V Bohinju ob jezeru že nekaj let spodbujajo predvsem kratkotrajno parkiranje, za daljši čas pa na lokacijah, ki so od jezera bolj oddaljene in od koder je organiziran javni prevoz.

Nove cene parkiranja v Bohinju

Na parkiriščih, od koder je organiziran brezplačni avtobusni prevoz, velja enotna cena parkiranja pet evrov na dan. V bližini Bohinjskega jezera je v visoki sezoni, ki je po novem opredeljena od junija do konca septembra, za uro parkiranja treba plačati tri evre.

V Bohinju sicer načrtujejo, da bodo do leta 2030 iz neposredne okolice Bohinjskega jezera preselili 600 parkirnih mest. Ob jezeru bodo spodbujali predvsem kratkotrajno parkiranje.

Bohinjska Bistrica – Pretekli konec tedna so v Bohinju začele veljati nove cene parkiranja in uporabe gozdne ceste na planino Blato. Za parkirišča P+R Danica in Kobla v Bohinjski Bistrici ter Senožeta v Srednji vasi so cene nekoliko zvišali in poenotili; od 1. junija do 30. septembra bo za celodnevno parkiranje na vseh treh parkiriščih, od koder po Bohinju vozijo brezplačni turistični avtobusi, treba plačati pet evrov, kar je nekoliko več kot lani.

Za parkirišča ob Bohinjskem jezeru se visoka sezona po novem začne 1. junija in traja do konca septembra, to je en mesec prej in en mesec kasneje kot doslej. V tem času velja višina parkirnine tako kot v visoki sezoni lani, to je tri evre na uro, uporaba gozdne ceste Stara Fužina–Voje–Vogar–Blato pa po novem stane 20 evrov na dan. Parkiranje za avtodome so na parkirišču Senožeta z letošnjo sezono omejili na največ 12 ur.

Po Bohinju bo tudi to poletje vzpostavljenih devet brezplačnih avtobusnih linij: dve sta obiskovalcem že na voljo od preteklega konca tedna, večina drugih začne obratovati zadnji konec tedna v juniju. Vozni redi so na voljo na spletni strani Turizma Bohinj ter na prikazovalnikih na avtobusnih in železniških postajah, v pripravi pa je tudi aplikacija, ki bo prikazovala vse avtobusne linije s prevozi v realnem času. Delovati naj bi začela z julijem.

V Bohinju sicer načrtujejo, da bodo do leta 2030 iz neposredne okolice Bohinjskega jezera preselili šeststo parkirnih mest. Ob jezeru bodo spodbujali predvsem kratkotrajno parkiranje, za daljši čas pa še naprej na lokacijah, ki so od jezera bolj oddaljene. S takšnimi ukrepi želijo zmanjšati negativne vplive prometa na okolje in življenje prebivalcev, ki jim prometni zamaški predvsem na vrhuncu poletne sezone zelo otežujejo življenje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 83 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-5/7

ponedeljek

1/7

torek

-3/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PREDAVANJA / Žiri, 28. november 2023

Predavanje o urinski inkontinenci

PREDAVANJA / Naklo, 28. november 2023

Potopisno predavanje – Ararat

DELAVNICE / Šenčur, Preddvor, 29. november 2023

Tombola, telovadba, ustvarjalna delavnica

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, 1. december 2023

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Bled, 1. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

DELAVNICE / Šenčur, Preddvor, 1. december 2023

Tombola, telovadba, ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Milje, 1. december 2023

Ljudsko petje v Hiši čez cesto

PRIREDITVE / Bled, 2. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

 

 
 

 

 
 
 

Banke kritične / 13:53, 27. november

Zdaj kritične,ko so goljfale in dobičke v žep nosile pa lepo tiho..

Banke kritične / 13:52, 27. november

Zdaj kritične ko so goljfale in dobičke v žep nosile pa lepo tiho..

Potrdili rebalans, zavrnili podražitev pomoči na domu / 08:31, 27. november

Upam, da sanirajo plaz nad bazenom.

Danes Prosena Mavška tržnica / 10:11, 25. november

Vsaj nekaj dobrega .

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 19:35, 19. november

Deželan, industrija je prišla v naselje in ne naselje k industriji. Obrate na Belškem polju so zgradili v 80. letih 20. stoletja in s tem od...

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 10:17, 14. november

Je pa tudi res, da so si delavci železarne zgradili svoje domove blizu in daleč same železarne. Enako se je dogajalo tudi z gradnjo po strug...

Kolesarski sistem čez zimo zaprt v šestih občinah / 20:20, 11. november

Nič ne bi bilo narobe, če bi za kolesa naredili nadstreške. Pa pri načrtovanju nadstreškov naj računajo na močnejše vetrove, katerih je iz leta v leto več.