Žanu Kranjcu se sicer na domačem prizorišču tudi letos ni uspelo uvrstiti na stopničke, je pa v nedeljo s 4. mestom izboljšal svojo najboljšo uvrstitev na Pokalu Vitranc. / Foto: Nik Bertoncelj

Nepremagljivi Odermatt, Kranjec blizu stopničkam

Oba veleslaloma za 62. Pokal Vitranc je dobil Švicar Marco Odermatt, najboljši Slovenec Žan Kranjec je osvojil peto in četrto mesto. Tekmi v Podkorenu si je ogledalo več kot deset tisoč gledalcev.

Žan Kranjec: »Ne glede na to, da so bili trije boljši, si ne morem očitati, da sem kje pustil stopničke. Do njih mi je po času zmanjkalo kar precej. Lahko rečem, da je za mano uspešen konec tedna, dve dobri tekmi.«

Kranjska Gora – Najboljši veleslalomisti na svetu so pretekli konec tedna tekmovali v Podkorenu na 62. Pokalu Vitranc. Organizatorji so opravili veliko delo, progo pripravili odlično in bili znova deležni pohval.

Kranjec napadel, a trije so bili boljši

Podkorenski teren je najbolj ustrezal Marcu Odermattu, ki je zmagal tako v soboto kot tudi v nedeljo. Švicar je najboljši smučar letošnje zime in bo dvignil tudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. V soboto je bil drugi Francoz Alexis Pinturault, tretji pa Norvežan Henrik Kristoffersen. Slednja sta v nedeljo mesti le zamenjala. Blizu stopničkam je bil oba dneva tudi najboljši slovenski smučar. Žan Kranjec je sobotno tekmo končal na petem mestu, v nedeljo pa je bil še mesto višje. Tako visoko v Kranjski Gori še ni bil. Pred domačimi navijači si je sicer želel prvič stopiti na stopničke. »Z drugo vožnjo sem zelo zadovoljen. Proga je bila zelo 'dirkaška' in dal sem svoj maksimum. Ne glede na to, da so bili trije boljši, si ne morem očitati, da sem kje pustil stopničke. Do njih mi je po času zmanjkalo kar precej. Lahko rečem, da je za mano uspešen konec tedna, dve dobri tekmi,« je po najboljši uvrstitvi na Pokalu Vitranc povedal Vodičan. Za razliko od sobote, ko je v drugi vožnji z drugega padel na peto mesto, je v nedeljo eno mesto pridobil. Po prvi vož­nji je bil peti.

S četrtim mestom Kranjca je bil zadovoljen tudi glavni trener Klemen Bergant. »Prvi trije so bili danes do­sti boljši od vseh ostalih. Od preostanka pa je bil Žan najboljši in smo zadovoljni. V prvem teku se ni znašel najbolje, drugi tek je bil dosti boljši. Včeraj peti in danes četrti, tako da ostaja v borbi za najboljše tri veleslalomiste sezone.« Tekmo pred koncem sezone je tretji. Konec tedna ga čaka še zaključek svetovnega pokala v Soldeuu v Andori. Izmed slovenskih smučarjev je točke na Pokalu Vitranc osvojil le še Štefan Hadalin, ki je bil v soboto 17., medtem ko to ni uspelo Anžetu Gartnerju in Roku Ažnohu.

Zadovoljni z obiskom

Tudi Pokala Vitranc ne bi bilo brez številnih prostovoljcev. Zadnji teden je bilo vsak dan v pogonu okrog petdeset ljudi, ki so postavljali zaščitne ograje, polivali progo ..., na dan tekmovanja pa jih je bilo samo na progi okrog 120, v celotnem sistemu pa petsto. Nagrada za vse so pohvale tekmovalcev in spremljevalnih ekip ter tudi navijačev, ki so oba dneva v Podkoren prišli v velikem številu. V soboto jih je bilo šest tisoč, v nedeljo pa 4500, skupaj torej 10.500.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 67 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/16

ponedeljek

0/18

torek

2/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 20. marec 2023

Umovadba

OBVESTILA / Preddvor, 21. marec 2023

Umovadba za starejše

PRIREDITVE / Šenčur, 21. marec 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 21. marec 2023

Spominski slovesnosti

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Na Slavnik

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Katarina–Grmada

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 23. marec 2023

Spominski slovesnosti

IZLETI / Kranj, 25. marec 2023

Velike Lašče–Kamni vrh–Grmada

 

 
 

 

 
 
 

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 15:00, 15. marec

Če niste bili v njihovi koži ne morete soditi. Ali se vam sanja, kako je biti po krivem obsojen, ko si vse življenje delal pošteno in predan...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 17:11, 11. marec

Groza. Obsodba "dokaži da nisi kriv" še kar velja v miniJugoslaviji.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 17:06, 11. marec

Odlična novica za pogojno obsojene. Odškodnine ne bodo nizke.

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 11:15, 11. marec

20 let čakanja, pa očitek sodišču. Kaj pa oprostilne županu in njegovim najlepšega mesta, pa ...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 08:40, 11. marec

Seveda je nedolžen. Kot vsi v RKC.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 08:37, 11. marec

Seveda. Pričakovano. Nikoli nihče nič kriv. Samo kuverte krožijo.

Kakšno šolo za naslednje desetletje? / 07:56, 11. marec

Vzgoja in izobraževanje v tujini gre v smer redefiniranja biologije. Kar počnejo recimo z otroci v vrtcih in kaj delajo starši z mladoletniki. Groza.