V središču mesta, na »Placu«, bo po prenovi še več dreves. / Foto: arhiv Občine Škofja Loka

Mestna drevesa s »Placa«

Jeseni naj bi se v Škofji Loki začela prenova Mestnega trga in Klobovsove ulice, ta teden pa vabijo na delavnico o mestnih drevesih.

Poleg ohranitve Homanove lipe načrti prenove predvidevajo zasaditev dodatnih dreves.

Škofja Loka – Bliža se začetek prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice v središču Škofje Loke. Objavljeno je bilo povabilo za izbiro izvajalca prenove, da bi predvidoma jeseni lahko začeli delati.

»Doslej smo izvedli že več aktivnosti komuniciranja in vključevanja javnosti, med drugim smo objavili spletno stran www.naplacu.skofjaloka.si, kjer lahko spremljate podrobnosti glede prenove, opravili smo več intervjujev s predstavniki ciljnih skupin, izvedli pogovor z lastniki in uporabniki lokalov ter govorili z upravniki večstanovanjskih objektov na tem območju. Pred nami je delavnica, kjer se bomo pogovarjali o mestnih drevesih s 'Placa', saj nas zanje vse skrbi. Dobro se počutimo, ko jih gledamo ter pod njimi posedamo, in vsi menimo, da bi jih moralo biti na 'Placu' še več. Poleg ohranitve Homanove lipe načrti prenove predvidevajo zasaditev dodatnih dreves. Tudi nekoč so že bila in prav je, da jim vrnemo mesto,« pravijo na loški občini in dodajajo, da drevesa želijo predvsem zaščititi in ohraniti.

»S tem namenom sodelujemo z več zunanjimi strokovnjaki, arboristko Tanjo Grmovšek in krajinsko arhitektko Tanjo Simonič Korošak, ki sta opravili obsežno analizo stanja javorjev na Mestnem trgu. V preteklih dneh smo opravili tudi georadarske meritve, ki bodo pokazale trenutno stanje korenin javorjev s 'Placa',« tudi pojasnjujejo in vabijo zainteresirane, da spoznajo rezultate vseh analiz in različne scenarije. Te bodo skupaj s strokovnjaki predstavili na delavnici pod javorji, ki bo potekala v četrtek, 23. marca, ob 16.30. Po uvodnem razmisleku na Mestnem trgu se bodo odpravili v veliko sejno sobo Upravne enote Škofja Loka.

»Želimo si, da bi bili po prenovi zadovoljni vsi, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite in skupaj z nami načrtujete prenovo. Le tako bo lahko 'Plac' za vse!« še pravijo odgovorni.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

zmerno oblačno
vlažnost: 64 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

8/24

nedelja

9/24

ponedeljek

10/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

RAZSTAVE / Kamna Gorica, 28. maj 2023

Slikarska razstava

PRIREDITVE / Cerkljanska Dobrava, 29. maj 2023

Samo en cvet, en češnjev cvet

IZLETI / Kranj, 30. maj 2023

Kolesarski izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, 31. maj 2023

Brezplačno merjenje krvnega tlaka

RAZSTAVE / Jesenice, 31. maj 2023

Fotografska razstava

OBVESTILA / Kranj, 1. junij 2023

Novi urnik pisarne DU Kranj

IZLETI / Kranj, 3. junij 2023

Gradiška Tura

IZLETI / Škofja Loka, 7. junij 2023

Letovanje na Korčuli

 

 
 

 

 
 
 

V državnem svetu o Orehku / 21:02, 26. maj

Samo dražijo ljudi s projekti, ki nikoli ne bodo zaživeli. Novi gradbeni projekti so ustavljeni. Projektantske hiše od novembra lani beležij...

Golob napovedal tudi božičnico za upokojence / 18:40, 26. maj

A se je roza minister za srečo Maljevac že kaj oglasil? Ne spremljam več te anomalije slovenske !!

Gorenjska bolnišnica / 18:38, 26. maj

Zmer bolj je očitno, da je bil okoli nove bolnice navaden medijski spin !Kar naenkrat so na Jesenicah ugotovili, da je v povprečju prostih p...

Srečanje z medvedom / 18:05, 25. maj

Slovenija se je odločila za pot v smeri velikih nacionalnih parkov po zgledu ZDA in Kanade, kjer ljudje živijo v sožitju z divjimi živalmi. ...

Gorenjska bolnišnica / 18:00, 25. maj

Gorenjska bolnišnica bo ostala na papirju dokler na oblast spet ne pride politika, ki vidi razvoj države v betonu, tirih, asfaltu, jeklenih ...

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 21:31, 22. maj

Zakaj pa ne Jesenice. Grem stavt, da imajo le te dovolj bohatih z denarjem. Dočim u Radolco/Lesce pa sili folk od drugod. Ko bo to prodano, bo pa investitor v plusu, a ne.

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 07:56, 21. maj

Po bizi.si, je lastnik Baranje Dejan Bubanja. Na strani stop.neplačniki, svetujejo previdnost. Druga generacija.