Hotel Lonca dobiva vedno lepšo podobo. / Foto: Vilma Stanovnik

Hotel Lonca je že zasijal

Lani se je začela temeljita prenova nekdanjega hotela Transturist v Škofji Loki, ki z novim imenom Lonca že dobiva pohvale za urejeno zunanjost in okolico. Odprli naj bi ga ob koncu letošnjega poletja.

Škofja Loka – Škofjeloški hotel Transturist je bil odprt decembra 1971, leta 2005 pa so ga zaprli. Zapuščena stavba je menjala lastnike, leta 2018 pa ga je od Zavarovalnice Triglav skupaj s poslovnim partnerjem kupilo podjetje Lonca iz Kranja. Direktor Milan Markovič je takrat napovedal, da naj bi se obnova kmalu začela, a je covid-19 načrte za nekaj časa ustavil. Zapuščeno stavbo so lani vendarle začeli obnavljati, prav tako urejajo okolico in do konca poletja naj bi bil prenovljeni hotel odprt.

»Hotel bo imel 52 sob, od tega štiri suite, osem sob bo štiriposteljnih, druge sobe pa bodo dvoposteljne. Poleg tega bo v medetaži še manjša kuhinja za pripravo zajtrkov in manjših obrokov, prav tako bosta tam še manjša sejna soba in bar, ki bo odprt tudi za zunanje obiskovalce. V pritličju bo recepcija, v kletnih prostorih pa bodo savne, fitnes in večnamenska soba. V levem in desnem kraku hotela bodo poslovni prostori. V njih bodo ambulante za mentalno zdravljenje, saj zdravstveni dom potrebuje nove ambulante. Prav tako bodo v kletnih prostorih ambulante za medicino dela in športa. Prostore že imata računovodski servis in računalniško podjetje,« je povedal Milan Markovič in dodal, da bazena v hotelu ne bo.

Prenova hotela je vredna okoli pet milijonov evrov, čeprav je ob hitro spreminjajočih se cenah tako materiala kot dela vse stroške težko natanko predvideti.

»Trudimo se, da bomo roke, ki smo si jih zadali za prenovo, tudi ujeli. Vreme nam ni ravno naklonjeno, smo pa veseli, da je hotel že zasijal kot nekakšen biserček sredi Škofje Loke. Zato smo bili pri prenovi pozorni in smo želeli objekt zliti z okolico. Mislim, da nam je to zelo dobro uspelo, saj novi videz vsi pohvalijo. Prav tako smo odkupili park in ga urejamo. Bolna drevesa smo po navodilih stroke odstranili, sedaj bomo poskrbeli za travno setev, na jesen pa bomo zasadili še nekaj drevja. Mislim, da bo park dal tako hotelu kot mestu dodatno vrednost,« je tudi povedal Milan Markovič in dodal, da jim prenova ne bi uspela brez pomoči in posluha občine.

»Tako župan kot vsi drugi odgovorni so zelo kooperativni in pripravljeni pomagati, kjer le lahko. Vsi delamo za to, da bo hotel res čim prej zaživel,« je še dodal Milan Markovič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/24

petek

12/23

sobota

12/24

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

PREDAVANJA / Naklo, 2. junij 2023

Kadar ne moremo ničesar spremeniti

PRIREDITVE / Visoko, 2. junij 2023

Poljanska dolina v delih Ivana Tavčarja

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Drulovka, 2. junij 2023

Mertive krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

GLEDALIŠČE / Kranj, 2. junij 2023

Festival Kalejdoskop

IZLETI / Kranj, 3. junij 2023

Gradiška Tura

GLEDALIŠČE / Kranj, 3. junij 2023

Festival Kalejdoskop

GLEDALIŠČE / Kranj, 3. junij 2023

Rumena pika na nebu

 

 
 

 

 
 
 

Kopališče tik pred odprtjem / 18:54, 1. junij

Ali je predvideno javno zaklonišče pod Oblo? Namreč v Gradnikovi ga ni več, porušeno 2 leti nazaj, tam so nobel stanovanja.... krožišče pred...

V Šenčurju zavrnili povišanje cen zbiranja odpadkov / 10:55, 1. junij

300€/t plačujejo komunalna podjetja za odvoz predelanih odpadkov v sežigalnice v tujino (RDF gorivo). Kurilna vrednost 1kg RDF goriva je ena...

Solastnice imajo prednost pri odlaganju odpadkov / 08:43, 31. maj

Švica ukinila odlagališča leta 2000, Avstrija 2002. Premajhni državi, da bi odpadke odlagali v naravo. Na balkanski strani Alp še vedno po starem. Skrb za odpadke po balkansko.

Boljša oskrba s pitno vodo / 13:14, 30. maj

14 let za 24km vodovoda. Vsaka čast.

V državnem svetu o Orehku / 21:02, 26. maj

Samo dražijo ljudi s projekti, ki nikoli ne bodo zaživeli. Novi gradbeni projekti so ustavljeni. Projektantske hiše od novembra lani beležij...

Golob napovedal tudi božičnico za upokojence / 18:40, 26. maj

A se je roza minister za srečo Maljevac že kaj oglasil? Ne spremljam več te anomalije slovenske !!

Gorenjska bolnišnica / 18:38, 26. maj

Zmer bolj je očitno, da je bil okoli nove bolnice navaden medijski spin !Kar naenkrat so na Jesenicah ugotovili, da je v povprečju prostih p...