Naziv čas­tni občan bo župan podelil opernemu pevcu in učitelju solopetja, predanemu ljubiteljskemu kulturniku, pevcu v zborih in ponosnemu Jeseničanu Jaki Jeraši. / Foto: Nik Bertoncelj

Ob prazniku tudi prenovljena fontana na trgu

Dvajsetega marca praznujejo Jesenice občinski praznik. Na osrednji slovesnosti v ponedeljek zvečer bo župan Peter Bohinec najvišje občinsko priznanje, naziv čas­tni občan, podelil opernemu pevcu in učitelju solopetja, predanemu ljubiteljskemu kulturniku, pevcu v zborih in ponosnemu Jeseničanu Jaki Jeraši.

Jesenice – Prav nagrajencem bo posvečena osrednja prireditev, ki jo bodo letos še nadgradili s posebnim sprejemom nagrajencev in delegacije pobratene občine Šentjakob v Rožu, nastopom Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora ter sodelovanjem praporščakov.

Pred praznikom so na Občini Jesenice poskrbeli tudi za ureditev Trga Toneta Čufarja. Tako so osvetlili spomenike na trgu, obrezali drevesa, odstranili montažno drsališče in obnovili fontano na trgu, ki jo bodo zagnali prav na dan občinskega praznika.

Občinska priznanja

Na osrednji slovesnosti v dvorani gledališča bo župan Peter Bohinec najvišje občinsko priznanje, naziv čas­tni občan, podelil opernemu pevcu in učitelju solopetja, predanemu ljubiteljskemu kulturniku, pevcu v zborih in ponosnemu Jeseničanu Jaki Jeraši.

Plakete Občine Jesenice bodo prejeli: nekdanja ravnateljica Gimnazije Jesenice Lidija Dornig, članica Društva diabetikov Jesenice, dolgoletna prostovoljka in amaterska igralka v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice Milica Berlot ter član Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska in dolgoletni prostovoljec na področju športa Leopold Bizalj.

Županovo priznanje za uspehe v času šolanja pa bo prejela Zala Klarić.

Jožefov sejem, kviz ...

V dneh pred občinskim praznikom vsako leto pripravijo tudi tradicionalni Jožefov sejem na Stari Savi, ki ga bodo odprli danes, v petek, trajal pa bo do nedelje zvečer. Vse dni bo med 7. in 21. uro potekala prodaja na stojnicah, poskrbljeno bo za zabavo z glasbo v živo, v bližini je postavljen tudi zabaviščni park za otroke. Organizator Jožefovega sejma je Zavod za šport Jesenice.

Ob občinskem prazniku pa se vsi, željni znanja, lahko pomerijo tudi v kvizu o zgodovini mesta Jesenice, ki ga Občina Jesenice vsako leto prireja v sodelovanju z Gornjesavskim muzejem Jesenice. Kviz poteka na spletni strani Občine Jesenice in je namenjen vsej zainteresirani javnosti. Letošnja tema so vrtovi, parki in druge zelene površine v občini Jesenice.

S startom na Stari Savi bo jutri, v soboto, potekal tudi 15. Pomladni tek na deset kilometrov v organizaciji Zavoda za šport Jesenice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 67 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/16

ponedeljek

0/18

torek

2/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 20. marec 2023

Umovadba

OBVESTILA / Preddvor, 21. marec 2023

Umovadba za starejše

PRIREDITVE / Šenčur, 21. marec 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 21. marec 2023

Spominski slovesnosti

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Na Slavnik

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Katarina–Grmada

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 23. marec 2023

Spominski slovesnosti

IZLETI / Kranj, 25. marec 2023

Velike Lašče–Kamni vrh–Grmada

 

 
 

 

 
 
 

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 15:00, 15. marec

Če niste bili v njihovi koži ne morete soditi. Ali se vam sanja, kako je biti po krivem obsojen, ko si vse življenje delal pošteno in predan...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 17:11, 11. marec

Groza. Obsodba "dokaži da nisi kriv" še kar velja v miniJugoslaviji.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 17:06, 11. marec

Odlična novica za pogojno obsojene. Odškodnine ne bodo nizke.

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 11:15, 11. marec

20 let čakanja, pa očitek sodišču. Kaj pa oprostilne županu in njegovim najlepšega mesta, pa ...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 08:40, 11. marec

Seveda je nedolžen. Kot vsi v RKC.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 08:37, 11. marec

Seveda. Pričakovano. Nikoli nihče nič kriv. Samo kuverte krožijo.

Kakšno šolo za naslednje desetletje? / 07:56, 11. marec

Vzgoja in izobraževanje v tujini gre v smer redefiniranja biologije. Kar počnejo recimo z otroci v vrtcih in kaj delajo starši z mladoletniki. Groza.