Imenovali nadzorni odbor občine in člane delovnih teles

Radovljica – Radovljiški občinski svet je v sredo na drugi seji v tem mandatu imenoval članice in člane stalnih delovnih teles ter nadzornega odbora občine.

Nadzorni odbor bo kot predsednica vodila Neža Mezeg, prejšnje tri mandate občinska svetnica, člani pa so: Andrej Potočnik, Drago Finžgar, Janez Reš, Robert Guštin, Tomaž Frelih in Gašper Albinini. Predsednica časopisnega sveta občinskega časopisa Deželne novice tudi v tem mandatu ostaja Barbara Meglič.

Svetniki so na seji podali še pozitivno mnenje k imenovanju Helene Kos za direktorico Centra za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica.

Psihologinja Helena Kos sicer zavod kot vršilka dolžnosti vodi že od konca lanskega septembra, ko se je iztekel mandat dotedanji direktorici. Kot je v svojem predlogu svetnikom, da podprejo kandidatko, poudarila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je program Kosove pripravljen jasno in strnjeno, usmerjen v potrebe uporabnikov storitev in s ciljem skupaj z zaposlenimi soustvarjati kvalitetne in strokovne storitve za uporabnike.

»Kandidatka ima neprecenljive in dolgoletne izkušnje v sociali na različnih ravneh, kot vršilka dolžnosti direktorice se je z zavodom CUDV Radovljica že seznanila, tako bo vizijo lahko uspešno nadaljevala kot direktorica,« so še zapisali v obrazložitvi. Mandat direktorja, ki ga sicer potrjuje ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, traja pet let.

Svetniki so sicer v sklopu potrditev in imenovanj občinskega svetnika Domna Torkarja imenovali za predstavnika občine v Svetu zavoda Razvojne agencije Zgornje Gorenjske. Naslednja seja radovljiškega občinskega sveta bo že prihodnjo sredo, 25. januarja, ko bodo svetniki med drugim obravnavali osnutka proračunov za leti 2023 in 2024 ter osnutek odloka o sedmih spremembah prostorskega reda občine. Na dnevnem redu tretje seje v tem mandatu pa je tudi turistična strategija občine za petletno obdobje do leta 2028.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/4

torek

1/6

sreda

3/6

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Preddvor, 28. februar 2023

Tombola

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 28. februar 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

DELAVNICE / Tržič, 28. februar 2023

Izdelovanje voščilnic in knjižnih kazal

OBVESTILA / Vodice, 28. februar 2023

Temeljni postopki prve pomoči

IZLETI / Kranj, 1. marec 2023

V Portorož in Marezige

RAZSTAVE / Radovljica, 1. marec 2023

Slike Vlaste Srebotnjak

OBVESTILA / Preddvor, 1. marec 2023

Telovadba za najlepša leta

 

 
 

 

 
 
 

Prizidek že gradijo / 09:51, 26. februar

Osnovna šola Antona Janša je takšna kot je bila zgrajena. Že nekaj let premajhna zato imajo dislocirano enoto v stari knjižnici. Kdaj bo prišla na vrsto za obnovo in širitev?

Priložnost za petzvezdična doživetja / 13:48, 25. februar

Katera po vrsta je že ta? Tudi ta ne bo dolgo na direktorski funkciji!

Živahno na priljubljenem smučišču / 08:23, 20. februar

Bohinjci nočejo masovnega turizma. Projekt 2864 je utopija kar so občani že večkrat povedali. Bohinjci si želijo butični turizem z bogatimi gosti.

Tiskani mediji in UI / 15:57, 19. februar

Res je, da glavno vlogo obveščanja prevzema internet. Tiskani mediji pa niso več priljubljeni, že zato ne ker so postali preveč pristranski ...

Zasuta usta in Jazon na (ne)Prešern(i) dan / 09:08, 19. februar

Rdeča zvezda je simbol svobode lahko samo pri Slovencih. Kot dokazano narod z nižjim IQ-jem od zahodnih narodov, ne razumemo, da drugačno mn...

Pustne povorke in rajanja na Gorenjskem / 00:27, 18. februar

Na Bledu je pustna povorka v nedeljo 19.2 in ne v soboto. Maske bodo 0d 15 ure dalje na spodnji ploščadi TC Bled (v Gadafi centru), nastop...

Odprto pismo v podporo avtonomiji muzejev / 08:05, 8. februar

Vlada sledi ljudstvu, ki si želi novo miniJugoslavijo. Lojze je leta 91 mislil, da si Slovenci želijo drugo Švico, v bistvu so si želeli nek...

 

 

Spletna trgovina Rezervniavtodeli24.si