Največ glasov med vsemi predlaganimi projekti v občini je zbral projekt postavitve tribune ob pomožnem igrišču za nogomet v Lescah.

Največ glasov za tribune

V občini Radovljica so v postopku oblikovanja proračuna za letošnje in prihodnje leto tudi tokrat del sredstev namenili participativnemu proračunu. Glasovala je dobra četrtina vseh upravičencev. Absolutno največ glasov je med vsemi predlaganimi prejel projekt ureditve tribun ob pomožnem nogometnem igrišču v Lescah.

Radovljica – Občani so lahko v okviru participativnega proračuna predlagali in nato glasovali za manjše projekte v vrednosti do 15 tisoč evrov; za izvedbo izglasovanih bo občina v dveh letih namenila skupaj štiristo tisoč evrov.

Kot so sporočili z občinske uprave, je tokrat v enotedenskem glasovanju o projektnih predlogih Za moj kraj glas oddalo 4.237 občanov, kar je 26,2 odstotka vseh upravičencev; h glasovanju so bili namreč povabljeni vsi občani, stari 15 let in več.

Absolutno največ glasov v vsej občini je dobil projekt na območju krajevne skupnosti Lesce, in sicer ureditev tribune Nogometnega centra Lesce, za katerega je glasovalo 496 občanov. Gre za betonsko tribuno ob pomožnem igrišču, kjer bi bil prostor za gledalce ter starše in spremljevalce mladih nogometašev.

Na območju Lesc so dovolj glasov, da gredo v izvedbo, prejeli še projekti: zamenjava ograje otroškega igrišča, videonadzor otroškega igrišča, ureditev križišča pri OŠ Lesce in nov peskovnik pri osnovni šoli.

Tudi tokrat Športni park Vrbnje

Tudi na območju Radovljice je največ glasov prejel projekt, vezan na športni objekt: za nadaljnje urejanje Športnega parka Vrbnje je glasovalo 291 upravičencev, na območju KS Radovljica pa gredo v izvedbo še projekti zasaditve novih dreves v mestu, ureditev mini parka nad železniško postajo Pr' čebelc, postavitev pokrite kolesarnice na območju Avtobusne postaje Radovljica, ureditev razgledne točke na Volčjem hribu in mozaična in t. i. street art galerija v podhodu pod železnico.

Na območju, ki zajema krajevne skupnosti Lancovo, Kropa, Kamna Gorica in Srednja Dobrava, je največ glasov, 199, prejel projekt obnove skupne sušilnice sadja na Zgornji Lipnici. Le nekaj manj glasov so krajani namenili projektu ureditve struge potoka Lipnica in smučarskotekaški progi Kamna Gorica, v izvedbo gresta še projekta Pusti grad in varna šolska pot.

V Podnartu za dvorano kulturnega doma

Na območju krajevnih skupnosti Podnart, Ljubno in Brezje so na prvih treh mestih projekti, ki se nanašajo na ureditev dvorane KS Podnart; največ glasov, 219, so krajani namenili nakupu projekcijskega platna in projektorja, le nekaj manj pa za ozvočenje in odrsko razsvetljavo. Po 179 glasov sta prejela dokončanje in ureditev izvira v Cizlju ter ureditev ekološkega otoka v Podnartu.

Najnižja udeležba na območju Begunj, Mošenj in Otoka

Na območju KS Begunje, Mošnje in Otok je največ glasov, 104, prejel projekt priprave konservatorskega načrta za grad Kamen, sledijo obnova vaškega vodnjaka v Mošnjah, izdelava projektne dokumentacije za kanalizacijsko omrežje oziroma čistilno napravo Podgora, ureditev avtobusnega postajališča, prehoda za pešce in pločnika v Begunjah, ureditev površine za pešcev v Poljčah ter talni gibalni poligon v okolici vrtca oziroma šole.

Največji delež upravičencev je glasoval na območju krajevnih skupnosti Podnart, Ljubno in Brezje, skoraj 39 odstotkov, daleč najmanj, le 16,5 odstotka, pa na območju Begunj, Otoka in Mošenj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 67 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/16

ponedeljek

0/18

torek

2/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 20. marec 2023

Umovadba

OBVESTILA / Preddvor, 21. marec 2023

Umovadba za starejše

PRIREDITVE / Šenčur, 21. marec 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 21. marec 2023

Spominski slovesnosti

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Na Slavnik

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Katarina–Grmada

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 23. marec 2023

Spominski slovesnosti

IZLETI / Kranj, 25. marec 2023

Velike Lašče–Kamni vrh–Grmada

 

 
 

 

 
 
 

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 15:00, 15. marec

Če niste bili v njihovi koži ne morete soditi. Ali se vam sanja, kako je biti po krivem obsojen, ko si vse življenje delal pošteno in predan...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 17:11, 11. marec

Groza. Obsodba "dokaži da nisi kriv" še kar velja v miniJugoslaviji.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 17:06, 11. marec

Odlična novica za pogojno obsojene. Odškodnine ne bodo nizke.

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 11:15, 11. marec

20 let čakanja, pa očitek sodišču. Kaj pa oprostilne županu in njegovim najlepšega mesta, pa ...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 08:40, 11. marec

Seveda je nedolžen. Kot vsi v RKC.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 08:37, 11. marec

Seveda. Pričakovano. Nikoli nihče nič kriv. Samo kuverte krožijo.

Kakšno šolo za naslednje desetletje? / 07:56, 11. marec

Vzgoja in izobraževanje v tujini gre v smer redefiniranja biologije. Kar počnejo recimo z otroci v vrtcih in kaj delajo starši z mladoletniki. Groza.