Gneče za slastne grižljaje kar ni zmanjkalo. / Foto: Alenka Brun

Kulinarični vrhunec zime

Krvavec je v začetku tedna gostil tradicionalni smučarsko-kulinarični dogodek Gourmet Cup Ljubljana.

Krvavec – Ponovno so se na Krvavcu zbrala znana imena iz sveta slovenske kulinarike, mladi talenti slovenskih gostinskih šol, domači vinarji, dobavitelji ter ljubitelji kulinarike. Organizator pa je povabil tudi medije. Že sedmič zapored je smučarsko in kulinarično druženje Gourmet Cup Ljubljana organiziralo podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Hišo dobrih vin Koželj, ki je poskrbela za izbrano vinsko spremljavo dogodka.

Dva dni razvajanja brbončic na snegu se je začelo v ponedeljek z okusnim gourmet oziroma ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim iz jedi, ki izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »z lokalne njive na lokalno mizo, do gosta«, ter z drugimi jedmi, ki so poskrbele za pravi odmerek energije. Sledila sta žreb in podelitev startnih številk, v kar šestih kategorijah pa so se najbolj zagreti spustili med vratci in se pomerili za najvišja mesta, ki so bila seveda nagrajena.

Sledilo je težko pričakovano gurmansko dopoldne, kjer so v vlogi mentorjev sodelovala znana domača kuharska imena, mladi kuharski talenti pa so pod njihovim budnim očesom pripravljali okusne grižljaje. Predstavilo se je sedem slovenskih šol, iz Gorenjske dve: Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled s kuharskim mojstrom Simonom Bertoncljem (Restavracija Julijana) in Srednja gostinska in turistična šola Radovljica s kuharskim mojstrom Davorjem Družincem (Hotel Astoria). Gorenjec Igor Jagodic (Restavracija Strelec) pa je bil podpisan kot mentor pri Srednji šoli za gastronomijo in turizem Ljubljana. Tako smo lahko okušali vse od postrvje ruladice, sotiranih piščančjih jetrc, divjega prašiča, ješprenja s počasi kuhanimi telečjimi lički s cimetom, klinčki in medom do počasi kuhanih svinjskih ličk v omaki in smučarske malice, ki so jo sestavljali ajdov kruh, masovnek, lardo in mikrozelenje. Od sladic – če ji lahko tako rečemo – pa je vabil mousse Prnikarjeve skute z gozdnimi sadeži, gelom mete, omako rdečega ribeza, sladoledom mlečne čokolade z rumom in espumo pehtrana. Pripravila ga je ekipa blejske šole.

Med prisotnimi smo srečali tudi nekdanjo žirantko v oddaji MasterChef Slovenija Almo Rekić in sedanjega žiranta Luka Jezerška, ki navdušenja nad okusi ni skrival; kot mentor pa je sodeloval tudi finalist enega preteklih MasterChefov Žiga Gabrovec.

Seveda pa ponedeljkov Gourmet Cup Ljubljana ne bi bil pravi smučarski dogodek, če se ne bi zaključil z nepozabno Apres Ski zabavo, ki jo je letos gostil novi objekt na krvavški Plaži, glasbeni del pa so zaupali navihani zasedbi Fehtarji.

V torek so se nekateri odločili še za edinstveno doživetje v krvavških gondolah – Gourmet večerjo na zajl. Za jedi so poskrbeli Jezerškovi, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči ljubljanski kuharski mojster iz Pen klub restavracije Mojmir Šiftar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 61 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-4/15

torek

6/17

sreda

6/14

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Preddvor, 26. marec 2024

Predstavitev Podbreške potice

RAZSTAVE / Jesenice, 26. marec 2024

Človek in kovina 2024

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, Šenčur, 27. marec 2024

Angleška urica, pohod, test kondicije

RAZSTAVE / Jesenice, 27. marec 2024

Fotografska razstava Guadeloupe

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, Šenčur, 28. marec 2024

Angleška urica, pohod, test kondicije

IZLETI / Kranj, 29. marec 2024

Na jadranske otoke

OBVESTILA / Preddvor, Naklo, Šenčur, 29. marec 2024

Angleška urica, pohod, test kondicije

RAZSTAVE / Rateče - Planica, 30. marec 2024

Razstava ročnih del

 

 
 

 

 
 
 

Dela na Betinu predčasno končana / 06:58, 26. marec

Ko Noe dela barko. Gradbinci res nismo.

Gorenjska bolnišnica / 11:19, 25. marec

Bravo Dr. Aleksander Stepanović! Vsa čast za napisano! Edina logična lokacija je Kranj po vseh merilih.

Kranj diha z vojašnico / 08:48, 25. marec

Migranti s svojo rodnostjo ne bodo popravili rodnosti Slovenije, ampak naredili Slovenijo neslovensko in uničili naš narod in našo kulturo.K...

Že zdaj učenje materinščine / 08:41, 25. marec

Pod to skrajno levičarsko vlado bodo kaj kmalu Slovenijo spremenili v geto za Slovence in razglasili Tretjo Jugoslavijo.

Kranj diha z vojašnico / 14:25, 22. marec

Dežman, katera vlada do sedaj vas ni nategnila? OK, ta tolpa kriminalcev je razred zase, to je res...

Že zdaj učenje materinščine / 14:24, 22. marec

Omogočili pouk bosanskega jezika? Kakšen poseben razlog? V Sloveniji pač uradni jezik Slovenščina !!
Zaenkrat še !

Protestno pismo zaradi uničenja grba Republike Slovenije / 14:21, 22. marec

Hobič in Hribovšek, a nimata nobenega pametnega dela??