Navdušeni plavalci že lahko zaplavajo tudi v nekaterih gorenjskih bazenih. / Foto: Gorazd Kavčič

Letna kopališča že vabijo

Danes v Radovljici s slovesnim odprtjem novega dela bazenskega kompleksa začenjajo letošnjo sezono na mestnem kopališču. Kdaj pa bodo odprli druge gorenjske letne bazene

Radovljica – V okviru prve faze rekonstrukcije imajo v Radovljici po novem pokrit učno-terapevtski bazen, namenjen plavalnemu opismenjevanju in rehabilitaciji, ter vhodni kompleks z restavracijo. Urejene so nove garderobe in sanitarije, tako za bazen kot za kamp. Danes tako pripravljajo dan odprtih vrat, ki se začenja ob 14. uri in bo trajal do 18. ure, ob 17. uri pa bo pri novem terapevtskem bazenu tudi osrednja slovesnost ob odprtju.

Skupna vrednost doslej izvedenih del je 5,4 milijona evrov, od tega je 1,5 milijona evrov občina uspešno pridobila na javnem razpisu ministrstva za šport.

Kompleks kopališča, ki ga poleg olimpijskega bazena predstavljajo še kamp, zunanje in notranje športne površine ter drugi spremljajoči prostori, namerava Občina Radovljica v prihodnjih letih v celoti urediti in posodobiti kot atraktivno turistično, sodobno učno, športno-rekreacijsko ter terapevtsko in tudi velneško infrastrukturo.

Namenjen bo tako turistom, dnevnim obiskovalcem in domačinom kot vrhunskim in rekreativnim športnikom ter osebam, napotenim na terapevtsko zdravljenje, poudarja župan Ciril Globočnik.

Projekt je ob nedavnem obisku v Radovljici podprl tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac, ki je napovedal, da si bo OKS kot sogovornik države pri odločanju o vlaganju v športno infrastrukturo prizadeval, da bo tudi investicija v prenovo bazena dobila del 150-milijonskega paketa sredstev, ki bodo v prihodnjih petih letih porabljena za ta namen.

Radovljiško kopališče bo tudi to poletje odprto tako kot v prejšnjih sezonah: od 10. do 18. ure med delavniki in do 19. ure ob koncih tedna, junija in julija tudi dodatno uro za večerno rekreacijsko plavanje, avgusta pa od 10. do 20. ure. Cene so letos dobrih 15 odstotkov višje kot lani, to je 8,50 evra za odrasle, 6 evrov za otroke in 5,50 evra za upokojence. Za sezonsko vstopnico bo treba odšteti 84 evrov, še do srede je za 78 evrov na voljo tudi v predprodaji.

Od danes odprto kranjsko letno kopališče

Sezona na letnem kopališču v Kranju se bo začela danes. Kot je povedal direktor Zavoda za šport Kranj Tadej Peranovič, se cene dnevnih vstopnic od lani niso spremenile. Tako bo celodnevna vstopnica za odrasle nad 15 let 5 evrov, različni popusti pa so za otroke, študente, upokojence in družine. Kupiti je moč tudi sezonske vstopnice. Na letnem kopališču bo tudi vodeno plavanje, prav tako bo poskrbljeno za animacije za otroke. Jutri, v soboto, med 16. in 20. uro pripravljajo veliki igralni dan. V in ob bazenu bodo postavljena večja napihljiva igrala. Igre bodo vodili profesionalni animatorji, spremljala pa jih bo tudi glasba. Aktivnosti za otroke bodo do konca septembra potekale tudi na sosednjem igrišču Gibi Gib.

Bazen v Kropi odpirajo prihodnji teden

Kopališče v Kropi bodo odprli prihodnji petek, je povedal predsednik tamkajšnjega športnega društva Tomi Kržišnik. Za kopalce bo bazen na voljo vsak dan med 9. in 19. uro, cene pa so letos po dolgem času nekaj višje kot v preteklih letih.

Posebnih novosti v smislu prenove in dodatne ponudbe v letošnji sezoni ne bo, ker v Kropi že nekaj časa varčujejo in zbirajo sredstva za načrtovano obnovo bifeja na kopališču.

Obnova bazena Ukova še poteka

Jeseniški bazen Ukova, ki je bil lani zaradi dotrajanosti zaprt, bodo letos ponovno odprli. Ta čas še poteka tehnična sanacija, s katero bodo statično utrdili stene bazena. Po pogodbi morajo biti dela zaključena do 20. junija, »pri čemer bo treba upoštevati morebitne neugodne vremenske razmere, ki bi lahko vplivale na potek del«, so povedali na Občini Jesenice, kjer vsekakor načrtujejo, da bodo bazen odprli do konca meseca.

Jutri se odpira Gorenjska plaža

Poletje na Gorenjski plaži v Tržiču se začenja jutri. Kopanje bo možno vsak dan od 9. do 19. ure, jutranje rekreacijsko plavanje pa vsak dan od 7. ure do 8.30. Na voljo so celodnevne in popoldanske vstopnice v različnih kombinacijah (npr. družine z otroki, organiziran obisk), vstopnice za jutranje plavanje in tudi sezonske. Redna cena celodnevne vstopnice za odraslega bo 6,20 evra, za upokojence, invalide, dijake in študente 5,20 evra, za predšolske otroke 2 evra (do drugega leta brezplačno), za osnovnošolske otroke pa 4,20 evra. Tričlanska družina z otroki bo odštela 13,70 evra, štiričlanska pa 14,70 evra.

Odprto tudi Mestno kopališče Pod skalco

V Kamniku se je že pred dnevi odprlo Mestno kopališče Pod skalco. Do 23. junija je med tednom odprto od 13. do 18. ure, ob koncih tedna pa od 10. do 18. ure. 24. junija bo zaradi plavalnega tekmovanja zaprto, nato pa bo kopališče do 31. avgusta obratovalo v poletnem obratovalnem času – med tednom od 10. do 18. ure, ob koncih tedna pa do 20. ure. Celodnevna vstopnica za odrasle med tednom znaša 5 evrov, za učence, dijake in študente 3,50, otroška (od 2. do 6. leta) 1,50 in družinska 10 evrov. Ob koncih tedna vstopnica za odrasle stane 7 evrov, za učence, dijake in študente 5 evrov, otroška 2 in družinska 14 evrov. Na voljo so tudi popoldanske in sezonske vstopnice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 68 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-2/12

petek

-5/6

sobota

-4/7

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

GLASBA / Tržič, 24. november 2023

Koncert FS Karavanke

DELAVNICE / Gorenjska, 24. november 2023

Ustvarjalna in zdravstvena delavnica, umovadba

GLEDALIŠČE / Visoko, 24. november 2023

Strast, dojenček in rompompom

DELAVNICE / Škofja Loka, 25. november 2023

Muzejska delavnica za otroke

DELAVNICE / Kokrica, 25. november 2023

Izdelava adventnih venčkov

PREDAVANJA / Kranj, 25. november 2023

Predavanje o hidroterapiji

GLASBA / Radovljica, 25. november 2023

Letni koncert folklorne skupine KPD Lesce

GLEDALIŠČE / Breznica, 25. november 2023

Monokomedija Jutri začnem

 

 
 

 

 
 
 

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 19:35, 19. november

Deželan, industrija je prišla v naselje in ne naselje k industriji. Obrate na Belškem polju so zgradili v 80. letih 20. stoletja in s tem od...

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 10:17, 14. november

Je pa tudi res, da so si delavci železarne zgradili svoje domove blizu in daleč same železarne. Enako se je dogajalo tudi z gradnjo po strug...

Kolesarski sistem čez zimo zaprt v šestih občinah / 20:20, 11. november

Nič ne bi bilo narobe, če bi za kolesa naredili nadstreške. Pa pri načrtovanju nadstreškov naj računajo na močnejše vetrove, katerih je iz leta v leto več.

Planinko reševali vso noč / 20:13, 11. november

Prepričan sem, da bi taka reševanja morali rešenim zaračunati v kolikor nimajo sklenjenega zavarovanja. Mi smo v takih in podobnih situacija...

Označevanje slovenskega izvora mesa na računih / 20:06, 11. november

Za mene je bolj pomembno, da je poreklo zapisano na etiketi v hladilnici, kot pa na računu. Ko si ogleduješ meso, da veš kaj boš dal v košar...

Mobilni alarm s Koroške Bele na kamniški plaz / 19:56, 11. november

Smo res tako revna država, da imamo za uporabo na nevarnih plaziščih le en mobilni alarm? Če smo, bi za še kakšnega, kaj prispevala cerkev, ...

Oblaki prahu zaradi napake v jeklarni / 12:31, 11. november

Umazana industrija ne sidi na Gorenjsko. SIJ mora počasi začeti razmišljati o selitvi proizvodnji v druge države.