Med navijači so bili s posebnim navdušenjem sprejeti udeleženci teka na vozičkih. Tokrat sta bili najhitrejši Milica Bjelić in njena spremljevalka Sandra Vreček Grošelj.

Novi rekord proge je spet postavil domačin

Čeprav na tradicionalni tekaški prireditvi Centra za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica, ki ima slogan Tvoj nasmešek mi da pospešek, biti najboljši ni bil edini niti glavni cilj, so tekači, tako tisti na nogah kot tisti na vozičkih, tudi letos dali vse od sebe.

Radovljica – V soboto je Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Radovljica pripravil tradicionalni, že deseti tekaški dogodek Naš tek, tudi tokrat pod sloganom Tvoj nasmešek mi da pospešek. Udeležili so se ga tekači in tekačice vseh starostnih skupin z različnih koncev Slovenije.

V moški konkurenci je s progo najhitreje opravil Janez Mulej, ki je s časom 23:09,90 za dobrih devet sekund popravil svoj lanski rekord proge, med ženskami je bila s časom 30:48,91 najhitrejša Maša Robič. Oba zmagovalca sta člana AK Radovljica.

»Proga, ki jo je trasiral naš prijatelj tekač Klemen Dolenc, ni lahka, je razgibana proga za kros z veliko vzponi in spusti, speljana po gozdu, čez korenine ... pa tudi zelo slikovita in atraktivna, s čudovitimi razgledi. Vodi tudi skozi kamp Šobec, kjer imamo vedno veliko navijačev,« je povedal vodja prireditve, športni pedagog Jure Vajs, in dodal, da so bili pogoji tokrat zaradi ne prevročega vremena zelo dobri, zato so bili tudi časi tekačev odlični.

Na otroški progi se je pomerilo enajst najmlajših udeležencev tekmovanja, tudi letos pa so pripravili tradicionalni tek z vozički, ki se ga je udeležilo 13 tekačev s spremljevalci. Najhitreje je z dvema krogoma opravila Milica Bjelić s spremljevalko Sandro.

»Posebno veseli smo, ker vedno znova dosežemo naš glavni cilj, to pa je, da se teka udeležijo tekači, ki hodijo tudi na druge tekaške prireditve in se z našimi tekači pomerijo v enotnih kategorijah,« je še povedal Vajs in poudaril: »Tekmujemo v pravem športnem duhu, kjer načelo fair playa pravi, da prav s tem, da damo vse od sebe, pokažemo spoštovanje do nasprotnika. Naš slogan Tvoj nasmešek mi da pospešek pa pove, da z dobro voljo lahko dosegamo najboljše rezultate. Ne samo na teku, ampak tudi sicer.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

8/12

sobota

-1/2

nedelja

-6/0

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Bled, 2. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

DELAVNICE / Koroška Bela, 2. december 2023

Izdelava adventnih vencev

PRIREDITVE / Adergas, 2. december 2023

Pokukajmo v špajzo

SEJMI / Škofja Loka, 2. december 2023

Sejem smučarske opreme

PRIREDITVE / Kranj, 2. december 2023

Podoknica MePZ Petra Liparja

DELAVNICE / Kranjska Gora, 2. december 2023

Strašni parkeljni – starodavni demoni

PRIREDITVE / Bled, 3. december 2023

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Kranj, 3. december 2023

Prešernov pohod v Vrbo

 

 
 

 

 
 
 

Slovenija v nakup šestih helikopterjev / 10:16, 1. december

Groza. Kam mečemo denar.

PD Kranj – žalostno / 06:51, 1. december

Če dodam samo svojo izkušnjo-poleti na Vogarju, šestčlanska špansko govoreča družina in slovenska vodička so sedeli več kot 1 uro za mizo, s...

Kokričani zaradi poplave ovadili JGZ Brdo / 23:53, 30. november

Čudne stvari se dogajajo v Kranju. Čudne.

Je res to potrebno? / 17:03, 28. november

Čudne stvari se dogajajo v Radovljici. Čudne.

Obnovili bodo tudi podvoz pri Iskri / 21:22, 27. november

No ja, saj dela se na tem, da nekoč bo pa le. Vsekakor pa verjamem da bo prej, kot zgrajena nova avtobusna postaja, za katero sploh ne upamo misliti, da bo nekoč.

Kje sva / 20:46, 27. november

Veliko vprašanj, veliko je tudi odgovorov. Potrpljenje je božja mast. Vsak od zakoncev mora imeti svoje hobije.

Novi čoln za blejske gasilce / 19:49, 27. november

Hvala donatorjem za pomoč! Ni majhen znesek, je pa nujno potreben čoln za reševanje ljudi. Nesreče so se in se bodo dogajale, zato je prav, da imajo gasilci primerno opremo.