Ana Julija in Luka Mlejnik Železnik, idejni vodji Loških glasbenih vilic / Foto: Gorazd Kavčič

Pr' Pepet prepletajo vrhunsko glasbo in kulinariko

Kaj se zgodi, ko se združijo znanje, virtuoznost, improvizacija ter vrhunska hrana in muzika? Odgovor boste našli v restavraciji Pr' Pepet v Škofji Loki, kjer so začeli prirejati butične glasbeno-gastronomske večere. Poimenovali so jih Loške glasbene vilice.

»Marca pripravljamo Mozartovo Figarovo svatbo in nato še koncert Tria Lontrg z violončelistom Milošem Mlejnikom. To bodo drugačne kompozicije iz drugih obdobij, skušali bomo povezati prestolnice kulture in umetnosti: London, Pariz, Dunaj … Za zaključni dogodek, ki bo aprila, pa k nam prihaja zasedba Bossa de Novo z brazilskimi ritmi. Tak bo tudi 'vajb' kuhinje, Janez bo pripravljal brazilske jedi,« je povedal Luka Mlejnik Železnik.

Škofja Loka – Če smo na večeru minulo nedeljo lahko prisluhnili kvartetu Tamino, ki nas je v besedi in glasbi popeljal v čudoviti svet Mozartove opere Don Giovanni, bodo to nedeljo, kot nam je povedal Luka Mlejnik Železnik, eden od idejnih vodij omenjenih večerov, šli z glasbo še bolj nazaj v čas. Nastopili bod Ana Julija in Luka Mlejnik Železnik ter Janez Jocif, združeni v zasedbo Praprotno seme. »Gre za staro glasbo, izvajali jo bomo na inštrumentih, kot so hurdy gurdy, žvegla, flavta traverso, baročna violina. Okušati bo mogoče stare slovenske jedi.«

Koncept večerov je inovativen. »Vse sestavine so lokalne, recepti so posebni. Naša želja je, da bi Loške glasbene vilice na dolgi rok postale dogodek, za katerega bi si ljudje vzeli več časa, denimo v Škofjo Loko prišli v soboto in tu prespali. Tako bi se lahko povezali tudi z drugimi vsebinami trajnostnega turizma na našem območju,« pa je razmišljala Kati Sekirnik, vodja Rokodelskega centra Duo, ki spada pod okrilje Razvojne agencije Sora, ta pa projekt Loške glasbene vilice tudi delno sofinancira.

Paša za ušesa, oči in usta

Glasba, prepletena s hudomušnimi pripovedmi, je ta večer odmevala v kleti restavracije Pr' Pepet. Za štiri vrhunske hode sta poskrbela kuharski mojster Janez Ferlan, vedno poln inovativnih idej in prav tako prekaljen mojster kuhe Anže Bašelj.Kanapeji z domačo piščančjo pašteto in na drugi strani s kajmakom ter kaviarjem so bili na pladnjih za uvod. Nato so na mizo prinesli sirov štrukelj, začinjen s pestom in pikantno omako ter popečeno kozico. Na voljo je bila popečena postrv, za tiste, ki imajo raje kos mesa, pa sta na rdečo peso in rukolo položila ramsteak. V zadnjem hodu smo med drugim lahko okusili tudi baklave, polnjene s pistacijami.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/9

sreda

0/11

četrtek

0/9

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

DELAVNICE / Šenčur, 6. marec 2024

Rokodelska delavnica

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Cerklje, Goriče, 6. marec 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

RAZSTAVE / Jesenice, 6. marec 2024

Razstava fotografinj

OBVESTILA / Preddvor, 6. marec 2024

Telovadba, angleška urica

IZLETI / Kranj, 7. marec 2024

Izlet na Osojnico in Ojstrico

RAZSTAVE / Jesenice, 7. marec 2024

Od godbe do orkestra

PREDAVANJA / Preddvor, 7. marec 2024

Camino, poklon Junakom 3. nadstropja

OBVESTILA / Naklo, 8. marec 2024

Celostna podpora kmetom

 

 
 

 

 
 
 

Dan Civilne zaščite / 10:16, 5. marec

Čisto enostavno! V Sloveniji je človek, biciklist, ki ni in ne bo do smrti drugega Slovenca povabil ali z njim šel na kavo. Ali je vredno to...

Dan Civilne zaščite / 18:40, 3. marec

Prav v tem segmentu je človek nerazumljiv. Rad priskoči na pomoč in pomaga drugim v nesreči kar je prav. In v sklopu Civilne zaščite, lahko ...

Komu naj gre parkirnina / 18:34, 3. marec

Ah ta denar! Zaradi njega se skregajo še tako dobri prijatelji.

Prihranek bo kaplja v morje / 18:27, 3. marec

Neumnost, ki se dela. Politiki, če že odločajo o življenju ljudi, bi morali iti ljudem nasproti, ne pa jih vedno bolj ogrožati. Na funkcijah...

Majdičev mlin ogroža okolico / 15:36, 1. marec

Imamo pa res smolo s temi podrtijami. Ravno dobro odpravijo eno, bivši 'Hotel Jelen', že se ne da urediti tale podrtija. Da bi jo saj podrli...

Že prvi večer je bil razprodan / 18:55, 29. februar

Ali bo kdaj in kje ponovitev?

Dražja obnova železniške postaje Jesenice / 08:59, 29. februar

Močno obremenjena gorenjska proga, dokler ne bo dvotirna, bomo imeli stanje kot je zdaj. Če so zamude tja do 15 minut je to še kar. Se pa po...