, ki so prav tako pomembna pridobitev za lokalno prebivalstvo. Kavarna v pritličju hotela pa je odprta tudi za zunanje goste.

Celotna investicija v prenovo hotela je bila ocenjena na 3,5 milijona evrov, pri čemer se investitorjem obeta 700.000 evrov nepovratnih državnih in evropskih sredstev. Končna cena investicije, o kateri ne želijo govoriti, je po besedah Polone Ropret Klevišar v začrtanih zneskih, nekoliko pa se je povišala zaradi dviga cen v gradbeništvu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 83 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

1/2

nedelja

-9/0

ponedeljek

-2/2

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Bled, 3. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Kranj, 3. december 2023

Prešernov pohod v Vrbo

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2023

Dobrodelni srečelov

SEJMI / Škofja Loka, 3. december 2023

Sejem smučarske opreme

GLASBA / Slovenski Javornik, 3. december 2023

To so bili časi

SEJMI / Naklo, 3. december 2023

Adventni semenj Waldorfske šole

GLEDALIŠČE / Dovje, 3. december 2023

Jutri začnem

PRIREDITVE / Spodnji Brnik, 3. december 2023

Ta veseli dan kulture

 

 
 

 

 
 
 

Slovenija v nakup šestih helikopterjev / 10:16, 1. december

Groza. Kam mečemo denar.

PD Kranj – žalostno / 06:51, 1. december

Če dodam samo svojo izkušnjo-poleti na Vogarju, šestčlanska špansko govoreča družina in slovenska vodička so sedeli več kot 1 uro za mizo, s...

Kokričani zaradi poplave ovadili JGZ Brdo / 23:53, 30. november

Čudne stvari se dogajajo v Kranju. Čudne.

Je res to potrebno? / 17:03, 28. november

Čudne stvari se dogajajo v Radovljici. Čudne.

Obnovili bodo tudi podvoz pri Iskri / 21:22, 27. november

No ja, saj dela se na tem, da nekoč bo pa le. Vsekakor pa verjamem da bo prej, kot zgrajena nova avtobusna postaja, za katero sploh ne upamo misliti, da bo nekoč.

Kje sva / 20:46, 27. november

Veliko vprašanj, veliko je tudi odgovorov. Potrpljenje je božja mast. Vsak od zakoncev mora imeti svoje hobije.

Novi čoln za blejske gasilce / 19:49, 27. november

Hvala donatorjem za pomoč! Ni majhen znesek, je pa nujno potreben čoln za reševanje ljudi. Nesreče so se in se bodo dogajale, zato je prav, da imajo gasilci primerno opremo.