Simpatičnega Ceneta Prevca po novem lahko srečate v priljubljeni loški kavarni in slaščičarni Homan. / Foto: Vilma Stanovnik

Postreže vas tudi Cene Prevc

Znamenita škofjeloška kavarna in slaščičarna Homan ima od začetka tega meseca nova najemnika, saj sta jo prevzela Matej Kavčič in Cene Prevc.

»Strežem bolj malo, le če je gneča ali če se je za kakšno nerodnost treba opravičiti gostom ...«

Škofja Loka – S sedaj že nekdanjim smučarskim skakalcem Cenetom Prevcem iz Dolenje vasi sva se srečala že ob sedmi uri zjutraj, ko se je Mestni trg v Škofji Loki šele prebujal, Cene pa je že pospravljal in odnašal obrabljeno embalažo.

»V gostinstvu imam že kar nekaj izkušenj, saj sem stregel v različnih lokalih. Je pa seveda sedaj marsikaj drugače,« je med kuhanjem prve jutranje kave povedal Cene Prevc, ki ga je za najem znamenitega loškega lokala navdušil Matej Kavčič iz Žirov.

Kot je pojasnil, ob začetku poletja ni bilo časa za prenovo, lokal so le temeljito pospravili in nadaljevali delo. So pa odprtje lokala premaknili na 7. uro zjutraj. »Če se bo pred zimo začela prenova Mestnega trga, bomo tudi lokal malce prenovili,« je povedal Cene Prevc in dodal, da ob obilici dela smučarskih skokov in športa še malo ne pogreša.

»Če hočeš, da se stvari premaknejo in potekajo, kot je treba, je povsod, tako v športu kot gostinstvu in drugod, potrebnega kar precej dela in sodelovanja. Vodja lokala je moje dekle, v lokalu sta bili že prej dve redno zaposleni, ki sta ostali. Prav tako v strežbi ostajajo drugi, sam pa sem največkrat za točilnim pultom. Strežem bolj malo, le če je gneča ali če se je za kakšno nerodnost treba opravičiti gostom,« je povedal Cene in dodal, da je po novem v lokalu moč popiti tudi njegovo vino, modro frankinjo iz Vinske kleti Metlika.

»Ponudba je sedaj večja, kot je bila, seveda pa ostaja priljubljen sladoled, pa tudi za drugi sladki program skrbijo v podjetju Mesec slaščice. Zjutraj je moč ob kavi pojesti tudi sveže rogljičke,« še pravi Cene Prevc, ki je domačim hvaležen, da so ga podprli tudi na novi življenjski poti. »Doma sem vedno imel podporo in tako je bilo tudi tokrat. Seveda sem hkrati dobil tudi nekaj opozoril – in tudi za to sem hvaležen,« je še dodal Cene Prevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

-5/10

sobota

-3/12

nedelja

-4/12

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

 

 

IZLETI / Kranj, 3. februar 2024

Na Lepenatko

GLASBA / Škofja Loka, 3. februar 2024

Orgle opoldne

IZLETI / Kranj, 6. februar 2024

Na kopanje v Portorož

OBVESTILA / Šenčur, 6. februar 2024

Vadba za zdravo hrbtenico

PREDAVANJA / Kranj, 7. februar 2024

O varnosti in zdravju pri delu

PRIREDITVE / Šenčur, 7. februar 2024

Ljubezen je ključ

PRIREDITVE / Adergas, 7. februar 2024

Vse generalove skrivnosti

PRIREDITVE / Preddvor, 7. februar 2024

Ljubezen – smisel našega obstoja

 

 
 

 

 
 
 

V Šenčurju poklon štiridesetim talcem / 21:59, 1. februar

"Vstaja se je končala z znamenito dražgoško bitko, ki je pokazala, da Nemci niso nepremagljivi,«Kdo bo učencem razložil nemško nepremagljivo...

Ljudske obveznice v začetku februarja / 14:31, 27. januar

Spomnil bi na ukradene izničene obveznice in delnice za časa vlade Alenke Bratušek. To je blo čist ajnfoh, po sistemu dons maš, jutr pa te n...

Predstavili največje projekte / 08:40, 26. januar

O širitvi OŠ Antone Janše še vedno nič. Pozabljeni od občine in sveta. Prejšnje in sedanje vodstvo OŠ ni sposobno zlobirati prepotrebno širitev šole.

Največ kršitev v Mavčičah / 07:57, 24. januar

Merilno mesto v Stražišču (Škofjeloška) je namenjeno le in zgolj inkasantstvu. Lokalna skupnost si že leta prizadeva za ureditev krožišča na...

Volk v dolini Kokre / 14:09, 23. januar

V gozdu oz. divjini je volk avtohtona vrsta, koza ali ovca pač ne..

V Dražgošah poziv k miru / 14:02, 23. januar

Ne podpiram ne komonistov ne domobrancev, je pa vedno bolj jasno, da so že takrat za vsem stali židje..
Moše Pijade, Kardelj, Rupnik itd..

Razpis za stanovanja predvidoma spomladi / 13:54, 23. januar

Dežman, podatki o priseljevanju po obdobjiih so dostopni na spletu, javno!
Sicer pa ja, reakcija tipičnega SDS betonerja..Šiptar nikoli nič kriv ker, kOmOnisti, mediji, Srbi, Kučan..