Odprto pismo predsedniku PZDU Gorenjske

Resnično razočaran sploh ne vem, ali se ima smisel oglašati. Pa vendar. Pravila Pokrajinskih športnih iger (PŠI) so napisana zato, da jih spoštujemo. Pustimo lanske PŠI v pikadu.

Ko smo mislili, da pri samovolji organizatorjev nižje ne gre, se je zgodil razpis za PŠI v kegljanju s kroglo na vrvici za leto 2023. Ko smo protestirali zaradi datuma 20. april, smo dobili nov termin, 13. april, z obrazložitvijo, da imajo vse termine do konca junija zasedene. Ali se to nekdo namenoma norčuje iz članov društev upokojencev Gorenjske ali pa si organizator želi zagotoviti prvo mesto in nastop na Državnih športnih igrah. Da o upoštevanju pravil ne govorim. Ko pa govorimo o ustreznosti prostora in primernosti rekvizitov, naj komisija za šport, rekreacijo in gibalno kulturo (ŠRGK) Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) ali vsaj delegat preveri, ali ustrezajo pravilom.

Žal s takim pristopom in takim odnosom do organizacije in izvedbe PŠI negirajo in omalovažujejo delo prejšnjega odbora, ki je s predsedovanjem Francija Pretnarja postavilo odlične temelje za delovanje komisije, ki je delovala v zadovoljstvo vseh nastopajočih na PŠI. Pravila so bila objavljena na spletni strani PZDU Gorenjske.

Z upoštevanjem vseh dejstev je sekcija kegljanja s kroglo na vrvici Društva upokojencev (DU) Kamnik soglasno sklenila, da se tekmovanja 13. aprila ne udeleži, kajti večina društev ne more trenirati, ko je na terenu še sneg.

Prav tako je sekcija pikada DU Kamnik soglasno sklenila, da umakne soglasje k organizaciji PŠI v pikadu, če se datum izvedbe PŠI v kegljanju s kroglo na vrvici ne premakne na ustreznejši termin izvedbe za večino ekip. Ko bodo v PZDU Gorenjske zavladali normalni odnosi in se bodo upoštevala pravila za organizacijo in izvedbo vseh tekmovanj, bomo z veseljem aktivno sodelovali.

Spoštovani predsednik PZDU Gorenjske, na vas se obračam s prošnjo, da posredujete pri komisiji ŠRGK, da delujejo v dobro in zadovoljstvo članov društev upokojencev. Ne smemo pozabiti, da člani sekcij z aktivno udeležbo skrbijo za svoje zdravje in dobro počutje in prispevajo kar dobršen del lastnih finančnih sredstev.

Miha Prosen

Oddaj svoj komentar

Kranj 13°

pretežno jasno
vlažnost: 89 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/25

torek

8/23

sreda

10/26

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 30. maj 2023

Kolesarski izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, 31. maj 2023

Brezplačno merjenje krvnega tlaka

RAZSTAVE / Jesenice, 31. maj 2023

Fotografska razstava

OBVESTILA / Kranj, 1. junij 2023

Novi urnik pisarne DU Kranj

GLASBA / Slovenski Javornik, 1. junij 2023

Koncert Suhe hruške v kompotu

IZLETI / Naklo, 1. junij 2023

S kolesom do Škofje Loke

PRIREDITVE / Jesenice, 1. junij 2023

Brihtin dan

 

 
 

 

 
 
 

V državnem svetu o Orehku / 21:02, 26. maj

Samo dražijo ljudi s projekti, ki nikoli ne bodo zaživeli. Novi gradbeni projekti so ustavljeni. Projektantske hiše od novembra lani beležij...

Golob napovedal tudi božičnico za upokojence / 18:40, 26. maj

A se je roza minister za srečo Maljevac že kaj oglasil? Ne spremljam več te anomalije slovenske !!

Gorenjska bolnišnica / 18:38, 26. maj

Zmer bolj je očitno, da je bil okoli nove bolnice navaden medijski spin !Kar naenkrat so na Jesenicah ugotovili, da je v povprečju prostih p...

Srečanje z medvedom / 18:05, 25. maj

Slovenija se je odločila za pot v smeri velikih nacionalnih parkov po zgledu ZDA in Kanade, kjer ljudje živijo v sožitju z divjimi živalmi. ...

Gorenjska bolnišnica / 18:00, 25. maj

Gorenjska bolnišnica bo ostala na papirju dokler na oblast spet ne pride politika, ki vidi razvoj države v betonu, tirih, asfaltu, jeklenih ...

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 21:31, 22. maj

Zakaj pa ne Jesenice. Grem stavt, da imajo le te dovolj bohatih z denarjem. Dočim u Radolco/Lesce pa sili folk od drugod. Ko bo to prodano, bo pa investitor v plusu, a ne.

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 07:56, 21. maj

Po bizi.si, je lastnik Baranje Dejan Bubanja. Na strani stop.neplačniki, svetujejo previdnost. Druga generacija.