Pustolovski park Bled bo v poletni sezoni zaprt. Fotografija je s prireditve Večer nad Bledom, ko je park še obratoval. / Foto: Tina Dokl

Pustolovski park Bled za zdaj zaprt

Pustolovski park Bled je sredi junija zaprl svoja vrata, saj upravljavec nima pridobljenih vseh dovoljenj, ki jih zahteva zakonodaja. Svojih vrat v tej sezoni ne bo več odprl.

Bled – Pustolovski park Bled je vse od leta 2010 predstav­ljal dodatno turistično ponudbo na Bledu, kamor so tako domačini kot tudi turisti radi zahajali. Upravlja ga istoimensko podjetje, ki je zemljišče za izvajanje dejavnosti na vrhu hriba Straža dobilo v najem od Občine Bled.

Kot je pojasnil blejski župan Anton Mežan, je Občina Bled zaradi opozoril občanov, da se nekatere stvari ne izvajajo v skladu s sklenjeno pogodbo, pristopila k preverjanju domnev. »Občina Bled je v fazi prekinitve pogodbe z najemnikom, ker smo med drugim ugotovili, da se je dejavnost Pustolovskega parka Bled opravljala tudi zunaj območja, na katerem je to dopuščeno s prostorskimi akti,« je pojasnil župan, ob tem pa dodal, da so prav tako ugotovili razlike med veljavnim gradbenim dovoljenjem ter dejanskim stanjem. V skladu s tem so ukrepali in Pustolovskemu parku Bled prepovedali delovanje, zato je park od 19. junija dalje zaprt.

Direktor podjetja Pustolov­ski park Bled Andraž Koren v tem trenutku situacije še ne želi komentirati. Pojasnil nam je le, da imajo vse od začetka veljavno gradbeno dovoljenje, priznava pa, da nikoli niso pridobili uporabnega dovoljenja. Ob tem meni, da zakonodaja, ki ureja pu­stolovske parke, ni življenjska in bi jo bilo treba nujno prilagoditi. »Gradnje pustolovskega parka namreč ne moremo enačiti z gradnjo betonskega objekta, saj ta ne vključuje nobenega betona niti elektrifikacije, kanalov za vodo ali podobnih gradbenih elementov,« je poudaril Koren. Koren je dodal, da imajo kot odgovorni upravljavci pridobljena vsa strokovna arboristična poročila, ki izkazujejo, da so dobri gospodarji in da ne uničujejo gozda. Vsako leto izvajajo tudi strokovni pregled varnosti parka in pridobijo licenco za varno obratovanje francoskega podjetja.

Družinski produkt

Park se je zaprl tik pred vrhuncem poletja, svojih vrat pa v tej sezoni zagotovo ne bo več odprl. »Prizadevali si bomo, da vsa potrebna dovoljenja pridobimo. Kakšen pa bo končni rezultat, za zdaj ne moremo napovedati,« nam je zaupal Koren, ki je prepričan, da je park dodana vrednost Bleda. »Osnovan je bil kot zelen in družinski produkt, ki nikakor ni škodljiv za naravo, zato mi je žal, da smo z zaprtjem osiromašili turistično ponudbo kraja,« je še dodal Koren.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/6

torek

-4/5

sreda

-1/6

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PREDAVANJA / Žiri, 28. november 2023

Predavanje o urinski inkontinenci

PREDAVANJA / Naklo, 28. november 2023

Potopisno predavanje – Ararat

DELAVNICE / Šenčur, Preddvor, 29. november 2023

Tombola, telovadba, ustvarjalna delavnica

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, 1. december 2023

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Bled, 1. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

DELAVNICE / Šenčur, Preddvor, 1. december 2023

Tombola, telovadba, ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Milje, 1. december 2023

Ljudsko petje v Hiši čez cesto

PRIREDITVE / Bled, 2. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

 

 
 

 

 
 
 

Je res to potrebno? / 17:03, 28. november

Čudne stvari se dogajajo v Radovljici. Čudne.

Obnovili bodo tudi podvoz pri Iskri / 21:22, 27. november

No ja, saj dela se na tem, da nekoč bo pa le. Vsekakor pa verjamem da bo prej, kot zgrajena nova avtobusna postaja, za katero sploh ne upamo misliti, da bo nekoč.

Kje sva / 20:46, 27. november

Veliko vprašanj, veliko je tudi odgovorov. Potrpljenje je božja mast. Vsak od zakoncev mora imeti svoje hobije.

Novi čoln za blejske gasilce / 19:49, 27. november

Hvala donatorjem za pomoč! Ni majhen znesek, je pa nujno potreben čoln za reševanje ljudi. Nesreče so se in se bodo dogajale, zato je prav, da imajo gasilci primerno opremo.

Banke kritične / 13:53, 27. november

Zdaj kritične,ko so goljfale in dobičke v žep nosile pa lepo tiho..

Banke kritične / 13:52, 27. november

Zdaj kritične ko so goljfale in dobičke v žep nosile pa lepo tiho..

Potrdili rebalans, zavrnili podražitev pomoči na domu / 08:31, 27. november

Upam, da sanirajo plaz nad bazenom.