V vlogi angela in temnega (padlega) angela sta goste v avli hotela pričakala Nina Nišić in Nik Erlah. / Foto: Alenka Brun

Vrtnice, gin in izjemna granita

Bled Rose Hotel je povabil na spajanje kulinarike in ginov Heaven & Hell. Slednje je na različne načine povabljenim predstavila kuharska ekipa hotela, v katerem že nekaj časa glavno kuhalnico vihti Grega Rozman.

V Bled Rose Hotelu na Bledu, kjer so znani po tem, da je njihov prepoznavni znak ali kar element hotela vrtnica, so začeli z omenjenim ginom pisati novo zgodbo. Heaven & Hell pod blagovno znamko Kiss of Immortality namreč predstavlja edinstveni London dry gin, ki je slovenskega porekla, proizvedli pa so ga v evropski destilarni. Destilacija gina poteka na tradicionalen način, za prefinjen okus pa se uporablja 47 različnih rastlin. Ideja zanj se je rodila v Prekmurju, lastnika blagovne znamke pa sta Tanja in Robert Sobočan.

Nebesa in pekel

V družini predstavljenih ginov »nebes in pekla« smo spoznali tudi tistega, ki so ga ustvarili za hotel, poleg običajnega pa še dva zanimiva okusa: eden je nastal v sodelovanju z oljarno Kocbek, kjer da ginu piko na i okus bučnih semen, drugi pa je šel še korak dlje in je ujel v steklenico esenco paradižnika – pri tem so sodelovali s podjetjem Lušt. Najbrž ob tem ni težko ugotoviti, kakšen gin so ustvarjalci pripravili za hotel – žlahtni eliksir so kombinirali z okusom vrtnice.

Dvorana Rose v blejskem hotelu, ki je znan tudi po tem, da stoji tako rekoč ob Blejskem jezeru, je tako konec tedna gostila posebno večerjo, kjer je glavna kuhalnica Grega Rozman s svojo ekipo pripravil prepletanje kulinaričnega popotovanja z omenjenim ginom oziroma okusi iz njegove družine. Pethodni meni je pospremil tudi spremljevalni glasbeni program z izbranimi gosti: nastopila sta Alenka Gotar in Anže Šuštar, z električno violino pa je svoj pečat dodala še Ekaterina Lepoša. Za druge glasbene ritme je med večerjo in po njej skrbel didžej. Povezovanje dogodka so zaupali Miši Margan Kocbek.

Med gosti, ki so se odzvali vabilu na večerjo, smo opazili tudi pevca Sebastiana in Ines Erbus, Danico Lovenjak, veliko novinarjev, v vlogi angela in temnega (padlega) angela pa sta nas v avli hotela pozdravila Jeseničanka Nina Nišić in Tržičan Nik Erlah, ki sta z razprtimi krili ustvarjala res navdušujoč pozdravni prizor – v stilu glavne zvezde večera, gina Heaven & Hell. S svojim videzom in prijaznostjo je ponovno blestela Natalija Kovač, direktorica hotela, ki ga radi poimenujejo tudi hotel za instagramarje, saj je naklonjen spletnim vplivnežem oziroma bi lahko rekli, da gre velik del njegove marketinške zgodbe tudi v tej smeri.

Pethodni meni

Pozdrav iz kuhinje je bil tokrat sestavljen iz treh manjših pozdravov: najprej prepoznavni hlebček Grega Rozmana, ki sta ga pospremila namaza, nato ostriga, ki je kot eden od treh pozdravov prispela na mizo tako, kot se spodobi – kraljevsko, neke vrste »shot« z ginom v slogu bloody mary pa je bil tretji, utekočinjeni pozdrav. Sledili sta hladna in topla predjed in potem še granita gina, koromača, vanilje in borovnice, ki je res navdušila. Na krožniku glavne jedi je bilo jagnje v družbi črnega korena z limono, posebne maslene omake, t. i. buree blanc, s pomarančno lupino, krompirja, kremne cvetače in rozin z zvezdnatim janežem. Če se vrnemo: za hladno predjed so postregli mariniranega lososa v ginu, pri topli pa so bila na krožniku glavna račja jetra. Po glavni jedi se je zelo prilegel grižljaj iz buče, ki smo ga lahko pomakali v belo in pikantno temno čokolado. Za konec je sledila sladica (sorbet gina, vložene robide, karamelizirano jabolko, brinove jagode), a se tokrat z njo večer ni zaključil. Veliki finale je pripadal torti, ki je na mizo med goste prispela ob polnoči.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

zmerno oblačno
vlažnost: 57 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

9/26

ponedeljek

6/24

torek

10/20

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 9. april 2024

Na kopanje v Portorož

IZLETI / Naklo, 9. april 2024

Pohod po Dovžanovi soteski

IZLETI / Cerklje, 9. april 2024

Kolesarjenje do Preddvora

RAZSTAVE / Radovljica, 9. april 2024

Istra 2023

PRIREDITVE / Škofja Loka, 9. april 2024

Knjigosnedke praznujejo polnoletnost

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, 10. april 2024

Telovadba, digitalna prva pomoč, zdravi odnosi ...

PREDAVANJA / Češnjica, 11. april 2024

Predavanje o boreliozi

IZLETI / Naklo, 11. april 2024

S kolesom v Voglje

 

 
 

 

 
 
 

Gradivo za drugi tir do Kranja pripravljeno / 18:45, 7. april

Orehek je od Kranja oddaljen cca 2km. Kako bo vlak ustavil v Kranju, če bo na Orehku njegova hitrost 160km/h?
Zakaj ni v planu izgradnja ŽP na Orehku vsaj za lokalne vlake?

Gradivo za drugi tir do Kranja pripravljeno / 01:54, 7. april

Vrhunska pravljica.

Vsakega petega kršitelja so opozorili / 10:51, 4. april

Če nisi pripet, ti teži alarm v avtu. To je varnostno namenoma moteče, tako da se moraš pripeti.

Dela na Betinu predčasno končana / 06:58, 26. marec

Ko Noe dela barko. Gradbinci res nismo.

Gorenjska bolnišnica / 11:19, 25. marec

Bravo Dr. Aleksander Stepanović! Vsa čast za napisano! Edina logična lokacija je Kranj po vseh merilih.

Kranj diha z vojašnico / 08:48, 25. marec

Migranti s svojo rodnostjo ne bodo popravili rodnosti Slovenije, ampak naredili Slovenijo neslovensko in uničili naš narod in našo kulturo.K...

Že zdaj učenje materinščine / 08:41, 25. marec

Pod to skrajno levičarsko vlado bodo kaj kmalu Slovenijo spremenili v geto za Slovence in razglasili Tretjo Jugoslavijo.