Simpatičnega Ceneta Prevca po novem lahko srečate v priljubljeni loški kavarni in slaščičarni Homan. / Foto: Vilma Stanovnik

Postreže vas tudi Cene Prevc

Znamenita škofjeloška kavarna in slaščičarna Homan ima od začetka tega meseca nova najemnika, saj sta jo prevzela Matej Kavčič in Cene Prevc.

»Strežem bolj malo, le če je gneča ali če se je za kakšno nerodnost treba opravičiti gostom ...«

Škofja Loka – S sedaj že nekdanjim smučarskim skakalcem Cenetom Prevcem iz Dolenje vasi sva se srečala že ob sedmi uri zjutraj, ko se je Mestni trg v Škofji Loki šele prebujal, Cene pa je že pospravljal in odnašal obrabljeno embalažo.

»V gostinstvu imam že kar nekaj izkušenj, saj sem stregel v različnih lokalih. Je pa seveda sedaj marsikaj drugače,« je med kuhanjem prve jutranje kave povedal Cene Prevc, ki ga je za najem znamenitega loškega lokala navdušil Matej Kavčič iz Žirov.

Kot je pojasnil, ob začetku poletja ni bilo časa za prenovo, lokal so le temeljito pospravili in nadaljevali delo. So pa odprtje lokala premaknili na 7. uro zjutraj. »Če se bo pred zimo začela prenova Mestnega trga, bomo tudi lokal malce prenovili,« je povedal Cene Prevc in dodal, da ob obilici dela smučarskih skokov in športa še malo ne pogreša.

»Če hočeš, da se stvari premaknejo in potekajo, kot je treba, je povsod, tako v športu kot gostinstvu in drugod, potrebnega kar precej dela in sodelovanja. Vodja lokala je moje dekle, v lokalu sta bili že prej dve redno zaposleni, ki sta ostali. Prav tako v strežbi ostajajo drugi, sam pa sem največkrat za točilnim pultom. Strežem bolj malo, le če je gneča ali če se je za kakšno nerodnost treba opravičiti gostom,« je povedal Cene in dodal, da je po novem v lokalu moč popiti tudi njegovo vino, modro frankinjo iz Vinske kleti Metlika.

»Ponudba je sedaj večja, kot je bila, seveda pa ostaja priljubljen sladoled, pa tudi za drugi sladki program skrbijo v podjetju Mesec slaščice. Zjutraj je moč ob kavi pojesti tudi sveže rogljičke,« še pravi Cene Prevc, ki je domačim hvaležen, da so ga podprli tudi na novi življenjski poti. »Doma sem vedno imel podporo in tako je bilo tudi tokrat. Seveda sem hkrati dobil tudi nekaj opozoril – in tudi za to sem hvaležen,« je še dodal Cene Prevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/13

sobota

9/15

nedelja

6/16

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 6. november 2023

Predstavitev knjige Mir

OBVESTILA / Kranj, 7. november 2023

Kopanje v Bernardinu

OBVESTILA / Kranj, 7. november 2023

Nordijska hoja

/ Gorenjska, 7. november 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

PRIREDITVE / Škofja Loka, 8. november 2023

Pogovor s Tino Dobrajc

/ Gorenjska, 8. november 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

PRIREDITVE / Kokrica, 9. november 2023

Obiski in Trije prašičji prašički

PRIREDITVE / Šenčur, 9. november 2023

Martinovo na Krasu

 

 
 

 

 
 
 

Evropski denar za kanjon / 18:42, 2. november

Kanjon Kokre! Men se pa bolš sliš : Kran Kanjon !

Ciprese nekatere občane tudi motijo / 07:12, 31. oktober

Mislim, da je kranjsko pokopališče zelo lepo urejeno.

Petra zaradi volkov mineva potrpljenje / 08:08, 26. oktober

Na Bled prihaja veliko Avstrijcev. Verjetno je med njimi tudi kakšen "lovec". V Avstriji nimajo težav z volkovi in medvedi. So kmalu trofeja.

Obravnavali tisoč petsto kršitev / 22:26, 25. oktober

Naveden številke so uradne, če prištejemo še 2x ali več toliko uporabnikov se je pa že za zamisliti glede prometne varnosti. Ampak nekatere ...

Na hekatonu zmagala rešitev loških gimnazijcev / 22:14, 25. oktober

Vsem udeležencem, posebej pa nagrajencem čestitke!

Petra zaradi volkov mineva potrpljenje / 17:40, 25. oktober

Sindikat kmetov Slovenije: sindikat.kmetov.slovenije@gmail.comZveza društev ekoloških kmetov Slovenije: alesfister@gmail.comZveza hribovskih...

Zbor alpinistov veteranov / 19:51, 23. oktober

Čestitke vsem. Bili ste in ste dobri!