Na dobrodelnem koncertu v Škofji Loki so nastopili številni znani slovenski glasbeniki, tudi domačin Jan Plestenjak. / Foto: Tina Dokl

Glasbeniki za Loko

Dobrodelni koncert za pomoč prizadetim v poplavah na Škofjeloškem je ponovno združil ljudi. V polni dvorani je bilo dobrih tisoč obiskovalcev, ki so zbrali okrog dvajset tisoč evrov.

Škofja Loka – Avgustovske katastrofalne poplave še naprej povezujejo ljudi. V teh težkih trenutkih znamo stopiti skupaj in narediti nekaj za dober namen. Tako je tudi na Škofjeloškem. V četrtek je v Športni dvorani Trata potekal dobrodelni koncert za Ločane in Gorenjevaščane, ki so v poplavah utrpeli veliko škodo. Dveurni program je bil preplet različnih glasbenih zvrsti. V polni dvorani je bilo dobrih tisoč obiskovalcev, ki so zbrali okrog dvajset tisoč evrov.

Dveurni program je bil preplet različnih glasbenih zvrsti. Večer so odprli glasbeniki, ki so svojo pot začeli v Glasbeni šoli Škofja Loka. Jaka Strajnar je zaigral na handpan in bil nato ob Luki Veharju, Toniju Humarju in Tomažu Hostniku na odru kot član spremljevalne glasbene zasedbe. Tudi Hostnik se je predstavil solo, še prej pa na klavinovi spremljal mlado saksofonistko Piko Tomažin Sedar in trobentača Jakoba Hostnika, učenca Glasbene šole Škofja Loka, ki na tekmovanjih dosegata izjemne rezultate.

Občinstvo je v nadaljevanju dodobra ogrel Pero Lovšin, sledil mu je Grega Skočir, vokalist skupine Big Foot Mama, in domačin, tenorist Aco Bišćević, ki je kot operni solist nastopal že na številnih koncertnih in gledaliških odrih po Evropi. V Škofji Loki rada nastopa tudi Nina Pušlar in seveda še en domačin, Jan Plestenjak, ki je zbrane spravil na noge. Vedno se rad odzove dobrodelnim projektom. »Verjamem, da imamo vsi toliko srca in volje, da bo Loka sijala kot še nikoli prej,« je dejal priljubljeni glasbenik. Program, ki sta ga povezovala Monika Tavčar in Nejc Jemec, so zaključili domačini, Raubarji, in povsem za konec še Ansambel Saša Avsenika.

V zadnjem obdobju je bilo veliko težkih trenutkov, in kot so poudarjali glasbeniki, je prav glasba tista, ki pomaga, ki lahko umiri čustva na način, kot jih ne more nič drugega. Aco Bišćević je bil z mislimi tudi pri tragični nesreči, v kateri je pred dnevi v škofjeloški občini umrl prvošolec. Njemu v spomin in za moč njegovim bližnjim je zapel uspavanko. »Vsi umetniki, ki smo danes tukaj, tako radi dajemo tisto, kar najbolj znamo, ljudem, ki potrebujejo pomoč,« je poudaril.

Vsa sredstva od prodanih vstopnic bodo namenjena Rdečemu križu: Območnemu združenju Škofja Loka in Krajevni organizaciji Gorenja vas - Poljane, ki jih bosta nato dodelila naprej pomoči najbolj potrebnim. V polni dvorani je bilo dobrih tisoč obiskovalcev, ki so zbrali okrog dvajset tisoč evrov. Župana obeh občin, Škofje Loke Tine Radinja in Gorenje vasi - Poljan Milan Čadež, sta se iskreno zahvalila številnim, ki so že doslej pomagali in se udeležili še koncerta, ter seveda glasbenikom, ki so za dober namen prišli v Škofjo Loko in pripravili čustven glasbeno obarvan večer. Skupaj jih je zbral organizator, Agencija Koncerti, ki jo vodi Žiga Pišlar, zahvala gre tudi Zavodu 973.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/5

sreda

-1/6

četrtek

5/10

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

DELAVNICE / Šenčur, Preddvor, 29. november 2023

Tombola, telovadba, ustvarjalna delavnica

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, 1. december 2023

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Bled, 1. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

DELAVNICE / Šenčur, Preddvor, 1. december 2023

Tombola, telovadba, ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Milje, 1. december 2023

Ljudsko petje v Hiši čez cesto

PRIREDITVE / Bled, 2. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

DELAVNICE / Koroška Bela, 2. december 2023

Izdelava adventnih vencev

PRIREDITVE / Adergas, 2. december 2023

Pokukajmo v špajzo

 

 
 

 

 
 
 

Je res to potrebno? / 17:03, 28. november

Čudne stvari se dogajajo v Radovljici. Čudne.

Obnovili bodo tudi podvoz pri Iskri / 21:22, 27. november

No ja, saj dela se na tem, da nekoč bo pa le. Vsekakor pa verjamem da bo prej, kot zgrajena nova avtobusna postaja, za katero sploh ne upamo misliti, da bo nekoč.

Kje sva / 20:46, 27. november

Veliko vprašanj, veliko je tudi odgovorov. Potrpljenje je božja mast. Vsak od zakoncev mora imeti svoje hobije.

Novi čoln za blejske gasilce / 19:49, 27. november

Hvala donatorjem za pomoč! Ni majhen znesek, je pa nujno potreben čoln za reševanje ljudi. Nesreče so se in se bodo dogajale, zato je prav, da imajo gasilci primerno opremo.

Banke kritične / 13:53, 27. november

Zdaj kritične,ko so goljfale in dobičke v žep nosile pa lepo tiho..

Banke kritične / 13:52, 27. november

Zdaj kritične ko so goljfale in dobičke v žep nosile pa lepo tiho..

Potrdili rebalans, zavrnili podražitev pomoči na domu / 08:31, 27. november

Upam, da sanirajo plaz nad bazenom.