Odsek Ceste ob Sori od banke do pošte v Medvodah so za dober mesec zaprli za motorni promet in ga spremenili v razstavni prostor. Na ogled je fotografska razstava Luke Vunduka o novi kolesarski povezavi in brvi. / Foto: arhiv Občine Medvode

Mesec trajnostnega razvoja

Teden mobilnosti bo med 16. in 22. septembrom, v Medvodah pa bodo dogodki in projekti tretje leto zapored razpotegnjeni čez en mesec. Zvrstilo se jih bo 78. Dogajanje se je začelo včeraj.

Medvode – Evropski teden mobilnosti vsako leto med 16. in 22. septembrom nagovarja obiskovalce središč mest, krajev, vasi, da bi bil promet prijetnejši z manj izpušnimi plini in hrupa, ter nas opozarja na skupnostno odgovornost do čistejšega okolja in svojega zdravja ter spodbuja k varčevanju s sredstvi in energijo. Podnaslov letošnjega tedna mobilnosti je enak lanskemu: Trajnostno povezani.

V občini Medvode letos teden mobilnosti tretjič zapored podaljšujejo kar čez cel mesec. »Razširjamo ga tudi področno, tako da lahko kot eni redkih v Evropi govorimo o izvajanju nekakšnega meseca trajnostnega razvoja. Dogajanje začenjamo 28. avgusta. Tudi letos bo program dogodkov in projektov zelo pester, saj bomo soorganizatorji izvedli 78 različnih dogodkov in projektov, kar nas postavlja ob bok večjih in mestnih občin. Načrtujemo druženje na najmanj 37 manjših dogodkih, ki bodo potekali predvsem na prostem in bodo večinoma mobilnostni,« pojasnjujejo na Občini Medvode.

Začelo se je z Odprto ulico. Za motorna vozila so za več kot en mesec zaprli enosmerni odsek Ceste ob Sori od banke do pošte in jo do 29. septembra odprli za trajnostno mobilnost. Tam je na ogled fotografska razstava Luke Vunduka o novi kolesarski povezavi in brvi. Enajstega septembra bodo dejavnosti razširili tudi čez reko Soro, na tržnico, kjer boste lahko sodelovali v projektu režijskega obrata občine in centra za zbiranje odpadkov Park(ing) soba. Postavili bodo tudi informativne stojnice, na katerih bodo predstavili nekatere trajnostne dejavnosti v občini.

Program s podrobnejšim opisom dogodkov je objavljen tudi na spletni strani Občine Medvode.

Oddajte svoj komentar

Kranj 31°

delno oblačno
vlažnost: 46 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

17/32

nedelja

16/33

ponedeljek

15/34

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Škofja Loka, 15. julij 2024

Mednarodni cikel koncertov

IZLETI / Cerklje, 16. julij 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. julij 2024

Spominska slovesnost v Dolenji vasi

PRIREDITVE / Kranj, 3. avgust 2024

Planinski dan invalidov

 

 
 

 

 
 
 

Na olimpijskih igrah tudi številni Gorenjci / 15:41, 13. julij

Tale Franjo bi pa lahko uporabil drugo besedo, npr. skregan, razdvojen. Sicer pa v športu uk'p držimo.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:35, 12. julij

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 11:05, 12. julij

Edina logična lokacija je Kranj, ki ima sam več prebivalcev kot celotna zgornja gorenjska skupaj. Je tretje največje slovensko mesto in edino brez bolnišnice.

Po analizi rahla prednost lokaciji v Radovljici / 08:03, 12. julij

Bližina avtocestnega priključka so dodatne točke; hrup zaradi bližine avtoceste so negativne točke. Razumi kdor more.

Kranj se povezuje s Fukuijem / 11:04, 10. julij

Nova priložnost, da se gre župan turista na Japonskem, seveda na občinske stroške. Nova bolnica sredi mesta je res precej mimo. V Murski Sob...

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?