Nagrajenci z županom / Foto: Gorazd Kavčič

Praznik Občine Radovljica

Župan Ciril Globočnik je občanom in organizacijam, ki delajo v dobrobit celotne skupnosti, na slovesnosti v Radovljiški graščini podelil občinska priznanja; najvišjega, veliko plaketo Občine Radovljica, je tokrat prejel športnik in prostovoljec Klemen Dolenc.

»Prispevate k temu, da je življenje v naši občini prijazno, varno, bogato in raznoliko in da je naša lokalna skupnost okolje, ki vsem nam omogoča kakovostno bivanje in mladim ponuja prihodnost.«

Radovljica – »Hvala vsem, še posebno občinskim nagrajencem in nagrajenkam, ki prispevate k temu, da je življenje v naši občini prijazno, varno, bogato in raznoliko in da je naša lokalna skupnost okolje, ki vsem nam omogoča kakovostno bivanje in mladim ponuja prihodnost,« je zbrane na slovesnosti nagovoril župan Ciril Globočnik ter občanom in organizacijam, ki delajo v dobrobit celotne skupnosti, podelil občinska priznanja; najvišjega, veliko plaketo Občine Radovljica, je tokrat prejel športnik in prostovoljec Klemen Dolenc, in sicer za predano in aktivno delovanje v športnih projektih, za športne uspehe in prostovoljstvo.

Plakete, pečati in medalja

Plakete Občine Radovljica je izročil Sonji Smolej in Mojci Arih, obema kot priznanje za dolgoletno prostovoljno humanitarno delo, ter Janezu Kocijančiču za dolgoletno in aktivno delovanje na področju gasilstva ter delovanje v Krajevni skupnosti Radovljica.

Pečate Občine Radovljica pa je župan podelil Boštjanu Lenacu za 20-letno delovanje v Društvu večno mladih fantov, Ribiški družini Radovljica ob 70-letnici ter Čebelarskemu društvu Radovljica ob 140-letnici delovanja. Športno društvo balinci – prstomet bo prejelo medaljo Občine Radovljica.

Priznanja tudi odličnjakom in zlatim maturantkam

Priznanja so prejeli tudi dijaki, ki so letos zaključili gimnazije in srednje šole kot zlati in diamantni maturanti oziroma so bili vsa štiri leta odlični. To so: Jonatan Brumen, Inja Černe, Lana Černe, Nina Debelak, Maya Simona Franko, Sara Grimani, Nives Košnjek, Nika Kralj, Mitja Kuralt, Izabela Letonja, Nejc Moškotelec, Mija Pogačnik, Alja Pristov Gogala, Iza Ropič Bizjak, Klara Stariha in Veronika Turk.

Največji dosežki in projekti

Župan je v svojem nagovoru spomnil na trenutno največje projekte v občini, med njimi rekonstrukcijo radovljiškega kopališča, urejanje cest ter vodovoda in kanalizacije pa tudi skrb za ohranjanje kulturne dediščine.

»Nadaljuje se pridobivanje strokovnih mnenj in druge projektne dokumentacije za predvideno gradnjo dislocirane enote Doma dr. Janka Benedika na lokaciji nekdanjega Doma Matevža Langusa v Kamni Gorici. Lani začete investicije v šole in vrtce potekajo po terminskem načrtu, za zagotovitev dodatnih prostorov za OŠ Antona Janše je v izdelavi projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja, tudi za ta projekt bo občina skušala pridobiti nepovratna sredstva,« je še pojasnil.

Večerni koncert zaradi neurja odpovedan

V kulturnem sporedu sta sodelovala Timotej in Sandi Willewaldt, program sta povezovala Mojca Škofic in Peter Kolman, večerni koncert priljubljene pevke Neishe na Linhartovem trgu pa je zaradi slabega vremena odpadel. Prav tako je zaradi slabih vremenskih razmer odpadla vsakoletna spominska slovesnost pri Partizanskem domu na Vodiški planini.

V občini Radovljica imajo sicer dva občinska praznika. Prvi je 5. avgust – v spomin na ustanovitev Cankarjevega bataljona na Vodiški planini, drugi praznik pa je 11. decembra – na rojstni dan v Radovljici rojenega Antona Tomaža Linharta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/8

torek

1/11

sreda

-1/5

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

RAZSTAVE / Jesenice, 21. november 2023

Fotografska Poslastica

PREDAVANJA / Naklo, 21. november 2023

Kamino – Dom tisočerih čudes

DELAVNICE / Gorenjska, 22. november 2023

Ustvarjalna in zdravstvena delavnica, umovadba

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. november 2023

Orglice v Škofji Loki

FILM / Žiri, 23. november 2023

Projekcija filma o Vlastu Kopaču

IZLETI / Kranj, 23. november 2023

Izlet DU Kranj

DELAVNICE / Gorenjska, 24. november 2023

Ustvarjalna in zdravstvena delavnica, umovadba

GLASBA / Tržič, 24. november 2023

Koncert FS Karavanke

 

 
 

 

 
 
 

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 19:35, 19. november

Deželan, industrija je prišla v naselje in ne naselje k industriji. Obrate na Belškem polju so zgradili v 80. letih 20. stoletja in s tem od...

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 10:17, 14. november

Je pa tudi res, da so si delavci železarne zgradili svoje domove blizu in daleč same železarne. Enako se je dogajalo tudi z gradnjo po strug...

Kolesarski sistem čez zimo zaprt v šestih občinah / 20:20, 11. november

Nič ne bi bilo narobe, če bi za kolesa naredili nadstreške. Pa pri načrtovanju nadstreškov naj računajo na močnejše vetrove, katerih je iz leta v leto več.

Planinko reševali vso noč / 20:13, 11. november

Prepričan sem, da bi taka reševanja morali rešenim zaračunati v kolikor nimajo sklenjenega zavarovanja. Mi smo v takih in podobnih situacija...

Označevanje slovenskega izvora mesa na računih / 20:06, 11. november

Za mene je bolj pomembno, da je poreklo zapisano na etiketi v hladilnici, kot pa na računu. Ko si ogleduješ meso, da veš kaj boš dal v košar...

Mobilni alarm s Koroške Bele na kamniški plaz / 19:56, 11. november

Smo res tako revna država, da imamo za uporabo na nevarnih plaziščih le en mobilni alarm? Če smo, bi za še kakšnega, kaj prispevala cerkev, ...

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 12:31, 11. november

Umazana industrija ne sidi na Gorenjsko. SIJ mora počasi začeti razmišljati o selitvi proizvodnji v druge države.