Po končani prenovi imajo mala počivališčaj poenoteno moderno celostno podobo, urejene sanitarije, površine za počitek in rekreacijo ter oskrbo za avtodome. Za zdaj pa še niso odprti gostinski objekti. / Foto: Gorazd Kavčič

Mala počivališča ob gorenjski avtocesti odprta

Od minulega petka so odprta vsa štiri prenovljena mala avtocestna počivališča na gorenjski avtocesti. Imajo urejene sanitarije in prostor za počitek, medtem ko gostinski objekti še niso odprti.

V prihodnjih mesecih bodo na počivališča postavili tudi transformatorske postaje, namestili elektro polnilnice za osebna vozila in informativne panoje.

Lipce – Minuli petek so odprli prenovljeno počivališče Lipce sever na odseku avtoceste med priključkoma Lipce in Lesce. Preostala tri mala avtocestna počivališča – Lipce jug, Povodje vzhod in Povodje zahod – so odprli že pred časom. Tako so pred začetkom glavne turistične sezone odprta vsa štiri mala počivališča na gorenjski avtocesti A2, so nam povedali na Darsu.

Mala počivališča se od velikih razlikujejo po tem, da so namenjena počitku in nimajo bencinskega servisa ali večje gostinske ponudbe. Po končani prenovi imajo zdaj poenoteno moderno celostno podobo, urejene sanitarije, površine za počitek in rekreacijo ter oskrbo za avtodome. Za zdaj pa na počivališčih še niso odprti gostinski objekti. Kot so pojasnili na Darsu, je vzpostavitev gostinskih objektov predvidena v drugi fazi, za gostinsko dejavnost, prodajo sadja in zelenjave ter brezalkoholnih pijač in spominkov oziroma lokalnih izdelkov pa naj bi skrbel najemnik.

V prihodnjih mesecih bodo na počivališča postavili tudi transformatorske postaje, namestili elektro polnilnice za osebna vozila in informativne panoje. Ob tem velja omeniti, da ni več dovoljen dostop težkih tovornih vozil.

Na približno sedemdeset kilometrov dolgem gorenjskem avtocestnem kraku je poleg štirih malih počivališč še šest velikih, kjer imajo tudi bencinske servise in večje gostinske objekte.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

10/14

petek

6/13

sobota

11/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Homec, 3. november 2023

Alpinistični večer

RAZSTAVE / Javornik, 3. november 2023

Franci Tušar, 60 let v kulturi

/ Gorenjska, 3. november 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

PRIREDITVE / Kranj, 6. november 2023

Predstavitev knjige Mir

OBVESTILA / Kranj, 7. november 2023

Kopanje v Bernardinu

OBVESTILA / Kranj, 7. november 2023

Nordijska hoja

/ Gorenjska, 7. november 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

PRIREDITVE / Škofja Loka, 8. november 2023

Pogovor s Tino Dobrajc

 

 
 

 

 
 
 

Evropski denar za kanjon / 18:42, 2. november

Kanjon Kokre! Men se pa bolš sliš : Kran Kanjon !

Ciprese nekatere občane tudi motijo / 07:12, 31. oktober

Mislim, da je kranjsko pokopališče zelo lepo urejeno.

Petra zaradi volkov mineva potrpljenje / 08:08, 26. oktober

Na Bled prihaja veliko Avstrijcev. Verjetno je med njimi tudi kakšen "lovec". V Avstriji nimajo težav z volkovi in medvedi. So kmalu trofeja.

Obravnavali tisoč petsto kršitev / 22:26, 25. oktober

Naveden številke so uradne, če prištejemo še 2x ali več toliko uporabnikov se je pa že za zamisliti glede prometne varnosti. Ampak nekatere ...

Na hekatonu zmagala rešitev loških gimnazijcev / 22:14, 25. oktober

Vsem udeležencem, posebej pa nagrajencem čestitke!

Petra zaradi volkov mineva potrpljenje / 17:40, 25. oktober

Sindikat kmetov Slovenije: sindikat.kmetov.slovenije@gmail.comZveza društev ekoloških kmetov Slovenije: alesfister@gmail.comZveza hribovskih...

Zbor alpinistov veteranov / 19:51, 23. oktober

Čestitke vsem. Bili ste in ste dobri!