Člani Treking kluba Škofja Loka so na sejmu opravili tudi manjša popravila. / Foto: Vilma Stanovnik

Stari »poniji« spet navdušujejo

Treking klub Škofja Loka je v nekdanji vojašnici pripravil kolesarski sejem s ponudbo rabljenih koles, poleg vedno aktualne menjave otroških koles pa je bilo letos največje zanimanje za stare »ponije«.

Škofja Loka – »Sejem že več kot dvajset let organiziramo vsako prvo soboto v maju. Poleg otroških koles, koles za mladino in koles za odrasle prevzemamo za prodajo tudi kolesarsko opremo, čelade in vse drugo, moram pa reči, da je daleč največja ponudba koles. Prejšnja leta so se največ prodajala otroška kolesa, letos pa je kar precej zanimanja tudi za kolesa za odrasle srednjega cenovnega razreda. To so kolesa za vožnjo do železniške postaje, ženska kolesa za po mestu ..., najhitreje pa lastnike zamenjajo stari 'poniji' – in tudi cene zanje so kar precej visoke. Za dražja kolesa, tudi električna, ni veliko ne ponudbe ne povpraševanja,« je povedal predsednik Treking kluba Škofja Loka Lado Kržišnik in pojasnil, da se vsak, ki pripelje kolo na sejem, najprej ustavi na prevzemu, kjer predlaga prodajno ceno kolesa. »Če je ne predlaga sam, naši člani kolo ocenijo in po takšni ceni se tudi prodaja. Ob sejmu člani našega kluba poskrbijo tudi za manjša popravila koles,« je povedal Lado Kržišnik, ki je zadovoljen, da kolesarski sejem ostaja loška tradicionalna prireditev.

Na sejmu je bilo zlasti veliko družin, mladi pa so z zanimanjem preizkušali kolesa. »Za starejšega brata Ludvika smo kolo že kupili, mlajša sestra Enja ga še preizkuša, jaz ga že imam. Pozimi nismo kolesarili, sedaj pa spet več,« je povedal osemletni Vendalin Breuss Vehar.

Letos so sicer v prodajo prejeli nekaj več kot 250 koles, prodali pa so jih 84. Nekaj lastnikov je kolesa tudi podarilo, drugi so neprodana pozno popoldne odpeljali nazaj domov. »Marsikdo na sejmu kupi otroško kolo in ga drugo leto spet proda,« je še dodal predsednik Kržišnik, ki je vesel, da se je sejmu pridružila tudi Razvojna agencija Sora, ki je predstavila sistem za izposojo eKOLOka, ki je v Škofji Loki zaživel lani.

»Na kolesarskem sejmu smo prvič sodelovali lani, tudi letos pa smo poskrbeli za promocijo našega projekta Kolesarska veriga na podeželju. Na naši stojnici si lahko izposodite in preizkusite kolesa iz sistema eKOLOka. Imamo tudi tricikel iz Kranja, nekaj promocijskega gradiva, pripravili smo tudi nagradno igro,« je povedala Lea Kimovec iz Razvojne agencije Sora, ki je z veseljem odgovarjala tudi na vprašanja obiskovalcev. »Vprašanj je kar dosti, zlasti kako sistem deluje in kako si je moč izposoditi kolesa. Nekateri kolesa tudi preizkusijo, precej zanimanja je tudi za vožnjo s triciklom,« je še pojasnila Lea Kimovec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

pretežno jasno
vlažnost: 43 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

8/24

četrtek

7/25

petek

10/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 28. september 2023

Na Jelenk

IZLETI / Naklo, 28. september 2023

S kolesom v Rovte

PREDAVANJA / Preddvor, 28. september 2023

Stari starši in vnuki

OBVESTILA / Cerklje, 28. september 2023

Meritve in krvodajalska akcija

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, Šenčur, 29. september 2023

Program medgeneracijskega sodelovanja

RAZSTAVE / Kranj, 29. september 2023

Tudi starost je lepa

RAZSTAVE / Gorenja vas, 29. september 2023

Fotografska razstava

IZLETI / Kranj, 30. september 2023

Izlet za člane MDI Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 04:10, 28. september

Ravnokar je zapora proge B.Bistrica-Jesenice, ki bo trajala mesec dni. V naslednjem letu bo spet nekaj dolgotrajnih zapor. Vzdrževanje Bohinjske proge ni poceni.

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 22:59, 27. september

Zgleda, da ga še niste vidu, avtovlaka. Ima tudi vagon, kjer je za običajne potnike. Zej bom pa nehou. Proga Jesenice na Primorsko mora osta...

Pozidati želijo najboljšo kmetijsko zemljo / 14:27, 27. september

Mene zanima, če kje v Sloveniji obstaja ne-najboljša kmetijska zemlja?

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 08:28, 27. september

Če se je pripeljal z avtovlakom potem ima verjetno avto. Zakaj bi avto pustil v Bistrici in šel naprej s kolesom?

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 06:17, 27. september

Rad bi vidu kerga, ki bi se iz Podbrda v Bistrco prpelou s avtocugom, naprej pa s kolesom v Diagnostični center na Bled. Al' pa h kšnmu advokatu u Radolco z biciklom.

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 10:26, 26. september

V Avstrji so podobno progo spremenili v kolesarsko stezo. Proga, ki ne pelje nikamor je samo breme državi. Vanjo vlagamo toliko, da zadostuj...

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 23:15, 25. september

G.Janez, vaš predlog mi je podoben temu : ... grajski oskrbnik Ignac Novak. Med letoma 1782 in 1787 je večkrat predlagal, da bi jezero osuši...