SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'October' to data type int.
Ustvarjalci Eva Pestotnik, Helena Rems, Karolina Šraj, Aleš Kogovšek in Brigita Herjavec so se odločili, da tudi oni pomagajo žrtvam poplav. / Foto: Alenka Brun

Za dolino Kamniške Bistrice

Minuli konec tedna so v Slovenia Eco Resortu organizirali dobrodelni koncert, katerega izkupiček bo šel za prizadete v avgustvovskih poplavah v dolini Kamniške Bistrice.

Godič – Nedavne poplave so v Godiču, v Stahovici, prizadele tudi Slovenia Eco Resort, kjer sta blato in mulj, ki ga je nanesla bližnja Kamniška Bistrica, povzročila obratovalni zastoj objekta. Ko so vse skupaj sanirali, se je lastnik letovišča Matjaž Zorman odločil, da bo po svojih najboljših močeh pomagal tudi drugim v dolini Kamniške Bistrice, saj je voda za seboj pustila strašno razdejanje. Tako so bili v Slovenia Eco Resortu najprej dobrodelni za Vedrana Simunovića, ki je ostal brez hiše; ta dogodek pa jim je dal navdih še za širšo zgodbo in so tako minuli konec tedna organizirali dobrodelni koncert, katerega izkupiček bo šel za prizadete v zadnjih poplavah v dolini Kamniške Bistrice.

Dogodek s plemenitim namenom so si v Slovenia Eco Resortu zamislili tako, da so povabili k sodelovanju svoje dobavitelje, vabilu pa so se odzvali tudi številni glasbeniki. Med enajstimi nastopajočimi so bila tudi znana imena, kot so Werner, Tanja Zajc Zupan in Teja Saksida, Božidar Wolfand Wolf, Miha Plantarič, Bečo, zaigrala je godba iz Stranja. Na vhodu v Resort smo srečali tudi rokodelce in ustvarjalce, umetnike, ki so ves denar od razstavljenih prodanih del in izdelkov ravno tako namenili prizadetim v ujmi. Smo pa na samem prizorišču dobrodelnega dogodka naleteli na velike kozarce z napisi: Donacija za dolino Kamniške Bistrice, saj, kot nam je Zorman razložil, so se odločili, da »gredo« na zaupanje. Tako je na primer vsak, ki se je odločil, da se bo okrepčal s t. i. dobrodelno zakusko (kajžerska klobasa, ameriška solata, pomfri), plačal jed po svoji vesti oz. zmožnostih in na ta način prispeval v dobrodelne namene.

Z zbranim denarjem (okoli šest tisoč evrov) bodo zagotovili belo tehniko, katero in komu jo bodo namenili, pa naj bi v nadaljevanju poskrbela domača krajevna skupnost.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/7

četrtek

-3/6

petek

-6/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Preddvor, Šenčur, Naklo, 26. januar 2024

Telovadba, ustvarjalna delavnica, zdrave navade ...

GLEDALIŠČE / Predoslje, 26. januar 2024

Komedija zmešnjav

PREDAVANJA / Dovje, 26. januar 2024

Koščki Zemlje

IZLETI / Šenčur, 27. januar 2024

S cvičkom med vinogradi

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 27. januar 2024

Jutri začnem

GLEDALIŠČE / Križe, 27. januar 2024

Drama Hodnik

PRIREDITVE / Kranj, 30. januar 2024

O slikanici in drugih knjigah Nataše Rupena

IZLETI / Kranj, 1. februar 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Največ kršitev v Mavčičah / 07:57, 24. januar

Merilno mesto v Stražišču (Škofjeloška) je namenjeno le in zgolj inkasantstvu. Lokalna skupnost si že leta prizadeva za ureditev krožišča na...

Volk v dolini Kokre / 14:09, 23. januar

V gozdu oz. divjini je volk avtohtona vrsta, koza ali ovca pač ne..

V Dražgošah poziv k miru / 14:02, 23. januar

Ne podpiram ne komonistov ne domobrancev, je pa vedno bolj jasno, da so že takrat za vsem stali židje..
Moše Pijade, Kardelj, Rupnik itd..

Razpis za stanovanja predvidoma spomladi / 13:54, 23. januar

Dežman, podatki o priseljevanju po obdobjiih so dostopni na spletu, javno!
Sicer pa ja, reakcija tipičnega SDS betonerja..Šiptar nikoli nič kriv ker, kOmOnisti, mediji, Srbi, Kučan..

V Dražgošah poziv k miru / 11:07, 22. januar

Zgodovinar Premk pravi, da so revolucionarji zmagali v Dražgošah, ker jih Nemci niso ujeli. Njegova izjava v oddaji na Planet TV. Zato v Dra...

V Dražgošah poziv k miru / 10:14, 22. januar

1. Okupacoija je pravno stanje na kakem ozemlju, ki ga je tuja država, navadno z bojem, spravila pod svojo oblast"(Fran) Oktobra 1940 v Zagr...

Na plečih pacientov / 23:27, 21. januar

Samo zdravo konkurenco med javnim in privatnim je treba vzpostaviti, da se borijo za paciente. To je naravna in človeška zakonitost in samo to deluje.