Med navijači so bili s posebnim navdušenjem sprejeti udeleženci teka na vozičkih. Tokrat sta bili najhitrejši Milica Bjelić in njena spremljevalka Sandra Vreček Grošelj.

Novi rekord proge je spet postavil domačin

Čeprav na tradicionalni tekaški prireditvi Centra za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica, ki ima slogan Tvoj nasmešek mi da pospešek, biti najboljši ni bil edini niti glavni cilj, so tekači, tako tisti na nogah kot tisti na vozičkih, tudi letos dali vse od sebe.

Radovljica – V soboto je Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Radovljica pripravil tradicionalni, že deseti tekaški dogodek Naš tek, tudi tokrat pod sloganom Tvoj nasmešek mi da pospešek. Udeležili so se ga tekači in tekačice vseh starostnih skupin z različnih koncev Slovenije.

V moški konkurenci je s progo najhitreje opravil Janez Mulej, ki je s časom 23:09,90 za dobrih devet sekund popravil svoj lanski rekord proge, med ženskami je bila s časom 30:48,91 najhitrejša Maša Robič. Oba zmagovalca sta člana AK Radovljica.

»Proga, ki jo je trasiral naš prijatelj tekač Klemen Dolenc, ni lahka, je razgibana proga za kros z veliko vzponi in spusti, speljana po gozdu, čez korenine ... pa tudi zelo slikovita in atraktivna, s čudovitimi razgledi. Vodi tudi skozi kamp Šobec, kjer imamo vedno veliko navijačev,« je povedal vodja prireditve, športni pedagog Jure Vajs, in dodal, da so bili pogoji tokrat zaradi ne prevročega vremena zelo dobri, zato so bili tudi časi tekačev odlični.

Na otroški progi se je pomerilo enajst najmlajših udeležencev tekmovanja, tudi letos pa so pripravili tradicionalni tek z vozički, ki se ga je udeležilo 13 tekačev s spremljevalci. Najhitreje je z dvema krogoma opravila Milica Bjelić s spremljevalko Sandro.

»Posebno veseli smo, ker vedno znova dosežemo naš glavni cilj, to pa je, da se teka udeležijo tekači, ki hodijo tudi na druge tekaške prireditve in se z našimi tekači pomerijo v enotnih kategorijah,« je še povedal Vajs in poudaril: »Tekmujemo v pravem športnem duhu, kjer načelo fair playa pravi, da prav s tem, da damo vse od sebe, pokažemo spoštovanje do nasprotnika. Naš slogan Tvoj nasmešek mi da pospešek pa pove, da z dobro voljo lahko dosegamo najboljše rezultate. Ne samo na teku, ampak tudi sicer.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

11/16

torek

2/15

sreda

8/16

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Železniki, Škofja Loka, Žiri, 31. oktober 2023

Žalne komemoracije

PRIREDITVE / Železniki, Škofja Loka, Žiri, 1. november 2023

Žalne komemoracije

GLASBA / Primskovo, 2. november 2023

Prepletanja dveh mešanih pevskih zborov

IZLETI / Kranj, 2. november 2023

Na Jelenk prvi četrtek v novembru

/ Gorenjska, 3. november 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

OBVESTILA / Kranj, 7. november 2023

Nordijska hoja

/ Gorenjska, 7. november 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

/ Gorenjska, 8. november 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

 

 
 

 

 
 
 

Ciprese nekatere občane tudi motijo / 07:12, 31. oktober

Mislim, da je kranjsko pokopališče zelo lepo urejeno.

Petra zaradi volkov mineva potrpljenje / 08:08, 26. oktober

Na Bled prihaja veliko Avstrijcev. Verjetno je med njimi tudi kakšen "lovec". V Avstriji nimajo težav z volkovi in medvedi. So kmalu trofeja.

Obravnavali tisoč petsto kršitev / 22:26, 25. oktober

Naveden številke so uradne, če prištejemo še 2x ali več toliko uporabnikov se je pa že za zamisliti glede prometne varnosti. Ampak nekatere ...

Na hekatonu zmagala rešitev loških gimnazijcev / 22:14, 25. oktober

Vsem udeležencem, posebej pa nagrajencem čestitke!

Petra zaradi volkov mineva potrpljenje / 17:40, 25. oktober

Sindikat kmetov Slovenije: sindikat.kmetov.slovenije@gmail.comZveza društev ekoloških kmetov Slovenije: alesfister@gmail.comZveza hribovskih...

Zbor alpinistov veteranov / 19:51, 23. oktober

Čestitke vsem. Bili ste in ste dobri!

Dijaki izvrstni v Ohridu / 19:48, 23. oktober

Čestitke vsem udeležencem, mali balzam za gostinstvo. Le vztrajati morajo, čeprav vemo, da je vedno težje.